От Англия до България - превоз и закупуване на поръчките ни - 12

• 57 251
  • 796
  •   1
Отговори
# 465
Ако няма видимо нарушаване целостта на пакета, мисля, не можеш да търсиш вина на превозвача.
Защо не попиташ доставчика?

По отношение на Габко аз бях решила да се откажа от услугите им, още повече Габиели ще откриват офис в Германия. Реших, обаче, да ползвам услугите и на двете фирми като си разпределям пратките по някой критерий.
Колкото и да са прехвалени Габиели в тази тема, си имат и те пропуски. Единственото им предимство е бързината.

# 466
  • Sofia
   Ами, и аз мисля, че няма как в Габко да е проблемът, т.е. да са пипали нещо по пакета. Най-вероятно от самия сайт са пропуснали да сложат единия подарък в кашончето, не е голяма драма, а и не исках да питам, понеже реално нямах основание да се съмнявам в коректността на превозвача.  Simple Smile

# 467
   Ами, и аз мисля, че няма как в Габко да е проблемът, т.е. да са пипали нещо по пакета. Най-вероятно от самия сайт са пропуснали да сложат единия подарък в кашончето, не е голяма драма, а и не исках да питам, понеже реално нямах основание да се съмнявам в коректността на превозвача.  Simple Smile
Да предположа сайта - feelunique?

Колкото и да са прехвалени Габиели в тази тема, си имат и те пропуски. Единственото им предимство е бързината.
Сподели Simple Smile

# 468
  • Sofia
   Тц, FragranceX.  Laughing Защо питаш? Да не би от FeelUnique пословично да бъркат поръчките? Два пъти съм поръчвала оттам и засега съм доволна от услугите им.  Sunglasses

# 469
Когато са натоварени, Габиели не отговарят на имейли. Има казуси които не са за телефон, но няма кой да ги разреши. Би било добре да има възможност за контакт през сайта, както е при Габко. Габко отговарят на всичко, подадено през сайта им.
Не е честа практика, но съм получавала пратки от Габиели със сериозно повредена опаковка. Нищо не е липсвало, обаче. И нямам повреди по съдържанието благодарение на перфектните здрави опаковки на чуждите сайтове.
Знам, че повреди на опаковката има и при други куриери, но това не е оправдание.
В тази връзка би могло да се помисли за някаква застраховка на пратка по желание на клиента срещу допълнително заплащане. Така няма да ползвам директна пратка до България, а ще предпочета Габиели. Защо да си давам парите за превоз на DHL или In time/UPS или TNT, вместо да ползвам български превозвач за бърза и качествена доставка?
И никак не ме кефи това обявено намаление на 1,5 лв. на кг от 01.04.2014 г. Само да не е за сметка на качеството.......
Липсатата на някаква отговорност за пратките от страна на превозвача е понякога дразнеща.

# 470
Ползвала съм повечето превозвачи ,за мен точно Габиели са най-отговорните от всички.Пратките  са много добре опаковани и стегнати с черен найлон  в палети ,не мисля ,че могат да бъдат повредени така  .На мен много пъти са ми пристигали накъсани кашони от вътрешните куриери .От Mothercare  и JD почти не е пристигала пратка без да е скъсан кашона, пред разпадане.В Амазон пазарувам от един магазин ,техните пратки също пристигат с накъсани кашони.

# 471
  Тц, FragranceX.  Laughing Защо питаш? Да не би от FeelUnique пословично да бъркат поръчките? Два пъти съм поръчвала оттам и засега съм доволна от услугите им.  Sunglasses
Не специално за подаръците 2 пъти не ми пращат - изчерпани били.

Това за опаковките е несериозно - може да е повредена от английския куриер още Simple Smile Имаше големи наводнения по едно време в Англия и масово амазонските пратки бяха с мокри кашони (например).
На МК кашоните са им много тънки наистина и лесно се повреждат, едвам си ги докарвам до нас без да се разпаднат - просто са си калпави...

А като не те кефи - плащай по 2,60 има возят  Wink Миналата година имаха промоция през февруари.

Мен ме кефят супер много и съм им много благодарна точно за отговорността и вниманието за всяко пакетче - по 200 кг на седмица возя с тях вече 2 години, за това време не ми е липсвало и едно копче. Гросерито винаги ми е допълнително опаковано в кашон, втпреки че едва насипно в торби.
Получавам си нещата 8-10 дни след поръчката в 90% от случаите и никога не са ми отказали отговор на който и да е въпрос - по телефона или по мейла. Вярно, че не вдигат или пишат по-бавно понякога - то не може всичко на секундата винаги (аз също работя с хора и е много досадно понякога да отговаряш на тъпи въпроси - щото повечето са буквално такива Simple Smile - погледнете малко и от другата страна, винаги има две такива  Wink) ... но пък през ден съм при тях и си питам всичко, което ме вълнува - винаги обясняват и ми дават инфо  Peace

Последна редакция: чт, 27 мар 2014, 21:40 от duhi_puhi

# 472
  • София
габиели и миналото лято май бяха с по-ниска цена  newsm78

# 473
duhi_puhi, виждам че защитаваш Габиели и си техен корпоративен клиент и то в Пловдив.
Е, аз не съм нито от Пловдив, нито от София, имам скромни обороти и за мен е важна обратната връзка с фирмата превозвач.
Колкото до опаковката, знам за природните явления, но те не са причина при мен за повредените пратки.
А по отношение "тъпите въпроси" на клиентите, това е нивото на нацията ни.

# 474
Добре де, ако ти звънят едни и същи хора 10 пъти с един и същи въпрос - кога ще дойде камиона, ама кога ще дойде камиона - ама кога, кога ще дойде камиона Simple Smile Simple Smile ... нали се сещаш че става точно тъпо... Примерно говоря, не за теб.

И точно за обемите говорят за цялостната картина - когато всеки ден се сблъскваш с пакети, кашони, камиони, срокове.. А не, че 2 пъти си поръчала, и веднъж ти бил скъсан кашона...
Претенции всеки може да има разбира се - за мен е важно да си получавам всичко, без липси и повреди навреме... не държа на перфектен естетичен изглед, нито да си проверявам комуникативните умения точно там  Laughing

Супер готин доставчик предполагам ще е някой, който 3 поредни курса отлага да ми качи пратката в камиона, че нямал място, забравил, камиона се повредил... и той през цялото време комуникативно ми се обяснява и извинява... благодаря! ... но в случая изобщо обяснения и извинения не са ми необходими, ако ще се бави 1 месец  Wink 

Всеки си има приоритети.. и не съм корпоративен клиент  Laughing

# 475
duhi_puhi вече наистина супер натрапчиво прави впечатление активната и яростна реклама, която правиш на точно този превозвач и нападките към точно определен друг.   bouquet

Клиентът винаги има право на информация и това че задава въпроси е недопустимо да бъде наречено "тъпо".

И за мен също  е важно пакета да е цял и непокътнат, защото един път няма да има липси и повреди, но за следващия "гаранция Франция". А да има възможност за постоянен контакт за мен лично е задължително условие. Ако някой не ми вдига телефона няколко пъти, независимо от причината, мен това поведение най-малкото ще ме издразни.

Последна редакция: пт, 28 мар 2014, 09:46 от Анонимен

# 476
Оф ужас... на никой не правя реклама, просто казвам, че не можеш да имаш цялостно впечетление от някой за 1-2 пъти получени пратки. Нямам нищо общо с фирмата, просто съм клиент.

Като не ви устройва, ползвате друг Simple Smile Всеки си изказва мнението, като не ти харесва - подминаваш  Crazy

Чакайте си любезно пратките по един месец - ваше право  Hug

# 477

Като не ви устройва, ползвате друг Simple Smile Всеки си изказва мнението, като не ти харесва - подминаваш  Crazy

Така е но в последните страници теб става все по трудно да те подмина.

Не че нещо, но не ми се е случвало от години да чакам пратка 1 месец. И за сведение аз също имам забележки (при това сериозни) към другия превозвач. Също така смятам да ги пробвам твоите, да видим дали си заслужават рекламата ти.

# 478
Скоро зададох въпроси, но никой не ме отрази, затова сега 1 носъвсем конкретен. Има ли някой от превозвачите адрес в Ливърпул? А кои превозвачи извършват услугата да отидат до адрес близо до офиса им да вземат нещо - става дума за детска количкаи там обикновено продавачите предлагат само лично предаване. Поздрави!

# 479
  • Варна
За мен също е важен постоянния контакт с превозвача. И кой определя дали въпроса ми е " тъп" или не. След като съм преценила и съм го задала, значи за мен е било важно да получа отговор. Преди 10-на дни се наложи да помоля да отворят едната пратка в Англия, защото имах съмнение дали това което искам е в нея или ще се наложи да го поръчам отново и веднага. Може молбата ми да е била тъпа, странна и за много хора досадна, но за мен беше наложително да знам и съм изключително благодарна, че беше удовлетворена. Ще си позволя да кажа, че говоря за KD и че досега винаги са ми отговаряли веднага  Peace

Общи условия

Активация на акаунт