Примерна схема за захранване - 33

• 93 900
  • 828
  •   1
Отговори
# 765
Давай само по едно ново нещо на ден. Например когато въвеждаш елда следобед, първите 3-4 дни дни давай на обяд вече въведени зеленчуци. След това можеш да въведеш нов зеленчук, като първите 3-4 дни докато го даваш, следобед давай вече въведена каша.

# 766
Всичко ново се дава до обед, дай си елда няколко дни преди обяд и ако няма реакция си я измести за следобедна закуска

# 767
добре за кашата ви разбрах, а за плода как да го въведа и него ли на обяд със зеленчуковото пюре и ако няма проблем после да го изместя следобед заедно с кашата

# 768
Плодовете може да ги даваш и преди обед като междинно хранене между закуската и обяда

# 769
Здравейте Simple Smile
Аз бих искала съвет - бебо е на 6 мес и половина, бавно захранвам о 4,5 месечен, като сме на 90-100г пюре на обяд + докърмване, останалите 4 яденета са кърма.
Давала съм картоф, марков, тиква, тиквичка, пащърнак, броколи, авокадо, банан. Сега какво да предложа?
Хемоглобинът ни е много добре и мисля да не бързам с месото, ще започна от 7 или 8-мия месец.

# 770
Здравейте Simple Smile
Аз бих искала съвет - бебо е на 6 мес и половина, бавно захранвам о 4,5 месечен, като сме на 90-100г пюре на обяд + докърмване, останалите 4 яденета са кърма.
Давала съм картоф, марков, тиква, тиквичка, пащърнак, броколи, авокадо, банан. Сега какво да предложа?
Хемоглобинът ни е много добре и мисля да не бързам с месото, ще започна от 7 или 8-мия месец.
Оризова каша

# 771
Попаднах на една схема за захранване която ми допадна много

Скрит текст:

# 772
Малиш, не смятам да давам оризова каша, в седмия месец ще започна направо с овесена. И в този ред на мисли - кога се смята за въведена овесената и може да се мине на по-глутенова? След колко дни по колко лъжици/грама?

# 773
  • София
Малиш, не смятам да давам оризова каша, в седмия месец ще започна направо с овесена. И в този ред на мисли - кога се смята за въведена овесената и може да се мине на по-глутенова? След колко дни по колко лъжици/грама?
И аз не давах оризова каша. Не виждах смисъл от нея. Давах други безглутенови зърна.

Овесената давах 10 дни само нея като нова храна. Но тогава моята госпожица ядеше по макс90-100гр. Иначе гледах, че повечето хора я дават по 1 седмица.

Първите два дни слагах по една лъжичка с връх (от нейните лъжички) в плодовото пюре. Послепенно сложих 2,3,4 лъжички и така давах няколко дни. След това продължих да въвеждам други неща и си давах на СЗ овесената каша. Като ми свърши кутията давах варени ръжени ядки, но не ми се получи и тя не ги ядеше. Купих 3-зърна кашата на ДМ.

# 774
Desi благодаря!
А кога я даваше, сутрин/следобед? Синът ми сега яде (кърма) в 6, 10, 14 - зеленчуково пюре+кърма, 18 и последно в 20:30-21ч
Мисля да я предложа на храненето в 10ч

# 775
  • София
Desi благодаря!
А кога я даваше, сутрин/следобед? Синът ми сега яде (кърма) в 6, 10, 14 - зеленчуково пюре+кърма, 18 и последно в 20:30-21ч
Мисля да я предложа на храненето в 10ч

Моята отказва (все още) да яде твърда храна преди обяд, затова я давах следобяд на храненето в 15-15:30. По принцип нова храна се дава до обяд, за да се следи за реакция, но аз нямах тази опция. Понякога я слагах, за да сгъстя обедното пюре, ако ми се е получило по-гъсто.

Яде така:
6 кърма (напоследък го премести в 3 и не се буди в 6)
8:30-9 кърма
11:30-12 пюре (от една седмица не кърмя на това хранене): зеленчуково/месно/жълтък/сирене..нещо си както се падне
15:30-16 зърна с плодове; зърна със сирене; авокадо с нещо си (малко по-късно хапва вече, защото и на обяд яде повече)
19 кърма
22 баня кърма сън Simple Smile

# 776
Здравейте мамчета, и аз съм в процес на захранване, на 5,5мес. и съм въвела картоф и тиквичка, като смятам да въведа тиква, морков, пащърнак. Количеството, което сме достигнали е 60гр. пюре и дохранвам с АМ, но при мен възникнаха следните въпроси:
1.  След като въведа изброените зеленчуци, кое е правилно да въведа първо плодово пюре или оризова каша?
2. Кашата или плодовото пюре кога се дава в 10ч. или в 17ч.?
3. Кога мога да дам цяло пюре (педито каза 150гр.)?
4. До сега не съм смесвала зеленчуците, от кога може да стане това (правя домашни пюрета)?
5. Как мога да изместя сутрешното хранене да е в 6 или 7ч., понеже винаги се буди в 4 или 5ч. и докато не изпие млякото не заспива?
Режима ни е следният:
5ч. 150мл АМ
10ч. 120 мл АМ
13:30ч. еднокомпонентно пюре и АМ
17:30ч. 130мл АМ
21ч. 150мл АМ

Благодаря предварително за отговорите, сигурно ще ми възникват още въпроси Wink))
Хубав уикенд!

# 777
1- ти си избираш дали да е плод или каша , няма значение няма правилно и грешно
2-принципно първите две заместени хранения са първия месец на захранване обедното в 12-13 и втория следобедното в 15 или 17 часса ти си избираш. На пбяд си даваш зеленчуково-млечно хранене а следобед каша с плод като винаги нвоите неща ги въвеждаш до обяд за да следиш за реакция
3-цяло пюре може да дадеш когато бебето ти пожелае да го изяде нпма време и ден, вспко бебе по различно време приема новата храна и почна да си увеличава количеството не е нужно да целиш норматив. по учебник го дават за 10 дни да се достигне до 150 г
4-няма как да го изместиш сутрешното , бебето само ще си го измести

Моята цел при хранене е винаги да си се водя по бебето, та съвета ми е води се по него не по книги и съвети на майки и лекари

# 778
1- ти си избираш дали да е плод или каша , няма значение няма правилно и грешно
2-принципно първите две заместени хранения са първия месец на захранване обедното в 12-13 и втория следобедното в 15 или 17 часса ти си избираш. На пбяд си даваш зеленчуково-млечно хранене а следобед каша с плод като винаги нвоите неща ги въвеждаш до обяд за да следиш за реакция
3-цяло пюре може да дадеш когато бебето ти пожелае да го изяде нпма време и ден, вспко бебе по различно време приема новата храна и почна да си увеличава количеството не е нужно да целиш норматив. по учебник го дават за 10 дни да се достигне до 150 г
4-няма как да го изместиш сутрешното , бебето само ще си го измести

Моята цел при хранене е винаги да си се водя по бебето, та съвета ми е води се по него не по книги и съвети на майки и лекари
  bouquet благодаря ти везничка1987 за ценните съвети

# 779
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Здравейте,
Бих искала да попитам, какво кисело мляко бихте препоръчали като за първо кисело мляко? Домашно? Купено- какво  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт