Искам съвет

• 875
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте мами!
Имам проблем с малчко.
Ще започна с това, че беше опериран на 2 декември от хидронефроза и за щастие всичко мина добре. Изписаха ни на 24 декември. Изписаха му да пие симетрулим и още едно сиропче от боровинка, но той е пил вече толкова много лекарства, че всеки път като му давам и му се повдига. Той е на 8 месеца вече беше започнал да си яде пюретата. На 1 януари обаче се започна едно повръщане и диария, но се оправи. Тук идва най- "интересното" от тогава каквото и да му дам различно от мляко се повръща. Онзи ден например му дадох малко царевични пръчици той изяде 2 и се започна пак повръщане и диария. Искам да знам дали на някоя майка се е случвало подобно нещо? Мислите ли, че може да е от тези лекарства дето хич не му се нравят и да му се е раздразнило стомахчето и затова така да повръща всичко? С днешна дата е добре, но още имаме разтройство. Другото което е той си е на хуманна от почти 3-я месец обаче като се случи това започнах да давам лечебната хуманна, а като уж се оправи започнах със старата, но започна да ми я повръща. Наистина много странен случай ще съм ви благодарна ако ми помогнете с някакво мнение. Ние така или иначе утре сме на преглед в Пирогов профилактично след операцията и ще им разкажа за станалото.
Благодаря Ви!  Wink

# 1
Здравей,
1. Забрави за всички бързи храни;
2. Обади се на педито за консултация!
3. Нашата схема при повръщане и разтройство е смекта, глюкоза, лечебна хумана, вода и хранене само на мляко!

# 2
  • София
Въпросите ти са строго специфични и изобщо не са от компетенциите на форума, освен ако няма педиатри сред нас. Вече са минали 11 дни, в които детето е с разстройство и повръщане и е трябвало отдавна да се обърнеш към педиатър.
Не знам защо му даваш царевични пръчици, но на дете с разбъзикан стомах, най-малко му трябва царевица. По-скоро го пробвай с млечни каши, тип оризова, защото са леки и евентуално може да го затегне. И не разчитай, че в постоперативния период ще се храни с обичайния си апетит.
Без да съм специалист и без да давам компетентно мнение, мога да предположа, че може и да го боли и от това да повръща. Само гадая на база на някакви мои лични усещания по време на бъбречна криза.

# 3
Водила съм го 3 пъти на педиатър. Те ми изписаха лекарствата не съм ги давала на своя глава.
Благодаря за отговорите и съжалявам, че темата не е за тук.
Хубав ден на всички  Simple Smile.

# 4
Водила съм го 3 пъти на педиатър. Те ми изписаха лекарствата не съм ги давала на своя глава.
Благодаря за отговорите и съжалявам, че темата не е за тук.
Хубав ден на всички  Simple Smile.
Лекарствата, които ти написах са изписани от свестен лекар!

# 5
Бебето е на 8 месеца и е съвсем нормално да иска да пие мляко.
Щом е такова желанието му, просто го остави само на мляко и опитай с твърдите храни чак след седмица-две, защото ако продължиш да упорстваш с пюрета, детето може да развие отвращение към храненето, нищо че е бебе.

Царевични пръчки на бебе - не! Много сол, боички, ГМО. Недей, още повече, че е със отделителни проблеми.

# 6
Така и ще направя. Сега ще я караме само на хуманна HN защото всяко друго мляко го повръща.

Общи условия

Активация на акаунт