Зимата ухае на снежинки и златисти бабини милинки :-)

• 23 862
  • 642
  •   1
Отговори
# 435
Ох ама и вие с тези баници , пак съм гладна  Cry Онче, зелникът е лесен, прави се с листа от каквото се сетиш, дори и с листа от захарно цвекло. Вкусен е много и  винаги ми напомня за бабиния, но трудно става като нейния, защото тя печеше олбите   / корите/ на т.н връшник.
Наистина Хепи не се включи, явно е болна. Hug Бързо да оздравее .

# 436
Камъче , писах и във фейсбука ,но не ми е отговорила ,дано е добре.
Моля те сподели рецепта за зелник , ей това не съм го готвила ,а обичам да научавам нови рецепти.

# 437
Мери, за зелник се продават и готови кори- кръгли са и са печени. За плънката- изпържваш си каквото избереш- кисело зеле, спанак, киселец, или листа от чукундур / не се шегувам/. КАТО СИ СМЕНИ ЦВЕТА МАЛКО, ЧУКВАШ 4,5 ЯЙЦА, НАТРОШЕНО СИРЕНЦЕ. С това наръсваш самета кора и ги поставяш една върху друга, ред кора, отгоре плънка и олио и така. Долната кора обаче е хубаво да си я замесиш, става вкусна ако я напластиш да е от няколко по- малки, слепени с мас. Врътня е малко, но става много вкусно.

# 438
Дружина , добър вечер ! Grinning

Да се отчета , че съм налична ! Sunglasses
Компа сдаде багажа вчера  Crazy , но току-що реши да зацепи  Crazy и се явявам веднагически . Grinning

Иначе съм болна , днес вече съм по-добре и утре мисля да ходя на работа .
Поне температура нямам вече .

Отивам да видя какво сте правили , докато ме нямаше . Grinning

# 439
чукундур = цвекло  Laughing

# 440
Хепиииииии,  Hug Hug Hug Сериозно се притеснихме. Слава Богу.  bouquet

# 441
Бонго, очакваш да ми коригираш рецептата, но не познах.  bouquet

# 442
Az правя зе
лника с кисело зеле и ориз, така го знам.
Хепи! Hug

# 443
Бонго, очакваш да ми коригираш рецептата, но не познах.  bouquet
за съжаление аз не очаквам.  hahaha

# 444
Бонго, очакваш да ми коригираш рецептата, но не познах.  bouquet
за съжаление аз не очаквам.  hahaha
Ти правиш ли зелник?  Sunglasses

# 445
Разготвихте ме. Правя крем супа от карфиол, картофи и топено сирене. И крутони. И без това ме боли опашната кост и не трябва да седя седнала.  Tired

# 446
не.
но баница със спанак - да.  но по твоите рецепти и на това му казваш зелник  -  зелник със спанак (без зеле).  newsm78

# 447
Благодаря на всички , които ме мислихте толкова много ( без Бонго Naughty, но той си е Бонго  Mr. Green , не съм и очаквала ), трогнахте ме ! Hug Hug Hug

На Мерито - много целувки , прегръдки и респект ! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Слага ни в малкия си джоб с уменията си това дете , браво , Мери ! newsm51 newsm51 newsm51

Зелник и мама прави , много обичам , с различни неща .
Името зелник не идва от зеле , а от зелени плънки - за Бонго , дето много философства . Mr. Green

Бонго , превантивно да даваш парацетамол е безумно . Confused

Всъщност много хора изобщо не знаят , че всичките там фервекси , тайлоли , ефералган , панадол , са все парацетамол , но в пъти по-скъпи от обикновения . Naughty

# 448
Хепи, аз знам за прахчетата че всичките са парацетамол и евенуално вит. Ц.

# 449
  • София
И по-опасни, защото съдържали някакви пълнители още  Shocked Shocked

Общи условия

Активация на акаунт