Поликистозни яйчници - 2

• 77 705
  • 764
  •   1
Отговори
# 660
# 661
  • София
Малко ъпдейт от мен.
Днес ме изписаха от болницата. Присъдата е : много тежка поликистоза + ИР.
Добре е,че няма нищо друго, нито Кушинг, нито акромегалия, нито ВНХ.
Много завишен тестостерон, ДХЕАС и това е!
Сега трябва да мина през мамолог, да направя нова колпоскопия + цито и ако всичко там е наред започвам Ясмин + Андрокур и вдигам Метформина на 3х1000мг.

И между другото съм доста изнервена....толкова време преди ме тъпчеха с Диане 35 и Хлое, а то за мен било абсолютно противопоказно. Думи нямам, така ми се реве, заради тези некадърници, с които ме сблъска живота заприличах на нищо....  #Puppy dog

Някоя пила ли е Андрокур? Интересно ми е какъв е ефектът от него.

# 662
  • Варна
Серенити, защо ясмина да е по-добре от диане 35, аз когато го пих, ми излезе огромна киста, лекички ми бяха, а диането си е класиката за поликистоза. Андрокур не съм чувала какво е. По принцип, при мен положението беше, че ако се отхвърлят другите диагнози и остане само поликистозата, трябваше да пия няколко месеца противозачатъчни за да ападнат мъжките хормони и после стимулация с клостил. Много жени така са постигали успех. Серенити, ще стискам палци да се оправиш в най-скоро време и да постигнеш желаната цел  Praynig Но те съветвам веднага след като засечеш мъжките хормони в норма да спреш противозачатъчните и да пиеш клостил. Още веднъж, успех!

# 663
Аз от вчера съм на ОК - Белара... пак дават, че има антиандрогенно действие.
Предизвиках два поредни цикъла с Дуфастон, утре отивам да изследвам хормоните, въпреки, че резултатът ще е изкривен Sad Почти съм убедена, че тестостерона ще е висок, но с Белара се надявам да влезе в норма. После най-вероятно цветна снимка и Фемара ...

# 664
  • София
gereme, на база всички изследвания и общото ми състояние излиза,че комбинираните препарати със силно андрогенно действие са абсолютно противопоказни. То и си е ясно де, защото на няколко пъти съм ги пила и след приема тестостеронът и ДХЕАС са ми били по-високи от колкото в началото, както и хирзутизмът и акнето се засилваха...то затова толкова гинеколози ми се пулеха насреща, невярвайки на изследванията и състоянието ми... Не мога да си го обясня напълно защо при мен са противопоказни, но факт...тялото ми го доказва. На Ясмин реагирах мнгоо добре, всъщност, когато го пиех бях доста слаба и хубавка, но него го пиех само с контрацептивна цел... Явно не съм съвсем класически случай, че да се повлияя от стандартното лечение. Но факт,че ако не взема спешни мерки нещата ще идат на много зле.
Но докторите ми казаха,че доживот ще си ги мъкна двете заболявания и трябва да бъда много стриктна, за да съм добре. Сега ми трябват 2г лечение, след което ми препоръчаха да действаме за бебе, защото явно при мен тенденцията е за постоянни рецидиви, вече много тежки...и така.

...това ендокринологията е отвратително сложна наука....аман от хормони, жлези и глупости!

# 665
  • Варна
Бебка стискам палци.
Серенити, явно наистина си некласически случай. Но защо чак две години ще е лечението, ако е за килограми, с по 3000 метформин на ден ще свалиш за няколко месеца. Четох и за андрокура, че е силен препарат и той също ще трябва да ти помогне за три-четири месеца. При теб да не са открили нещо сериозно.....за какви рецидиви говориш,сподели ако искаш. Инъче ти стискам палци за бързо влизане в норми и нормализиране на женски хормони.  Hug

# 666
Серенити, моят съвет е да пробваш Жанин, а не Ясмин. Причината е, ... че те са с по-силно анти-андрогенно действие, понасят се по-добре, имат по-малко възможни странични ефекти и са на пазара много по-дълго от Ясмин. Това е само съвет, разбира се. Също така от опит ти казвам, че андрокур е много тежко и няма смисъл да го пиеш преди да решите да действате. Подтискането на андрогените ще е достатъчно от противозачатъчното. И е най-леката хормонална терапия в дългосрочен план - понеже говориш за две години. И все пак, ако решиш да пробваш с природни средства, няма да загубиш кой знае какво. Успех!

# 667
  • София
gereme, рецидив на поликистозата, така го нарекоха докитата. Буквално за 3м яйчниците ми се побъркаха, както и цялото ми тяло. Попринцип винаги съм имала дребна поликистоза, като перлена орърлица, класическа, с малки кисти и не много на брой. Та за 3м достигнах до 50 кисти в единия и 40 в другия яйчник, уголемени и болезнени, някои от кистите са големи, положението изглежда пълен хаос. Та ми обясниха ,че за такова тежко положение трябват 2г лечение (с промяна на дозите към по-малки естествено) След което да действам за бебче, за да се презастраховам от бъдеще проблеми, защото щом веднъж тази проклета СПКЯ достигна такива размери, шансът да го направи и за в бъдеще е огромен.
А нещо, което мнооого ме дразни е че аз отслабнах дотук с 12кг, а вместо да отшуми леко, тя се задълбочи.
Относно килограмите, още 15 трябва да сваля, за да се пооправи ИР, факт, че сега поне тя е по-добре...

Между другото в болницата ни бяха строили почти всички жени за преглед при д-р Николай Генов, гинеколог-ендокринолог (Панацея) , аз съответно- най-млада. И всяка като приключи се присъединяваше към групата пред кабинета за мерене на снимките  Laughing Е, аз бях най-зле...а в последствие си успокоявах съквартирантката, която милата изпадна в ужас от своята дребна СПКЯ... Определено се почувствах тъпо тогава.
Та май в общи линии е такова положението. След 6м пак в болницата.

# 668
  • София
Jana Ina, за съжаление и Жанин съм пила и не ми понасяше добре... надявам се Андрокур да го пия много кратко време и после да ме сменят с нещо друго...
Иначе пак подхванах белия равнец+невен, както и Инофолик. Ще се следя на 2-3 м при гинеколожката и....ще ходя да паля свещи в църквата  Cry
Попринцип съм ужасно голям враг на пиенето на хормони....и ще гледам да ги разкарам възможно най=бързо.
Друга бабина рецепта е за пчелния прашец, но трябва да видя как точно се приема....

# 669
  • Варна
Стискам палци Серенити  Praynig И не си мисли лошо за хормоните, трябва да ги харесваш като ги пиеш, за да ти подействат бързо и за да не проявиш страничните реакции. Вярвай , че сегашното лечение е правилното, и като го повярваш съм сигурна, че след 5-6 месеца ще си готова за бебок:)  Grinning  bouquet Бъди оптимистка и не се отчайвай Hug

# 670
Серенити,ти в Александровска ли беше.И аз скоро бях там,но на гинеколог ме пратиха в Майчин дом и от там не ми дадоха никакви снимки,а само заключение,че според него няма поликистоза.След което мислех,че ще ме прегледа и въпросният доктор в Александровска,но не.Пратиха ме да си ходя,само с висок леко пролактин и препоръки за изследването му наново.Аз не се върнах(не знам дали не сгреших),но след като Денис ми каза,че гледат изследвания,които според нея не са показателни при наличието на киста(уж функционална),и твърдят,че всичко е наред,не знаех какво да правя.И все ощв не знам.Иначе имаше ли си лекуващ лекар там или не?

# 671
  • София
Слънце, аз бях в Александровска юни 2014, д-р Гатева ми беше наблюдаващ лекар. Мила жена, но за мен там разбират до едно ниво, не са за тежките случаи, както и по-особените такива. И мен тогава ме пратиха на ехограф на яйчници в Майчин дом, след процедурата ходих така все едно съм имала близки отношения с цял футболен отбор в рамките на няколко часа... ужасно неприятно и болезнено изживяване, както и да е, на мен също не ми дадоха снимка оттам. 3 дни ме държаха в болницата, видяха,че съм с ИР, казаха ми че аз в никой случай не трябва да пия хормони, за да не развия диабет и това беше. Не ми направиха особено много изследвания там, не изкоментираха високите нива на мъжки хормони...както и да е. Сега бях в УСБАЛЕ, болницата по ендокринология, която се намира в Майчин дом. Там консултацията с гинеколог си беше реален преглед при добър специалист, гинеколог-ендокринолог, със снимки от ехото, обяснения, препоръчителна терапия и всичко. Изследваха ми всичко за което можеш да се сетиш, адски съм доволна от д-р Милчева. Да не говорим какви тежки случаи имаше.... Аз лежах в клиниката по хипоталамо-хипофизарни, надбъбречни и гонадни заболявания. Честно казано аз повече няма да стъпя другаде и ще си ходя само при Милчева!

gereme, благодаря за милите думи  Hug  bouquet

# 672
Момичета, да докладвам.

След два месеца прием на Дуфастон и разбира се цикъл по часовник, резултатите са следните :

Prolactin - 429 mIU при норма 72-511
Testosteron - 0.582 ng/ml при норма 0,06 - 0,82
LH - 32.35 mIU/ml при норма 2,4-12,6  newsm78 newsm78 newsm78
FSH - 6.84mIU/ml при норма 3,5-12,5
Estradiol - 90.98 pg/ml при норма 24,5-195,0

Знам, че при поликистозата ЛХ е завишено, НО каква по дяволите е тази стойност ??? Последните пъти - миналата година - беше 17, 19 ...но 32 Sad  Cry Sad

Пуснах си и кръвна картина + глюкозен тест.... не съм сигурна как точно се нарича, но резултатът е:

Glucose HK Gen. 3 - 4.19 mmol/L при норма 3,03 - 6,38
Другите неща са в референтни стойности.

Какво означава това ЛХ, момичета ? Sad
И какво да го правя ? Дали Белара-та ще въздейства ...?

# 673
Jana Ina, за съжаление и Жанин съм пила и не ми понасяше добре... надявам се Андрокур да го пия много кратко време и после да ме сменят с нещо друго...
Иначе пак подхванах белия равнец+невен, както и Инофолик. Ще се следя на 2-3 м при гинеколожката и....ще ходя да паля свещи в църквата  Cry
Попринцип съм ужасно голям враг на пиенето на хормони....и ще гледам да ги разкарам възможно най=бързо.
Друга бабина рецепта е за пчелния прашец, но трябва да видя как точно се приема....

Serenity__bg , аз вече втори месец пия прашец и някъде от 2-3 седмици - и пчелно млечице...
Прашеца го пия сутрин на гладно, 1/2 супена лъжица разтворена от предната вечер във малко вода. Млечицето - веднага след него сутрин, под езика. Така започвам всеки ден ... Но явно трябва време, защото на този етап не виждам промяна ... и поликистозата ми е поликистоза, и хормоните ми не са като хората отново Sad

# 674
  • София
bebka, съжалявам,че и на теб ти е на главата...щеше да е хубаво всички да сме здрави, но уви  Confused
ЛХ наистина е много високо, на мен никога не ми е стигало толкова...попитай Денис в темата за хормонални изследвания, тя може да ти обясни.
Обременяване с глюкоза правила ли си? Кр. захар на гладно (ако е на гладно де) ти е ОК, може да пуснеш един серумен инсулин на гладно , да видиш дали няма да изскочи проблем с инсулинова резистентност (ИР)
Между другото някой коментирал ли ти е стойността на пролактин? В рамките на нормата е, но знам,че идеалното е около средата на реф. стойност.
Откъде купуваш пчелното млечице и прашеца? (и за кой град става дума, че аз сега съм в София и хич не мога да се ориентирам къде да търся такива неща)
Стискам палци всичко да се нареди при теб!

п.с. не знам доколко е нормално, но днес като кихам и десния яйчник ме свива супер много  #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт