Поликистозни яйчници - 2

• 77 705
  • 764
  •   1
Отговори
# 90
На теб явно ще ти правят стимулация. Щом имаш и фемара.За твое успокоение отиди на др. лекар и сподели притесненията си.

Предполагам,но мисля да отида и при друг

# 91
Момичета днес бях на изследвания(6-ти ден от МЦ), обаче в Цибалаб в Студентски град ми казаха, че не правят изследване на свободен тестостерон. И сега утре трябва да ходя на друго място. Преди малко си купих таблетки фолиева киселина и се чудя дали да ги започвам, защото съм малко болна(пия сироп за кашлица и таблетки за смучене), а и с този неизяснен ПКЯ. Дали фолиевта киселина може да ми навреди, не съм се консултирала с лекар. Когато питах лекарката трябва ли да пия някакви витамини, тя ми каза "да пий ако искаш нещо за имунитет,а вие направете бебето пък тогава ще мислим за витамини". Та сега на своя глава си купих фолиева киселина и смятам да започвам да я пия, едва ли една таблетка ще се отрази на резултата от изследването утре. Дайте съвет  bouquet

# 92
Щом бебеправите, почвай фолиевата.  Peace Няма да ти навреди, даже напротив - задължителна е в случая.  Wink

# 93
bamzi, купувай направо метилирана фолиева. Няма да ти навреди.

# 94
Привет, момичета! За съжаление и аз съм за тази тема! Имам ПКЯ от 7-8 години и карах на ОК. Сега вече искаме бебе, но нещата не се получават почти година. Имам високо ЛХ и ТСХ и единственото, което ми предписаха е еутирокс и инофолик. Никой не ми е назначавал изследване за ИР... Може ли личната да ми го назначи, че да го минем по ЗК?
Вече ми е 50-ти ден този цикъл и не ми идва, въпреки, че пих дуфастон. Единствената ми овулация миналата година беше през август Sad  Sad . Вчера си записах час в Надежда при Персенска, но чак за 2-ри септември и до тогава трябва да действам по въпроса!

Здравей,
Аз имах запазен час за нея за март/април, 2014, но забременях лятото, когато не ходех по лекари, а си почивах, така че ако искаш питай дали можеш да използваш моя час и ми пиши на лични.

# 95
  • Айтос
Привет, момичета! За съжаление и аз съм за тази тема! Имам ПКЯ от 7-8 години и карах на ОК. Сега вече искаме бебе, но нещата не се получават почти година. Имам високо ЛХ и ТСХ и единственото, което ми предписаха е еутирокс и инофолик. Никой не ми е назначавал изследване за ИР... Може ли личната да ми го назначи, че да го минем по ЗК?
Вече ми е 50-ти ден този цикъл и не ми идва, въпреки, че пих дуфастон. Единствената ми овулация миналата година беше през август Sad  Sad . Вчера си записах час в Надежда при Персенска, но чак за 2-ри септември и до тогава трябва да действам по въпроса!

Здравей,
Аз имах запазен час за нея за март/април, 2014, но забременях лятото, когато не ходех по лекари, а си почивах, така че ако искаш питай дали можеш да използваш моя час и ми пиши на лични.

Благодаря ти, но до колкото знам не могат да се прехвърлят часове, а и вече си записах в клиника Димитров. Ще започна там, пък ще видим какво ще стане до септември Simple Smile

# 96
  • Където си поискам:)
Здравейте момичета,
и аз съм с СПКЯ ( ЛХ и ФСХ и съотношението след изследване през декември е 2:1. ).Този месец също имах забавяне на цикъла и отидох на лекар и той ми каза , че не вижда кисти и да взема дуфастон 7 дни 2х1 и да се моля да не ми дойде. За съжаление днес ми дойде и сега на 3ти ден от цикъла ще ходя да изследвам хормони. Тоест до сега имам пуснати само ЛХ и фСХ през декември. Другото, което ми изписа доктора е клостилбегит по едно хапче от 3 ти до 8 и ден и от 16 ти до 26 ти ден 1Х1 дуфастон.
Отчаяна съм, а и чета толкова противоречиви неща за клостилбегита???
Не трябва ли да се взема клостилбегит след като се видят хормоните как са ?
Проходимост на тръби не са ми правени, но имам една неуспешна бременност( спонтанен аборт в 23 седмица, имах отлепване на плацентата още в 10-11 седм. и кървене ) и предполагам, че той на това разчита...
Какво мислите момичета ? Плаче ми се ? Объркана съм .. какво да правя ?

# 97
Въпреки всичко, би трябвало да имаш изследване на тръбите за проходимост преди да започнеш клостила. Може и всичко да е наред, а може и да не е и тогава може да стане голяма беля.

# 98
Smile_K, преди някой да ти изпише клостилбегит, задължително трябва да провери проходимостта на тръбите, все пак това не са бонбонки. Аз също съм го била (благодарение на него забременях), но преди да почнат стимулция с него ми направиха тест за проходимост, иначе е безсмислено.

# 99
Проходимост на тръби не са ми правени, но имам една неуспешна бременност( спонтанен аборт в 23 седмица, имах отлепване на плацентата още в 10-11 седм. и кървене ) и предполагам, че той на това разчита...
Предполагам, че разчита на това.

# 100
  • Където си поискам:)
Благодаря много, момичета и аз съм на това мнение.
Сега ще видя какви ще са хормоналните изследвания и след това ще му мисля.
Благодаря и лека вечер ! Hug

# 101
здравейте, писах ви вчера че бях на изследвания в Цилалаб и понеже два от резултатите ми бяха доста завишени днес отидох в друга лаборатория и ги повторих. Мислите ли че е нормално да има такава голяма разлика
03/02/2014 - 7:30 - 6-ти ден от МЦ - Цибалаб
TSH ( Тиреотропен Хормон )   5.130   mIU/l   0.27 - 4.20
Prolactin ( Пролактин )   860.50   mIU/l   М: 86 - 324; Ж: 127 - 637

04/02/2014 - 8:30 - 7-ми ден - Кандиларов
TSH         1.97        uIU/ml      0.27 - 4.2      ECLIA -
Пролактин         384        mIU/l      102 - 496      ECLIA
на кой от двата резултата трябва да се доверя (в Кандиларов ме караха да си почивам 30 мин, предната вечер, не съм се къпала, не е имало сношение и вечерях към 8 сравнително лека храна, и двата дни не бях яла и пила нищо преди изследването)

# 102
Здравейте, момичета

След  като ми направиха  изследвания на антимюлеров хормон и инхибин б, ми определиха окончателната диагноза ПКЯ. От максимална стойност 6, моята също е 6 , но лекарят каза, че при млади момичета, ако стойността е над 3 , това със сигурност означава ПКЯ. Обаче ме успокои, че всичко е наред. Понеже съм слаба няма да протече толкова тежко проблема. Накратко историята  с предишния преглед – направиха ми вътрешен ехограф, откриха ми ПКЯ и гинеколога ме изплаши, че съм частично импотентна, назначи ми изследване на горните хормони. Каза ми да го направя на вторият ден от цикъла. Проблема е , че аз нямам цикъл по 2 месеца, след това идва, после пак се губи. Ок, дойде , направих ги и сега ми изписа лечение хормонални таблетки и някакви имуностимулатори. Каза да започна да ги пия пак от 2-ри ден на цикъла(не че незнам, цял живот съм на такива , а съм на 22). Обаче цикъл пак не идва, закъснява ми вече една седмица, а и нещо нямам изгледи да идвам. Имам само белезникаво течение(както обикновено). Надявам се всичко да е наред..

# 103
Krisito921221
Сигурна ли си, че е казал точно импотентна?  newsm78

# 104
Бамзи, трябва да си направиш трето иследване, защото много се различават. Преди да ти вземат кръв си почини 15-20мин. Не е нормално да се различават толкова изследванията.

Общи условия

Активация на акаунт