Çalıkuşu/Чучулигата с Бурак Йозчивит и Фахрие Евджен - тема 8

• 48 515
  • 743
  •   1
Отговори
# 165

Повтарям се, но не мога да се въздържа Laughing Laughing

# 166
Привет на всички момичета!  Hug
Трябваше да изгледам наново серията, щото това раздвояване между екран и превод ... тцъ, не е работа.  Wink На въпроса за Нериман, страдаща върху роклята си - чак не мога да се начудя. Кадърът беше непосредствено преди рекламата. Сега виждам, че няма такъв, явно е бил вече част от рекламата и съм се заблудила..., за което се извинявам. Praynig
На този етап, знаейки в основни линии съдържанието, гледах лицата. Само един-два кусура намерих на Бурак в сцената на масата, когато слуша Фериде. Там имаше някакви ... хммм нагласени погледи... Но кой знае с текста може всичко да си дойде на място.
Себи,  в тая серия Кямран е различен - не е напорист, факт. Внимателен и търпелив, а може би и смесването на спомени и настояще го правят по-мелодраматичен. Но всичко си е на място. Аз си го възприех много добре, като изключим, пак казвам, някои реакции с лице, докато я слуша и си спомня. Фахрие беше по-добра в игра с лице. Но само тук, във всички други сцени Бурак беше много точен, особено ония комичните от миналото в столовата. Peace
Убедена съм, че Нериман е претърпяла фиаско и реакцията й на сутринта при посещението на Сейфетин бей беше повече нещо от сорта: "Знаех си, че ще се върнеш". Напълно е възможно и според мен в злобата си да е включила и роклите на Фериде в действие. И това да е разстроило още повече Кямран. Всъщност на сутринта той за мен е разстроен - може би от това, че го изиграха, или от интрига с роклите, или от двете.... Но е повече загрижен за това дали Фериде го обича и иска, отколкото от Нериман.
Накрая. Според мен годеж все пак ще има. И нищо чудно в последния момент Фериде да се яви с роклята на майка си, когато никой не очаква. Фериде е непредсказуема, импулсивна, но ... не би се дала на Нериман заради това петно на яката му. Така си мисля...

# 167
Кате, къде гледа - изтрили са го в youtube?

# 168

много сладки...

Тук нещо интересно
Скрит текст:

А тука Кемрян, като гонеше жениха...

А тука бяха много сладки двамата

Поствам и това, което бях ви казала, за Кемрян, че се е страхувал да покаже чувствата си на Фериде:

K: Ты вошла в мою жизнь как священное дарование.Ты была как хрупкая ваза, над которой дрожали мои родители, чтобы не разбить тебе сердце.Я никогда не забуду тот день, когда впервые встретился с тобой взглядом.У меня внутри все было так странно.Я очень боялся Фериде, что я обижу тебя, что ты отвергнешь меня.Поэтому я хотел понять хочешь ты меня или нет.Ты столько раз хлопала передо мной двери.
Ф: Кямран, я всегда любила тебя.Я всегда хотела, чтобы ты был в моей жизни.
K: Душа моя..милая

Последна редакция: ср, 15 яну 2014, 22:08 от terzieva76

# 169
Тук нещо интересно

Скрит текст:

Joy Joy Joy Joy Joy

# 170
Кате Heart Eyes

Да , май Кямран имаше вид повече  на умъчнен, отколкото на  гузен.  smile3505 до българския превод.

Но тук котаракът не мяука , а съска  Shocked 

animal037  animal037  animal037

# 171
Лили, тук гледах серията на турски.
http://www.ddizi.org/diziler/1334/calikusu

# 172
Кате Heart Eyes

Да , май Кямран имаше вид повече  на умъчнен, отколкото на  гузен.  smile3505 до българския превод.

Но тук котаракът не мяука , а съска  Shocked  

animal037  animal037  animal037

Не знам за вас, но аз останах с впечатление, че той разкри съкровени неща, любовта си към нея, всичко, което чувства...И очакваше и Фериде, че ще му повярва и ще бъде с него...Явно това го кара да бъде толкова ядосан и обиден...Не е сигурен в нейната любов, а вече е разкрил душата си...Може би затова така реагира бясно и първия път... newsm78

# 173
Здравейте, големи разсъждения сте написали вие..
На мене като цяло серията ми беше доста скучна и всичко, което гледах стана точно както си го мислех, не ме изненадаха с нищо.. Нещо не ми хареса как мина тоя епизод. Това с червилото си беше доста тъпо.
А иначе на мене от руската анкета ми излезе това, макар много да не знам руски

16 bolum fragmani

# 174

На този етап, знаейки в основни линии съдържанието, гледах лицата. Само един-два кусура намерих на Бурак в сцената на масата, когато слуша Фериде. Там имаше някакви ... хммм нагласени погледи... Но кой знае с текста може всичко да си дойде на място.
Себи,  в тая серия Кямран е различен - не е напорист, факт. Внимателен и търпелив, а може би и смесването на спомени и настояще го правят по-мелодраматичен. Но всичко си е на място. Аз си го възприех много добре, като изключим, пак казвам, някои реакции с лице, докато я слуша и си спомня. Фахрие беше по-добра в игра с лице. Но само тук, във всички други сцени Бурак беше много точен, особено ония комичните от миналото в столовата. Peace

+1
явно един и същ момент  ни е направил впечатление. Чаках превода, да видя за какво говори Ф, но наистина, за пръв път досега виждам нещо неестествено в играта на Бурак. Твърде много напрягане на погледа и присвиване на очите имаше...

Забавните моменти във филма бяха много - и в спомените, и в настоящето.
Кямран как изгони Умлай бей-кандидат жениха "Чучулигата не е за теб, изчезвай, че ще ти счупя краката, маймун!"  Laughing мисля, че горе-долу така го преведоха.
Как успиваше и залъгваше Фериде, за да не се целува с момчета  hahaha
В хижата, след като се събудиха и тя тръгна, той каза - Полека, да не паднеш! и после ги дават как се връщат, а тя - цялата в кал, паднала естествено : ))

Последна редакция: ср, 15 яну 2014, 22:27 от didibu

# 175
Марти, а според теб изневерил ли е или не? И нормално ли реагира във фрагмана?

# 176
Марти, излиза ти, че отделяш твърде малко внимание на детайлите като гледаш "Чучулигата". Wink

# 177
Точно, Диди  Peace
Чак имах чувството, че не може давлезе в роля, докато не проговори. Напрегна ме.
Този епизод след НГ ли е сниман?

# 178

единственият момент, в който Кямран ми изглежда малко гузен е тук

на 08:10 от третата част:

http://video.kanald.com.tr/calikusu/15Bolum/22256/3

в you tube няма файл на 15 епизод, в Королек също

Катя, предполагам, че епизода е сниман преди НГ, сигурно оттогава са и снимките на Бу и Фахрие с малката Мелиса (тази, която Б сложи в Туитър)

# 179
А този познахте ли го?

Общи условия

Активация на акаунт