пазете се от този лекар!

• 23 216
  • 5
  •   2
Отговори
Здравейте, едва ли текстът ще е дълъг, тъй като не виждам добре, за което вина има един човек, от който ми се иска да предпазя хората. Въпросната е проф. Групчева,гр. Варна. Предполагам,че повечето от вас са чували,че е добър лекар и си струва прегледа,е и аз така си мислех,но се подлъгах жестоко. Тя ме прегледа и ми изчисли диоптрите на няколко уреда,компютър и т.н.Всичко е доста професионално трябва да призная до момента, в който тя казва, че ПРЕПОРЪЧВА лещите Квантум,които са си стабилна сума.Аз преценявам,че няма нужда да давам толкова пари,след като съм платила хубавичко прегледа при нея.Казах си ,,тръгвам с рецептата и поръчвам където реша,няма нужда да е при нея".Вземам рецептата и поръчвам в София при не лош лекар,който ми обясни,че няма нужда да ме преглежда,щом вече имам рецепта.Поръчвам.Англия,2 седмици,идват лещите и аз не виждам.Зле.Отивам при проф.Групчева,която ми казва,че било напълно нормално,тъй като тя ми била дала рецепта само и единствено за лещите,с които тя работи????Та жената си е просто един дистрибутор, който по никакъв начин няма да се опита да помогне като нормален лекар,а само ще гледа да набута скъпите си лещи,от които вероятно има щедър процент.Писах й с молба да ми прати рецепта,нормална рецепта с диоптри,за да мога да не губя още пари на фона на всичките суми,не дава,не разбирала какъв е проблемът???На всяко ходене 25 лв. за добър ден плюс това...Нямам думи,зле,надявам се това да е помогнало поне други хора да не се охарчат така като мен и да преживеят такова нервиране и нечовешко отношение!

# 1
  • Бургас
Тук в Бургас все ми викат иди в София,там са много добри специалисти,но изверги явно има навсякъде,съчувствам ти искрено

# 2
е във Варна отиди в клиника Св.Петка работят и на часно и със здравна каса.

# 3
Защо се е получило така с вас не знам но аз вече 6 месеца се спасявам от проблемите след лазарна корекция в клиника Св петка при  професор Групчева и не съм останала с подобно впечатление дори напротив сега когато ми варират диоптрите не ми сменя очилата за щяло и нещяло въпреки че си ги правя при тях

# 4
Напълно подкрепям.Има ги такива злобни И завистливи старици-наречени професорки.И на мене ми направи подобен номер.Едното око го направи,а другото-не.Толкова са И възможностите ...Знаем по какъв начин стават повишенията!.

# 5
Ние също пострадахме много от д-р Групчева във Варна. Майка ми беше с пердета на едното око. Подобен проблем с другото око беше решен преди години от друг лекар с операция, продължирла няколко секунди. Но този път тя се доверила на д-р Групчева. В документа от първоначалния преглед пише, че зрението на това око е 40 %, лещата е здрава. При операцията (август 2022г.) асистирали нейни  студенти. Операцията продължила повече от 2 часа. По време на операцията тя се скарала на студент, че и е подал грешния инструмент. В крайна сметка се оказва, че след операцията лещата на окото вече е изкълчена. Зрението с това око става вече само 4% - почти нищо не вижда. Въпреки уверенията на Групчева, то не се подобрява. Отчаяни, отидохме при друг лекар. Нито той, нито консидиум от негови колеги можеха да видят да има поставена изкуствена леща в окото на майка ми (която си бяхме платили). Питах Групчева поставила ли е леща в окото и тя ме увери, че е поставила и е на мястото си. Когато казах на Групчева, че нейни колеги не намират леща в окото, тя каза, че лещата е "изпаднала" и трябва да я намести. Веднага качи майка ми за втора операция. Този път вече и сложи лещата, която ние си бяхме платили още преди първата операция. Но майка ми отново не виждаше. Отидохме при другия лекар. Вече се виждаше изкуствена леща в окото, но поради това, че по време на операцията е повредена естествената леща, тази изкуствена леща вече не можела да се задържи на мястото си и е била нужна специална "Артезан". Групчева е знаела това, но не е сложила правилната леща. Другият лекар не искаше да оперира, тъй като окото беше тотално повредено от Групчева и посъветва тя да си го оправи. Така последва трета операция при Групчева - тя постави правилната леща "Артезан". От многото интервенции в това око и поради това, че дълго време е било без леща майка ми получи тежко увреждане на ретината. Зрението вече беше само 2 %. През януари 2023г. и направиха много сложна операция в София - проф. Петкова в очна болница "Зора" (друг никой не правел такива в България). Имаше подобрение, но не много голямо. Проф. Петкова ни беше предупредила, че увреждането е толкова голямо, че не дава никакви гаранции, но може да опита. Все още лекуваме това око - вече стойността на лечението надмина десетократно цената на операцията при Групчева. Продължаваме да лекуваме окото, макар зрението да е намаля отново до 2%.
Основателното предположение е, че д-р Групчева е повредила неволно окото при първата операция. Разбирам, случва се. Но не мога да простя това, че ни лъга цял месец, че е поставила платената от нас леща в окото на майка ми, а не я беше поставила. После постави  тази леща, въпреки, че дори студентите по медицина  знаят, че тя вече не е подходяща, след като е увредила окото по време на операцията.
Резултатът е: отидохме при Групчева със зрение 40%, за да се подобри, а благодарение на нея сега едва удържаме да не загубим окото и зрението е едва 2%.
Благодарности към всеотдайна грижа на д-р Милкова от очна болница "Св. Петка" и на проф. Петкова. Благодарение на тях, майка ми вке пак вижда с това око, макар и само 2-3%.

Общи условия

Активация на акаунт