БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 33 172
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
  • София
  • Мнения: 31 393
Марче, мерси   bouquet Ще го пробваме скоро  Peace

Скрит текст:
За темата, която и да е тя, съм на мнението на Морена. Колко теми са плюти из форума и какво от това? Свиркай си  Whistling Никой няма право да съди друг, че пише в дадена тема.  Peace

# 211
  • София
  • Мнения: 12 215
Марче, мерси   bouquet Ще го пробваме скоро  Peace

Скрит текст:
За темата, която и да е тя, съм на мнението на Морена. Колко теми са плюти из форума и какво от това? Свиркай си  Whistling Никой няма право да съди друг, че пише в дадена тема.  Peace
Мише, благодаря ти!   bouquet
 Направи го и си покани приятелки, честно!

# 212
  • Мнения: 2 815
Прясната домашна кайма се овкусява и оставя в хладилника за да узрее. нищо няма да и стане, нима на прясната кайма в супермаркетите и става нещо? Или на суджука, оставен да отлежи?

Аз не разбрах как омешихте шоколадовия кекс на Йоли и Царския, ми те са съвсем съвсем различни и като рецепта и на вкус.....

Карола, бих опекла тестото на еклери  Peace

Последна редакция: нд, 19 яну 2014, 19:36 от polly

# 213
  • София
  • Мнения: 12 215
...........
Аз не разбрах как омешихте шоколадовия кекс на Йоли и Царския, ми те са съвсем съвсем различни и като рецепта и на вкус.....
Нищо по принцип, просто споделяхме. Peace

# 214
  • Мнения: 766
За първи път правих домашна майонеза, така ли става по принцип по-рядка от купешката или не я направих както трябва?

# 215
  • Мнения: 5 001
За първи път правих домашна майонеза, така ли става по принцип по-рядка от купешката или не я направих както трябва?

Не би трябвало да е рядка.....Моята става гъста,така,че като обърна буркана не пада.....

# 216
  • Мнения: 1 884
За първи път правих домашна майонеза, така ли става по принцип по-рядка от купешката или не я направих както трябва?

Добави още олио и доразбий. Ще се сгъсти.

# 217
  • София
  • Мнения: 10 825
ЗАщо да не беше оценен ЦАрския кейк? Аз много го харесах, както и останалите вкъщи. Определено ни стана любим.
АЗ не знам коя е "вашата тема" обаче бих се радвала рецептата да се напише и тук  Embarassed
А, нашата..там си споделяме разни работи и се кикотим понякога. "Домакини", ама нали ни плювнаха, че сме....та не смея да кажа.  Mr. Green

И аз съм неработеща, сома че не я знам темата и не списвам в нея. Пропуснала съм какво са ни плювнали, ама да не ти пука. Винаги ще се намери някой, "който не го кефиш" и си намира причини да плювва  Wink

# 218
  • Мнения: 22 867
За първи път правих домашна майонеза, така ли става по принцип по-рядка от купешката или не я направих както трябва?

Добави още олио и доразбий. Ще се сгъсти.

Зависи по каква рецепта е, ако е с жълтъци и олио, класиката, не бива да добавя, ще я пресече и ще плувне олио. Там имаше някакво съотношение жълтък:олио, но не го помня.  Peace

# 219
  • София
  • Мнения: 31 393
Момичета,

хапваме от кекса. Хареса ни  Peace Леко е сух отгоре, но вероятно е трябвало да го извадя по-рано от фурната (пекох го точно 35мин.)

# 220
  • Мнения: 1 884
За първи път правих домашна майонеза, така ли става по принцип по-рядка от купешката или не я направих както трябва?

Добави още олио и доразбий. Ще се сгъсти.

Зависи по каква рецепта е, ако е с жълтъци и олио, класиката, не бива да добавя, ще я пресече и ще плувне олио. Там имаше някакво съотношение жълтък:олио, но не го помня.  Peace
Ами не знам. Аз последния път правих с цяло яйце и ми беше рядка  и така си я сгъстих.

# 221
  • Мнения: 766
Сигурно защото не наливах па малко от зехтина, а сложих всичко на едно. Другия път ще опитам по различна рецепта.

# 222
  • Sofia
  • Мнения: 22 547
Аз майонеза (не купувам) с жълтък/яйце не правя, а лека - с прясно мляко.  Та в случая, ако сложа по-малко олио (от съотношението пр. мляко:олио - 1:2) ми става по-рядка, ползвам я за сосове.

# 223
  • Мнения: 4 560
Може ли вместо да мажа тавата с масло/маргарин, да сложа хартия? Баница и баклава пека без хартия защото са течни (баклавата я заливам след изваждане от фурната; баницата я слагам "мокра"/течна за печене).

Какво и как да направя за да изпека кекс във форма за кекс (от тези с дупката  Crazy) и той да е равен като го обърна? Аз си пека като пич  Mr. Green , но после изрязвам за да застане прав като го обърна.

# 224
  • Мнения: 43
Аз майонеза (не купувам) с жълтък/яйце не правя, а лека - с прясно мляко.  Та в случая, ако сложа по-малко олио (от съотношението пр. мляко:олио - 1:2) ми става по-рядка, ползвам я за сосове.

Може ли да дадеш рецептата на леката майонеза, че ми трябва точно такава за сосове?

Общи условия

Активация на акаунт