БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 33 165
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
  • Мнения: 9 446

Може ли вместо да мажа тавата с масло/маргарин, да сложа хартия?.................


Какво и как да направя за да изпека кекс във форма за кекс (от тези с дупката  Crazy) и той да е равен като го обърна? Аз си пека като пич  Mr. Green , но после изрязвам за да застане прав като го обърна.



1. Можеш, понякога пека на хартия  - всичко си е добре като извадиш. 
2. Ако имаш вентилатор, печи с вентилатор, за да може да раздвижва равномерно топлия въздух.

Момичета,

хапваме от кекса. Хареса ни  Peace Леко е сух отгоре, но вероятно е трябвало да го извадя по-рано от фурната (пекох го точно 35мин.)

ако си правила кекса на Йоли  трябва да е много сочен  Peace

и аз смятам,че не трябва предварително,но така са си свикнали в прованса

ние от прованса, когато ни попадне прясно месо и си го смелим на кайма, предпочитаме да си овкусим каймата, която ще е за кюфтета и подобни - със сол и подправки; да я омесим 2-3 пъти за 2-3 дни, като я държим в хладилник, не в топла стая и тогава приберем във фризер. Така е отлежала и когато извадим от фризера е достатъчно да размразим, сложим лук (ако ще) и да  мятаме кюфтета на скарата или в тигана; или на руло - значително улеснение, отколкото всеки път да вадиш пакет и да го омесваш и да чакаш да  поеме подправките си, за да  печеш.
Единични пакети с неовкусена кайма също прибираме, които могат да се направят на супа, кюфтета на някаква манджа и така.

# 226
  • София
  • Мнения: 31 393
.....
Момичета,

хапваме от кекса. Хареса ни  Peace Леко е сух отгоре, но вероятно е трябвало да го извадя по-рано от фурната (пекох го точно 35мин.)

ако си правила кекса на Йоли  трябва да е много сочен  Peace

....

Не е много сочен, но почти се омете  Crazy

# 227
  • Мнения: 123
Момичета, мерси за отговорите. Като пробвам вашите съвети, ще пиша пак как са се получили нещата.  thumbsup

# 228
  • Мнения: 3 020
Майонеза от години не купувам - и аз правя леката /1:2 количество прясно мляко:олио; лимонена киселина 1/3 ч. л. и сол 1/4 ч. л./ Солта и лимонената киселина са ми по-скоро на око или както ми се яде в момента - по-кисела, по-соленка и т.н. Не обичам сурови яйца, даже като видя, че някой сладкиш се прави със сурово такова и се отказвам да го правя.

Правих Ореховите ромбчета. Хубаво стана, но по-скоро като блат. Направих му една заливка и се хапна веднага. Но чак като почнах да го правя, видях, че трябват 8 яйца и се сетих, че тук скоро някой беше писал "за 6-те яйца в тая криза"  Laughing

# 229
  • Мнения: 766
Аз правих и млечната, но тя ми стана съвсем рядка. Ако искате да направите например руска салата?

# 230
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 077
Аз правих и млечната, но тя ми стана съвсем рядка. Ако искате да направите например руска салата?
На мен по две причини ми е ставала рядка майонезата - студени продукти и некачествено олио. Продуктите трябва да са със стайна температура. Може и млякото нещо да е кофти? Аз съм правила само с пълномаслено, не знам ако е обезмаслено дали ще се получи... Но със сигурност при мен рецептата 100 мл пълномаслено мляко (ползвам Ханско или Бор-Чвор) и 200 мл олио (което е без марка, защото ми го носят от село) плюс подправки на вкус... Всеки път става страшно гъста, лъжичката стои права в нея. Успех следващия път  Peace

# 231
  • София
  • Мнения: 31 393
Откраднах една рецепта от другата тема. Ще попитам тук, за да не спамя там. Пакетчето масло от 125гр. ли е?

Скрит текст:
Кашкавал на фурна


Продукти: 350 г кашкавал, 1/3 пакетче масло, 3 с.л. брашно, 1 - 1,5 ч.ч. прясно мляко, 3-4 яйца.
Приготвяне: Яйцата се разбиват с брашното и прясното мляко, добавя се настърганият на едро кашкавал и всичко се разбърква. С половината масло се намазва тавичката, сместа се изсипва и отгоре се слага останалото масло на малки парченца. Запича се в умерена фурна, предварително загрята, до зачервяване. По желание може да се сложи колбас.

# 232
  • Мнения: 11 607
Откраднах една рецепта от другата тема. Ще попитам тук, за да не спамя там. Пакетчето масло от 125гр. ли е?

Да. И се получава нещо много вкусно, любимо у нас!

# 233
  • София
  • Мнения: 31 393
Откраднах една рецепта от другата тема. Ще попитам тук, за да не спамя там. Пакетчето масло от 125гр. ли е?

Да. И се получава нещо много вкусно, любимо у нас!

  bouquet Още довечера ще го направя, че ми изглежда бързо  Peace

# 234
  • Пловдив
  • Мнения: 44 147
Да се допитам...имам голямо парче агнешки ребра.Та как да ги приготвя Rolling Eyes Печени ми се ще...

# 235
  • Мнения: 9 446
ЦЯЛО, ПЕЧЕНИ, ЕТО http://pep-4o.blogspot.com/search/label/%D0%AF%D1%81%D1%82%D0%B8 … D1%88%D0%BA%D0%BE

в плик за печени, или под фолио...

# 236
  • Мнения: 27 523
Моля, ако някой е правил вкъщи печени кестени, да ми каже как. Огън и тенекия - не  Laughing Искам такива, като тези дето продават навън. Или поне да са печени и после да се белят лесно  Simple Smile

# 237
  • Мнения: 0
Здравейте Simple Smile
Някой би ли могъл да ми каже как се превежда на български "Dutch-processed cocoa powder"? До момента съм чувала да се използва само "какао" и толкоз  Thinking (знам каква е разликата между горепосоченото какао и натуралното, просто не знам дали има разлика в наименованията на български)

# 238
  • Мнения: 118
Набождаш ги с вилица, че иначе подскачат във фурната, слагаш ги в тава и ги печеш на 200 градуса до готовност.

# 239
  • Мнения: 765
Да, трябва да са набоцкани с вилицата или леко пробождаш с върха на ножа. Аз първия път не го направих и се разпукаха като пуканки.

Общи условия

Активация на акаунт