БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 33 183
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
4х500мл, но бирата е Argus, тя е с кратък срок на годност (28.02) , едната замина, остават 3.

# 406
ЕЕЕЕ, за две седмици ще я свършиш - по едно пиле и един кекс  готово  Wink
И аз май трябва да напраяв този кекс, само го препоръчвам  Sad

# 407
Календара ти е назад  Heart Eyes, 4 дни има до 28  Laughing

Аз съм така със соломоните на Лабрекс, ако има телешко - няма пари, ако има пари.....в магазина - бик  ooooh!

П.п. Ще си отядем на кексове  Laughing, пече се вече, дано силиконката не ми развали добрите намерения, хич не се разбираме с нея, залепва ми кекса и това е (голямата, тази за мъфини е перфектна).

П.п  Joy хахах, сега се усетих, мдаааа, моя календар не е наред.

# 408
  • Sofia
Поли, за разнообразие в сладкото - Локумки. Simple Smile

И хляб с бира ти предлагам.  В рецепта за хляб, която харесваш - бира да е течността или поне част от нея.

# 409
Ей, ако знаех тези рецепти с биричка, нямаше да изхвърля една шуменска  дето се обезгазира newsm78

# 410
  • Sofia
Късметче, и разгазирана да е, пак влагай, не е въпроса само в CO2, а и вкуса. Simple Smile

# 411
  • София
Искам да благодаря за технологията със замразяването на кашкавала преди паниране - стана перфектен!!! Ама то златиста коричка, ама то хрупкавост, вътре кашкавалчето течно - уникален, по-хубав никога не бях правила. И е толкова лесно! Много ви благодаря, вече само така ще го правя  bouquet

Да кажа и за варенето на кондензирано мляко. Аз много често варя, защото много обичам, но откакто тук някой сподели, че може да се вари в МВ, само така си го правя, от години не съм варила консерви. Слагам по две кутийки във висока купа и в МВ. Гледам през прозорчето, след около минута-две започва да кипи. Вадя и разбърквам. Така няколко пъти - ако не го разбърквате, ще изкипи! След още 2-3 минути, спира да се надига, защото става твърде гъсто и можете спокойно да си го доварите до какъвто цвят ви харесва. Ако се карамелизира твърде, става като бонбони лакта - дъвчащо. На мен общо ми отнема може би към 6 минутки до консистенция като за млечните пастички или банофи пай.

# 412
  • София
Имаше един кекс много сполучлив, с добри отзиви с тъмно пиво (с боровинков вкус) , не намирам рецептата, ММ купил  бира, медена бира - много гадна  Laughing, опитвам се да намеря как да я оползотворя, имайки в предвид, че хич не е малко, помагайте   bouquet

Ябълков щрудел

Панирани палачинкови рулца с шунка и зеле

С тиква правя два вида паста:

Паста на фурна с тиква, тиквички и моцарела

Паста с тиква и гъби

И още:

Кекс с тиква и мед

# 413
  • София
4х500мл, но бирата е Argus, тя е с кратък срок на годност (28.02) , едната замина, остават 3.

28.02 е чак след месец. Имаш бол време да натъманиш 3 бири Wink

# 414
да де, тя се коригира.

Белинда, браво! Така, когато решиш, че ти се цапа, можеш да си панираш и да си го замразиш... за някога, когато няма да ти се цапа, но ще извадиш от фризера, ще почине 15 мин. и ще си пържиш и хапвате направо.

# 415
  • София
да де, тя се коригира.

Упс! Пропуснала съм  Blush
Между другото онзи ден в "Пекарната на Рудолф" Рудолф прави много добре изглеждащ хляб с бира. Беше с мариновани лукчета и зелени подправки вътре. Там не даде точни пропорции, но сега ще потърся дали рецептата е качена някъде на английски.
Канех се да си я записвам и аз за проба, хубаво се подсетих сега Simple Smile

Ето я, дори на български

# 416
Благодаря за идеите момичета. Ще си заделя част от тях  bouquet.

Бирата има твърде интензивен меден вкус и аромат- за хляб и за меса няма да стане, според мен.
Кекса се опече, мирише страхотно, целия апартамент замириса на кошер  Laughing.
Днес ми е ден за писане, оспамих ФБ, оспамих мамата  Blush

# 417
и на месо ще върви, щом е така. Глазирани пилешки крилца, глазирани свински ребърца  Laughing Там като се пече, ще изветрее аромаата, защото директно ще се изпарява от тавата. Рецепти да подам  newsm03

# 418
polly щом ти лепне силиконката мажи с масълце. Аз винаги мажа ,после става една хрупкава коричка с мирис на масълце....

# 419
  bouquet , да моля - за крилцата.

Късно, вела, късно - бърша вече сълзи по пода. Но за другия път ще знам   bouquet, ако не я засиля към кофата. Според мен нещо не и е наред на самата форма, 3  пъти съм я ползвала за 2 год и все лепне, имайки в предвид,  че първия път я намазах обилно с олио, защото пекох в нея баничкомъфините  Tired.

Кекса е много вкусен, другия път ще намаля захарта.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт