БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 33 060
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
  • Мнения: 1 884
Дами, имам 4 яйчени жълтъка. Какво мога да приготвя с тях? Благодаря!

Яйчен крем и бисквитена торта.

# 481
  • Варна
  • Мнения: 2 022
Тиквата с крем карамел на "македонско девойче" правили ли сте я?
http://morrennaa.blogspot.com/2013/04/blog-post_12.html
Колко време горе-долу да я пека? Аз се чудех дали да не я посваря и после да залея. Но много ми се иска да стане хубаво, та може да накарам сина ми да хапне тиква.

Последна редакция: сб, 25 яну 2014, 17:44 от stenly

# 482
  • Sofia
  • Мнения: 22 544
Стенли, както е видно от рецептата, аз не съм я варила предварително, става си идеално и само печена/варена в крем карамела. Пече се до готовност... на тиквата. Simple Smile

# 483
  • София
  • Мнения: 31 391
Само да докладвам, че сгущенката се карамелизира перфектно в микровълновата, както ми казахте  Peace

# 484
  • Мнения: 1 168
Може ли да се направи паниран кашкавал на фурна? Не ми се цапа да пържа.

# 485
  • Мнения: 1 446
Правя тирамису,ама нещо сместа ми не като крем седи течна Shockedразбих белтъците,отделно жълтъците със захар,сложих и маскарпонето...после прибавих белтъците към общата смес...къде бъркам? Дано не съм съсипала продуктите newsm78

# 486
  • Мнения: 1 777
Може ли да се направи паниран кашкавал на фурна? Не ми се цапа да пържа.
Можеш да направиш ето това ,но не е паниран кашкавал.

http://aelisaelis.blogspot.com/2011/01/blog-post_22.html

# 487
  • София
  • Мнения: 31 391
Може ли да се направи паниран кашкавал на фурна? Не ми се цапа да пържа.


Тази седмица правих кашкавал по рецептата в спойлера. Много вкусно стана  eat

Скрит текст:
Кашкавал на фурна


Продукти: 350 г кашкавал, 1/3 пакетче масло, 3 с.л. брашно, 1 - 1,5 ч.ч. прясно мляко, 3-4 яйца.
Приготвяне: Яйцата се разбиват с брашното и прясното мляко, добавя се настърганият на едро кашкавал и всичко се разбърква. С половината масло се намазва тавичката, сместа се изсипва и отгоре се слага останалото масло на малки парченца. Запича се в умерена фурна, предварително загрята, до зачервяване. По желание може да се сложи колбас.

Рецептата я взех от темата със снимките, но не запомних автора  Embarassed

п.с. Сега виждам поста на Pety. Рецептата май е същата  Peace

# 488
  • Мнения: 9 444
същата е, вкусно е но, не не е паниран кашкавал. Аз правя това на тиган http://pep-4o.blogspot.com/2010/01/blog-post_3688.html повече се доближава до панирания

# 489
  • Мнения: 1 168
Благодаря ви за идеите. Simple Smile

# 490
  • София
  • Мнения: 1 193
Здравейте ,имам 3 пуешки бутчета ,търся съвет как да ги приготвя сполучливо.Мога ли да ги варя или само на фурна?

# 491
  • Мнения: 187
Здравейте,
сигурно Ви е писнало от едни и същи въпроси, но не можах да видя обяснение на моя проблем Confused
То ясно, че не ми познавате печката, но...да питам все пак
Опитвам се за н-ти пореден път да направя сладкиш. Най-прост и обикновен. Пека на слаба температура-150 градуса. И всеки път едно и също-опечена коричка отгоре и отдолу, а в средата каша! Ама буквално каша. Опитах да пека най-отдолу на фурната -пак същото.
Само да кажа, че печката ми е най-проста и обикновена-не може да се регулира температурата горе и долу, с един ключ е.
Ако на някой му хрумва идея какво да правя(освен да се откажа, де;)) ще съм благодарна.
Лек ден

# 492
  • София
  • Мнения: 102
Момичета и момчета  Simple Smile, имам две големи кофички заквасена сметана, но нямам идея как да я оползотворя. Предпочитам да е нещо сладко, имам замразени и сушени плодове, ядки и прочие. Моля, помагайте

# 493
  • Мнения: 9 444
ето такива кремчета правя със заквасената сметана http://pep-4o.blogspot.com/2013/06/blog-post_20.html

Здравейте ,имам 3 пуешки бутчета ,търся съвет как да ги приготвя сполучливо.Мога ли да ги варя или само на фурна?

както готвиш пилешко, по-дълго време  може би. Може и да ги свариш, яхнии, печени...

# 494
  • Мнения: 5 001
Момичета и момчета  Simple Smile, имам две големи кофички заквасена сметана, но нямам идея как да я оползотворя. Предпочитам да е нещо сладко, имам замразени и сушени плодове, ядки и прочие. Моля, помагайте

Зквасената сметана я разбъркваш със захар,колкото искаш да ти е сладка(бърка се с лъжица).....После можеш да разделиш на две количеството и едната част да овкусиш с ванилия,а другата с какао....Редиш в чашки един ред бял,един ред какаов крем......Отгоре може да сложиш размразени плодове поръсени със захар и ядки.....

Ето такова става....Само дето аз не съм сложила какао....Бял ми е крема от заквасената сметана,че така обичаме най-много....

Общи условия

Активация на акаунт