БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 33 056
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
  • Sofia
  • Мнения: 29 019
щрудел с банани и течен шоколад-в 3 кори намазани с масло се слагат два нарязани банана,2-3 с.л.щоколад,завива се на руло,като краищата се прегъват/за да не изтича сместа,/маже се с жълтък ,правят се леки разрези отгоре и се пече

Много бързо се приготвя ....и бързо свършва Simple Smile
едно такова рулце е за един човек,така,че може да направиш няколко щом имаш и повечко банани

Всяка кора се маже отделно или се вземат 3 кори и се маже последната?

***

Морена, днес обрах овациите с пилешкото по китайки   bouquet


***
Сега търся рецепта за сладкиш, който да е лесен и вкусен. В събота ще ходим на гости и искам да се представя добре  bowuu
Всяка кора се маже с разтопено масло,но не обилно...като се сложи плънката трябва да се свият краищата навътре,намазват се и те с масло и тогава се навива,като се внимава края да не е отдолу,а отстрани или отгоре.Аз ги пека в/у хартия.Много е вкусно и хрупкаво,а аромата на банани и шоколад е вълшебен Crazy

# 601
  • София
  • Мнения: 31 391
Doli, мажа кора, слагам отгоре втора, пак мажа и на всеки 3 кори слагам плънка, така ли?

***

Аууу, Морена, звучи много вкусно  eat Може ли да купя вишни в консерва?  newsm78

Видях и банановото руло, ама не знам, дали ще го направя на вид да е хубаво  Rolling Eyes

# 602
  • София
  • Мнения: 5 728
  Grinning Незнам дали е за тук , но не ми се пуска тема в "На Пазар", тук са най-добрите и опитни кулинарки, така че се надявам да ми отговорите  Hug . Ще си купувам пасатор и се чудя дали непременно да е "без дупки "  или няма значение? Четох, че като имало дупки пръскало, а ми е важно да не пръска?
Аз си купих преди няколко дни този http://www.technopolis.bg/b2c/details/823409/P11130408/Pasator-PHILIPS-HR-1604/90 и съм много доволна. Много е мощен, аз не се бях загледала, че е 550 W. Беше ми важно да е с метален накрайник, то пък попадение.

# 603
  • София
  • Мнения: 31 391
Лабрекс, да попитам за БУТЕРКИ "ДА СИ ГЛЪТНЕШ ЕЗИКА". В руската рецепта, която си дала, тавичката сякаш е с хартия за печене, а после има снимка и в йенска тенджера. Ти в какво ги пече?

http://forum.say7.info/topic29777.html

# 604
  • Sofia
  • Мнения: 22 544
Мишенце, освен да пробваш...  за банановото руло де. Simple Smile
Вишните -  добре е да не са сладки, да киселеят, за да контарстират.

# 605
  • Мнения: 2 358
А ако нямаме замразени какви може да ползваме?

# 606
  • Sofia
  • Мнения: 22 544
-True Blue- , не знам... нали си замразявам (както и ягоди, малини и боровинки), не ми се е налагало да прибягвам до друг вариант. Потърси какви има на пазара, Мишето споменава за консервирани,...
И на мен ми стана интересно и ще погледна има ли ги някакви като пазаруваме.
Мисля си... дали не може например такива от сладко да се отцедят и да се поръсят с малко лим.сок, за да се подкиселят. А може би изцедени от компот са по-добър вариант... Thinking newsm78

# 607
  • Мнения: 11 607
Блу, за съботния ни десерт ми трябваше само сок от сладко....Използвах сок от сладко от череши.....Самите череши ги използвах в кекс с газирана вода - принципно кексът е без сладко. Наредих ги отгоре и те сами се разпределиха в кекса......Та....опитай, ако искаш със сладко....

Снимката ми е тъмна -
Скрит текст:

# 608
  • София
  • Мнения: 12 213
-True Blue- , не знам... нали си замразявам (както и ягоди, малини и боровинки), не ми се е налагало да прибягвам до друг вариант. Потърси какви има на пазара, Мишето споменава за консервирани,...
И на мен ми стана интересно и ще погледна има ли ги някакви като пазаруваме.
Мисля си... дали не може например такива от сладко да се отцедят и да се поръсят с малко лим.сок, за да се подкиселят. А може би изцедени от компот са по-добър вариант... Thinking newsm78
Не, не става. Най-добре си е така както си ги замразяваме. Слагам и вишни, череши и сини сливи.  Варианти със сладко, компоти...не, не е същото. Замразените плодове са си като  пресни.  Peace

# 609
  • Sofia
  • Мнения: 22 544
Така си е, Марче, ама тези дето си нямат... на тях им търсим вариант. Пък за другата зима ще си сложат вероятно. Simple Smile

# 610
  • Мнения: 1 884

Така си е, Марче, ама тези дето си нямат... на тях им търсим вариант. Пък за другата зима ще си сложат вероятно. Simple Smile
smile3521
Боровинките в какви сладкиши ги слагате?  Да взема и аз да си замразявам. Порсъсвате ли ги със захари или направо така, в кутии и фризер?
Моята девойка обожава такова сладко. Всяка година правя само заради нея.

# 611
  • Sofia
  • Мнения: 22 544
Вела, конкретно боровинките точно заради малката съм ги замразила - в кисело мляко и' ги слагам най вече или в кремче от заквасена сметана и извара. Слагам ги в малки пликчета с цип.

п.п. Ох да, забравих... и аз без захар и нищо друго. Измивам плодовете, оставям да изсъхнат и пълня пликчета или кутии.

Последна редакция: пн, 27 яну 2014, 23:15 от Morena

# 612
  • София
  • Мнения: 12 213

Така си е, Марче, ама тези дето си нямат... на тях им търсим вариант. Пък за другата зима ще си сложат вероятно. Simple Smile
smile3521
Боровинките в какви сладкиши ги слагате?  Да взема и аз да си замразявам. Порсъсвате ли ги със захари или направо така, в кутии и фризер?
Моята девойка обожава такова сладко. Всяка година правя само заради нея.
Нищо не поръсвам със захар, не е необходимо.  Измивам, подсушавам и в найлонови пликчета по килограм. Боровинки не слагам, те са ми за сладко най-подходящи,  но най-вече ползвам вишни, череши и сини сливи. Ягоди също  не слагам, смачкват се после.  Peace

# 613
  • Мнения: 11 607
Боровинки съм  замразила заради ето тези бисквити - http://yoli-www.blogspot.com/2009/02/blog-post_20.html

# 614
  • София
  • Мнения: 12 213
Боровинки съм  замразила заради ето тези бисквити - http://yoli-www.blogspot.com/2009/02/blog-post_20.html
Ъ, минАла съм се. Ще се поправя това лято.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт