БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 33 017
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
  • гр. София
  • Мнения: 397
Пека всичко тестено на 180 градуса с вентилатор и с включени горен и долен реотан. Всичко ми се е изпичало до сега, но все пак си зависи и от фурната. Майка ми е с по-стара фурна и пече на 220 градуса с включен долен реотан.

# 571
  • София
  • Мнения: 12 213
Непокорна, вкарвам я на затоплена фурна на 200 градуса + вентилатор. След малко намалявам на 180-170 градуса. До хубаво изпичане, хубава златиста кора. Когато я повдигнеш питката, тя трябва да е лека, така се познава дали е готова, иначе суровото тесто тежи.  Peace

# 572
  • 1st floor
  • Мнения: 9 767
Лошото при мен е , че пека такива работи само като имам време и ме хване музата. И забравям на колко съм пекла предишния път! Mr. Green

Сега ще си запиша, че 220 с вентилатор й е много... Laughing и другия път ще намаля. Благодаря за съветите!  Hug Питката е готова, стана екстра. Само кората да беше с една идея по-светла. И така не е зле, ама аз обичам по-сурови и не хрупкащи нещата...

# 573
  • Sofia
  • Мнения: 22 542
За питка (виж за хляб обичайно не падам под 200*) аз ползвам горен и долен реотан, 2ра от 5 степени (броят се от долу нагоре) и 180*. Ако ми е сурова вътре и се запича отвън, намалям на 160*, ако се налага и покривам с фолио. Може и пекарска хартия, но фолиото върши повече работа, защото отразява.

# 574
  • 1st floor
  • Мнения: 9 767
Благодаря!   bouquet

# 575
  • Мнения: 3 020
Момичета, благодаря за отговорите  Hug

Досега не съм слагала фолио, хартия и т.н., но питах дали може. Ако вдигна градусите, отвън много се запича още на 25 мин., ако го подържа още 10 мин. и със сигурност отвън ще изгори, затова вариантът е да намаля температурата.
И аз това се чудя, че навсякъде пише за кекс 180-200 градуса  ooooh! , но на моята фурна ще стане на въглен.

Всичко друго засега ми става - блатове за торта пека по 15 мин., но все пак те са по-тънки, питките ми стават за 50 мин., тия кексове ще ми съсипят нервите  Crazy Tired, абе ще им хвана цаката.
Иначе вентилатор за всичко ползвам, готвя само с него. Но слагам макс на 200 градуса и то рядко- без е все едно на 220. Направо се чудя как го ползвате и то на 220  Shocked или нещо моята фурна е много силна, или и аз не знам.

Днес не, но утре-вдругиден ще пробвам пак кекс и ще пиша.

# 576
  • София
  • Мнения: 18 685
Аз и питка на 160-170 долен с вентилатор. С тази опция най-много ми бухват печивата и най-равномерно се изпичат. Но ми е силничка фурната, над 180 градуса нищо не пека. Веднъж пекох едно месо на силна фурна с вентилатор уж за коричка, то ми изпръска цялата фурна, едвам я измих...

# 577
  • Мнения: 1 884
Аа, не ,не стана рядко, ексра си стана. Да не би да е защото малко го поразбърках с миксер?  newsm78 Понеже като сложих накрая брашното малко на бучки стана (пресях го) и минах с миксера...

Малко късно ,но да не би да ти е по -голяма тавата? Тога няма как да се надуе толкова много.
Не изчетох всичките три страници, сега се връщам да дочитам.
Какво сатана с еклерите? Grinning

# 578
  • София
  • Мнения: 5 728
Питка пека на 170-180 градуса с вентилатор, зависи от големината, но за около 40 мин. А кекс пека почти час на 170 градуса. До сега нито са ми загаряли отгоре, нито са ми оставали глетави отвътре.

# 579
  • Мнения: 124
Имам голямо количество банани,моля за някакви рецепти в които да ги оползотворя.

# 580
  • София
  • Мнения: 12 645
Имам голямо количество банани,моля за някакви рецепти в които да ги оползотворя.

Бананови кифлички

# 581
  • Sofia
  • Мнения: 22 542
Имам голямо количество банани,моля за някакви рецепти в които да ги оползотворя.
Или бананов шейк (ммм как обичаме всички вкъщи...  Heart Eyes )
Или обикновена бисквитена торта - ред бисквити, крем, ред банани... и така много редове и най-отгоре пак банани. Grinning За разнообразие от тортата - Банановото ми руло.  Grinning

# 582
  • Sofia
  • Мнения: 29 015
щрудел с банани и течен шоколад-в 3 кори намазани с масло се слагат два нарязани банана,2-3 с.л.щоколад,завива се на руло,като краищата се прегъват/за да не изтича сместа,/маже се с жълтък ,правят се леки разрези отгоре и се пече

Много бързо се приготвя ....и бързо свършва Simple Smile
едно такова рулце е за един човек,така,че може да направиш няколко щом имаш и повечко банани

Последна редакция: пн, 27 яну 2014, 17:32 от Doli

# 583
  • Мнения: 50 634
Или тортичка с мюсли и кисело млекце  и банани  Heart Eyes

# 584
  • Мнения: 124
Ехаа,момичета страхотни сте:).Само бисквитената торта отпада,че днес правих,но рулотооо...ммм със сигурност ще го направя.
Благодаря ви много!

Общи условия

Активация на акаунт