Януари вече е наполовина,много попълнения от ИБ чакаме в нашата дружина-тема 14

• 21 772
  • 771
  •   1
Отговори
# 360
  • В къщурката на хълма на феите
Весе то ако слушаш педиатрите, всички деца трябва да са натикани в един калъп и никое да не мръдне от там .. наш'та педка примерно ми казваше, че Ема на 8 месеца трябва да яде 5 дневно и да изяжда по 180-200мл АМ на едно хранене .. искам да ти кажа, че Ема и сега не ги изяжда Mr. Green

# 361
  • София
То е така, ама да не му станат много малко храненията като брой. Това ме притеснява.

# 362
Да си дойда тук с акитата, че стана епично туй моето. Днес беше дълъг ден, освен акито, тръгнаха и колики. Дадох колийф, сега заспинка , иначе цял ден дреме върху мен, суче периодично, успокоява я....та така, ще видим вечерта как ще е я изкараме.  Tired

Весе, всяко мляко не си ли има формула по която се дава  newsm78 на нашето от страни на кутията има точно грамажите на водата, на млякото и на сместа , според възрастта на детето ? Не би ли трябвало по това да се ръководиш?  newsm78
  Благодаря ви момичета днес за подкрепата, че доста се бях притеснила....сега ми е мъчно да я гледам така, но се надявам капките да си свършат работата.....явно инфакола не действа, за това дадох колийф да видим те как ще са....

# 363
  • София
Ами на няколко места казаха, че таблиците на кутиите не били актуални.
Според тях от 2 месеца бебето трябва да е на 5 хранения на ден, което не ми се струва разумно.
Прахче, на нас срещу коликите най-много ни помогна простият Еспумизан.

# 364
Весе, не се ли запичахте от Еспумизана? Аз давах един ден и го спрях, че ме достраша. Сега сме само на капки Био Гайа и хомеопатия, но не са ни силни коликите, само е неспокойна и се изпъва в повечето време.

# 365
Aз много,много не му рaзбирaм нa товa AМ ,но aко кaчвa нормaлно,знaчи хрaнaтa му стигa и детето искa просто дa си зaдоволи сукaтелния рефлекс.Дaй му бибa,водичкa...

# 366
  • София
Зузе, не се запече. Акаше си съвсем нормално. Много го облекчи.
Стели, вода и чай не пийва грам. Ако погълне 3 капки ще изплюе 20. Иначе биба давам, ама не винаги помага. А не ми е ревлив. Познавам сии го вече кога е гладен.

# 367
  • София
може и да сложиш с по-малка дупка, малко повече да се забави с поглъщането  Rolling Eyes

# 368
Просто съм чувaлa ,че при децaтa нa Aм слaгaт някaкви огрaничения порaди опaсност от зaтлъстявaне,a когaто е сaмо нa кърмa може дa си суче нa корем...и aз не съм огрaничaвaлa...мaй не съм много полезнa :blush
Ииии след 5 чaсa ще родя,тaкa се вълнувaм   Mr. Green

Последна редакция: нд, 26 яну 2014, 20:07 от stelico

# 369
има ограничения за АМ, само съвсем в началото именно защото АМ е с по-сложна формула и е по-тежко за организма да го усвои .. освен това, ако детето поглъща прекалено голямо количество на веднъж е възможно да се стигне до разширяване на стомахчето, което при бебетата и малките деца е болезнено .. Ема примерно качваше повече докато сучеше от мен, отколкото от пиенето на АМ .. същото забелязах и при Мая - тя е такава кльощичка - няма 9кг., ама на едно млечно хранене сега удря по 240мл. АМ

# 370
  • София
Хм...ами ще видим какво решение ще взема.
Ще го прибвам с малко повече. Както казвах, качва си съвсем нормално.
Първите месеци малко над кило, третият около 800-900.
При октомврийките някои вече дават АМ на поискване. Аз още не съм посмяла...
Леле, Стели, кога стана година!? Помня, когато роди, защото ми беше трети месец след биохимичната точно около ову и си пожелах да ни се получи този месец. Така и стана. Анди е заченат тия дни.

Та по тоя повод да споделя едно мое наблюдение. Струва ми се, че след раждането имам яка хипер мега овулация. Яки болки в яйчниците около дните за ову и обилна и много разтеглива ЦС. Такова чудо преди не е било. Проверих с изостанали тестове за ову. Съвпадат нещата.

Последна редакция: нд, 26 яну 2014, 20:22 от Veseto*

# 371
Весе точно щото след като родиш има хипер, мега яка О., обикновено доста деца имат породени братчета или сестричета .. както казах в моята отчетна имаме вече 15 бременни мами .. една от тях роди през декември и дечицата са с 13 месеца разлика Flutter Mr. Green

# 372
  • София
Аз нямам против, ама да не бях секцио.
Бях се притеснила от тия болки ама навързах нещата и схванах от какво са.

# 373
Весе, щях да предложа,щом си качва нормално Анди, да увеличиш само водата, а АМ да си остане същата доза, но като прочетох Меца за разширяването на стомахчето и вече не го предлагам  Mr. Green Някои от наще Ноемрийки ги четях, че така правят.

Прахче, дано, дано не ви се усилят коликите. Дано. Да ти кажа давах симетикон / Лефакс, Инфакол/, лактаза /Колийф/, хомеопатия/ Ентерокинд/ , пробиотик /Биогаиа/ и да, простичкия Еспумизан май ни помогна най- много. Сега сме на него. Но при нас май коликите се мешат с Рефлукса и сега гледам задължително да го оригам / е, през нощта не се получава/ , при което той връща малко, а понякога и повече, но дори и да не се оригне го държа 10-15мин. изправен, за да може гравитацията да спомогне за храносмилането.
Да не кажа голяма дума, от няколко дни е по- спокоен.
Зузе, Еспумизана не го запича. Ака си съвсем като преди. По много Mr. Green Запече се май, когато аз пиех копър и анасон, заради неговите колики... което също не помогна.

... вода и чай не пийва грам. Ако погълне 3 капки ще изплюе 20. ...
Joy и ние така
Предлагам понякога чай от копър ама само си правя и го изсипвам. Ще повърне, но и аз не настоявам. Не искам да изпусна момента, в който ще иска да пие.
А всъщност има ли друг начин да разбера, кога вече има нужда от вода  newsm78
Моята приятелка, която е при Майските мами ми каза, че майка от тяхната група заснела първото даване на вода на 6 месечното си момиченце и то било откачило. Пило като обезумяло. Чак ми дожаля. Не искам и аз да го докарвам до там. За това май ще си предлагам без да настоявам.

# 374
А всъщност има ли друг начин да разбера, кога вече има нужда от вода  newsm78

Ема беше ужасно нервна и колкото и идиотски да звучи постоянно се опитваше да пие от коритото по време на баня .. затова започнах периодически да й предлагам вода, а в последствие сигнала за жажда беше недвусмислен Peace

само да кажа, че е при АМ, е рисково да оставите децата с надути стомаси, пък гладни, ако започнете да разреждате сухата субстанция с по-голямо количество от описаното на кутията Peace аз го спазвам това стриктно, само броя хранения и количеството им, толкова не отговарят на истината, че просто няма накъде повече .. Ема и сега още не е мръднала от тва нейното 120мл вода с 4 лъжици АМ, пък вече е почти на 1г. и 3м. Flutter

Общи условия

Активация на акаунт