Очакван е финала - последни щъркели, януари да докара-тема19

• 40 960
  • 732
  •   1
Отговори
# 420
Честито на мама дессита82 и долфин-мама много щастие и късмет! newsm51 smile3525

# 421
  • София
Чакайте да ви кажа на какво ме светнаха. Като се влезе в темата, горе в дясно на екрана има опция за връщане на стария вид на форума. Подписите изчезват, но ако си влезем в собствения профил от "Настройки Изглед и Подредба" може да се оправи това неудобство  Mr. Green Любопитно ми е кой ще ползва новия вид на форума. След толкова дискусии и коментари - все така неудобен  Tired

dolphin-mama80, dessita82, честити рожби!

dessita82, Тук Пепеляшка е дала много чудесни идеи, които биха могли да са полезни и при вас

maggie_m, много майки са доволни от ефекта на размазаната и оставена да изсъхне на въздух кърма след кърмене/цедене.

---
Ето и две статии, които ми се струват актуални за момента:
Какво трябва да знам преди да дам на кърменото си бебе биберон-залъгалка?
Дали пробното кърмене е добра идея?

# 422
Здравейте мами, първо искам да благодаря че сте ни добавили на 1-ва стр. Като се видях направо се разплаках.
Честито  на всички мами които са родили да са живи и здрави бебчетата бързо възтановяване на мамите.
Не съм чела назад просто нямам възможност и сили. Знаех, че ще ми е трудно но не чак толкова. Дали ме хвана вече след родилната депресия? Не ми стига кърмата и бебка стои по 2 2-2,5 часа на гърда. В момента в който я оставя тя заплаква и иска да суче. Мисля, че скоро ще се предам и ще давам АМ.
Ще пиша пак като се съвзема.  Simple Smile

# 423
Здравейте,

Честито бебче на Делфинмама.  bouquet

Честито на Десита82  bouquet

Аз може ли да се оплача Rolling Eyes
Вчера си взех помпа на авент. С меделата от иьцеждането ме боляха зърната и все си мисля, че има оце кърма.
Вчера цедих с авента, не ме боли, но пак имам чуството, че има още кърма. Цедих и на ръка после.
А всъщност гърдите ми са много меки, не ги усещам напрегнати. Дали е нормално?
Днес реших да пробвам бебо на гърди. Има го инстинкта, че трябва да засуче. Но пак същото, плюе част от зърното и това е.

# 424
  • Близо до морето (200 м)
Честито на всички майчета, дето си гушкат бебоците вече! На тези които им предстои - много стиснати палци, всичко да мине по вода! Малчо, Ексайдет, чакам от вас големите новини!!! Hug Hug Hug
Аз не съм писала от векове, защото доста се поизнервих с това преносване и чакане. Последвалото и тъй нежелано от мен секцио съвсем ми разказа играта на психиката. На 7-ия ден след него ми спря кървенето (шийката била се затворила изцяло и задържах кръв в матката), щяха да ме пиемат пак в болницата за дилатация с пълна упойка ooooh! ooooh! ooooh!. Преди това ми изписаха бусколизин, метергин и окситоцин (инжекции) - докато ги търсих из аптеките и не ги намирах се притеснявах. В момента в който ги набавих - реших да не ги правя  ooooh! (от бусколизина щели да ми се запушат каналите и кърмата да намалее, а пък метергина преминавал в кърмата и не бил безопасен за бебето). Миналия четвъртък трябваше да ходя в болницата - реших да не ходя. И в петък най-накрая се върнаха лохиите, та чак тогава си отдъхнах Crossing Arms
Два-три дни след като родих, двете ми деца вкъщи се разболяха  ooooh! Да не ви разправям, колко притеснено ми беше да се приберем с малкия след изписването  Crossing Arms
Ужас, голямо мрънкане мрънкам, за което се извинявам  Blush
С новия член на семейството свикваме. През 70% от денонощието е в мен - или го гушкам, или спим, или го кърмя. Яде на поискване, въобще не съм смятала по колко пъти на ден. Предполагам - повече от 10  Rolling Eyes
Миналата седмица купих такава количка (Иве, ти ли имаше такава? Ползвахте ли я вече?), нямам търпение да я пробвам в действие. Времето, обаче, не е с мен. При нас - ту сняг, ту дъжд, много е заледено и ме е страх да не се изсипя някъде.

# 425
Ивичка, понеже беше питала за зрението на бебетата - не е съвсем лишено от основание това, което ти казват, макар че никой, дори и учените няма как да кажат точно какво вижда бебето. Но се приема, че след раждането вижда по-скоро силуети/черно-бяло и също така обърнати образи, тъй като зрението е сетивото, което не може да се тренира в утробата и на мозъкът му трябва време да се научи да разчита правилно постъпващата информация, както и на самото око да се доразвие. Постепенно започват да виждат по-ясно, първо ч/б, после червено/жълто, след това другите цветове. Затова за малки бебета ч/б играчки са най-подходящи, те просто не възприемат онези другите бебешки шарении. Освен това фокусното им разстояние е 20-25 см, което означава точно разсточнието между гърдата до лицето на майката, така че най-вероятно това е първото, което ще запоюнат да фокусират добре. затова и майките, които хранят с шише трябва задължително да вземат детето на ръце, а не да дават шишето в леглото, защото храненето е важна част от изграждането на връзката майка-дете.
Под "започнала да вижда"/прогледнала се има предвид, че детето вече фокусира, макар и за кратко, погледа си върху конкретно нещо/предмет. В началото ще започнат да гледат светлината от прозореца, например. Съвсем в началото може би сте забелязали, че погледите им блуждаят и не се спират върху нищо конкретно.
"Избистрянето" на очите ще дойде с окончателния цвят.

За заниманията - Мила още будува кратко и по малко, но когато е будна, слушаме/пеем детски песнички или друга музика, танцуваме или просто аз си върша нещо около нея или с нея в слинга и й говоря, обяснявам какво правя, кое какво е. Тя е много спокойно дете. За разлика то сестра си, която не търпеше никога да е оставена някъде, Мила издържа доста време, но на мен ми е съвсетно и не я оставям дълго сама.
Пак казвам - люлката и пелената за повиване са ми първи помощници - за майките, които се оплакат, че като оставят децата, те веднага се будят.

# 426
Привет  Peace
Котке, мерси за инфото.
Имах някакви подозрения и аз че не виждат съвсем като нас, но и начина по който се изказват старите едва ли не, че се ражда сляпо и после проглежда.
Всичко си има обяснения.
Йоана често се заглежда в крушката. Като я видя я местя (нали не е хубаво дълго време да гледаш светната крушка),а тя се извърта и пак на там се заглежда  Thinking
Марион, честито бебче. Живо и здраво и много щастливо да расте. През много перипетии си минала. Дано от тук нататък всичко е цветя и рози (както мойто свеки казва  Mr. Green)

И като казах свеки...Вчера около 12 по обед сме в кухнята с голямата да ядем. През това време свеки звъняла 4 пъти и като не съм вдигнала телефона (а аз не съм го и чула) - затворила магазина и се прибра да ни види, да не е станало нещо. Притеснила се  Crazy
Елг, аз си мисля че кърмата никога не спира и винаги има още. Аз като цедя първо идват 2-4 силни струйки, постепенно намалява и накрая започва да капе. Колкото и да цедя почти винаги има по някоя капка. Но нямам нерви да събирам капка по капка. А и до стигането до капките обикновено съм събрала 100мл, което и е достатъчно  Peace
Зелено човече, мерси че светна и нас. Без лентички, ама важното е че така е по-удобно. Евала ти за смелостта да вадиш Лимончо в това време. Хем си казвах че ще калявам малката и пак не ми стиска да я изведа още на снега  Whistling
Панди, кошарата на малката е до нашата спалня. И сядам на нашето легло и се подпирам на кошарката и. Ама нея вечер тъй хубаво съм се подпряла, че и съм си поспала  Crazy

# 427
За разлика от вчера,тази нощ не спахме Sad.Бебо цяла нощ мрънка и се свиваше.Мисля,че го болеше коремчето.Освен това от вчера гърдите ми са много меки,притесних се дали има достатъчно мляко и дали се наяжда бебчо.Мрънка си той,а аз не мога да разбера гладен ли е,корем ли го боли Sad

Сега като прочетох поста ма Марион,се замислих,че моето кървене спря на 11-я ден след секциото.Дали е нормално или да отивам към болницата?

# 428
Вече официално мога да се закълна в капките Абоколикен. Simple Smile След като вчера следобяд подновихме приема им, 12 чАса по-късно Лизи се изака, като до момента изхожданията са 4. Simple Smile Спа сравително спокойно, но с по-малки интервали на хранене в сравнение с нощите преди да прекъснем капките. Днес (през деня) е много неспокойна, но да видим дали с натрупването на капките нещата ще се дорегулират...

Котке, а на този етап нормално ли е да кръстосват очички като че са кривогледи? Не помня с каката как е било.  newsm78

Марион, мислехме те! Честита радост!   bouquet ПРез доста перипетии си минала, съжалявам за което.  Hug Как си сега? А децата оздравяха ли? Бебо опазихте ли?

Нелчо, разбира се, че ще си добавена на 1стр. Simple Smile

Елг, не разбрах точно въпроса ти.  newsm78

Ох ще кърмя и ще я оправяме да поизлезнем, че вече откачам с това постоянно мрънкане вчера и днес. Sad Хубав ви ден!  Hug

# 429
Привет и от мен, ние са напапкахме и заспахме блаженно, а таткото излезе до аптеката и да вземе нещо за хапване и моята кака е болничка от няколко дни. Добре, че ми е разбрана и голяма, та стои в нейната стая по цял ден и си гледа телевизия, аз ходя да я наглеждам от време на време и да давам сиропи. Милото ми, преживява нещата и аз все се тревожа да не я пренебрегваме заради бебетата, все повтаряме да мие ръцете, таткото е доста по-ушашкан от мен и само ходи по нея и все повтаря да се мие и сега като е болна да не ходи при бебетата. И на мен казва да не ходя да я гушкам, знам че има резон, защото не мога да си позволя да се разболея точно сега, но все пак ми е мъчно за нея. Тя се държи мъжки и промрънква само, като заспива, мъчно и е знам, преживява го, че вече не е единствена, но и на мен ми се къса сърцето, може и от хормоните да е, но се чувствам ужасно.
Дано бързо се оправят дечицата, а ние да сме здрави. Пожелавам прекрасен ден  Hug Hug Hug

# 430
Ето ме и мен!

Долфин-мама и Десита-82 - да са ви живи и здрави бебоците! Цветито, стискам палци всичко да мине по вода! Денислава, хайде чакаме те вече!

Изкарахме късата клечка с педито - болна! Точно когато на нас ни трябва и сега чакаме да се оправи - дано да е до четвъртък, както какзва, но ако се проточи, не знам как да процедирам изобщо.... Много време вече бебчо никой не го е поглеждал.

Вебо, Панди, благодаря ви за съветите за кантара - накрая така ще стане май май, ако никой познат не откликне за кантарче на заем. Определено малкият е смъкнал кила, но не знам дали това е нормалното смъкване след болница или се дължи на недохранването. Понякога след като е повърнал реве да го сложа на гърда още, понякога е спокоен. Всъщност най-мъчителното за мен до момента не е толкова ставането посред нощите и накъсания сън, колкото дългото чакане след това да се оригне - понякога продължава по половин-1 час.

за гърдите - и моите са меки, никога не са били твърди от кърма и не съм чувствала напрежение и затова в болницата си мислех, че само коластра тече, но не е така. Никога и не са текли на струя - капка по капка. Добре, че бебо е силен мъж - направо си ми е герой. Заради това и пия разни чайове, а също и по съвет от една статия на ЛЛЛ започнах Фенугрийк да пия, останалите неща не успях да ги намеря. Но не знам дали има ефект за увеличаване на кърмата.

за бибата - то си зависи и каква е установих аз. Единият вид, който съм купила, не го иска изобщо, а другият - не го пуска. Та явно не е до бебето и на каква възраст е. Гледам да не го свиквам с биберона, но ми е адски мъчително като плаче - имам чувството, че се тормози, а аз не правя нищо, за да спра това и само седя и чакам да спре.

ММ е страхотен - чисти, готви, пазарува, успокоява ме, отменя ме в дежурствата по оригване, защото моят кръст направо ме убива малко по малко.

За лохиите - на мен през цялото време ми бяха много слаби, от днес вече почти няма - 7-и ден е това, да се притеснявам ли? Особено след това, което каза Марион...

Марион-С, голяма мъка си преживяла, нормално е да бъдеш изнервена, но едва ли е депресия. Аз също щях да съм на ръба след всичко, което сподели. Дано само хубави неща от тук нататък да се случват.

Кайлис, героиня си ти - признавам те!

Маги-М, и ти си силна мама - какви неща правиш само за бебките си! Дано и малката бързо да се оправя. Бъди силна и горе главата!

Нелчо-30 - бъди силна и ти! Дано да те посъветват нещо, че аз не мога.

Панди, браво за коликите - ще имам предвид този Абоколикен. Засега сме на Инфакол /не сме го ползвали още/ - донесоха ни го от извън България, та затова мисля, че ще действа. В тази връзка - на опаковката пише, че се дава от 1 месец нататък. Ако на детето се появят по-рано, какво се прави, освен чайчета срещу колики?
За откачения текст във форума - това ми се получава само като чета новия вид през телефона, много е изнервящо наистина

накрая за арниката - не знам какво да мисля и дали е имало ефект. Състоянието ми след секциото и възстановяването ми протичаха по абсолютно същия начин, като момичето в стаята с мен, а тя не е приемала арника. Но можеше и да е по-зле, та не знам какво да кажа в моя случай.

Зеленко, благодаря - успях да върна стария изглед на форума, има и лентички даже.

Последна редакция: вт, 28 яну 2014, 13:21 от tonniny

# 431
Ехооооо:)
Аз нокаутирах народа и сега са моите няколко минути за почивка и отмаряне Mr. Green
Тони, първо към теб, че си писала последна. Много неприятна ситуация с педиатърката. За меренето - да кажа и аз - нормално е да смъкнат малко, аз нашия мъж го мерих върху чинията за салата на кухненския кантар Mr. Green Така че ако имате такъв - и това е опция. Peace За кръста не мога да помогна, но и аз имам болки там от време на време, най-вече след нощтото спане на Малчо върху мен...Не мога и не мога да ги наглася тези възглавници така, че да не ме болят кръст и врат.
Пандичка, Абоколикен ще взема и аз да ги потърся, много сте доволните от тях. Иначе Колийф ползваме (без особен резултат).
Марион, много перипетии си имала, дано да са останали зад гърба ти. Hug
Маги, разбирам те аз и на мен ми беше мъчно, че в началото не можех да обръщам много внимание на голямото си дете...То моето колко е голямо, де  Whistling Още повече, че и тя беше сополива и покашляща докато ми идваше на свиждане в болницата и вначалото, когато ни изписаха...Аз бих си прегръщала детето и бих му обръщала внимание - ти с маска, тя с маска - би трябвало да има някаква степен на предпазване или греша? newsm78
Човече Hug
Усмихнат ден!

# 432
Котке, а на този етап нормално ли е да кръстосват очички като че са кривогледи? Не помня с каката как е било.  newsm78

Да.

# 433
Ето и аз да се разпиша!  Simple Smile

и аз като Кайлис нокаутирах народа. То при мен е само едно човече и майка ми, та всички са нанякъде. Малкия най-накрая заспа, днес е много неспокоен. Буди се през час и иска да яде и се вкарвам във филма дали му стига кърмата или просто си имаме кърмаческа криза на 2-рата седмица.

Само аз ли съм лошата майка, дето не е почнала с капки за коликите. Алекс помрънква малко, но майка ми казва че това не са силни колики и още не смея нищо да давам. Иначе съм си купила чай на Хип с копър, който може да се дава от първата седмица.

Не знам при вас как е със смяната на дрехите, но ние се пременяме поне 2 пъти през деня, че все сме опикани. Уж гледам как слагам пампера, гледам и пишката да наместя ама на, все сме мокри.

Честити бебчета на новите мами!
Стиснати палчета и на всички на които им предстои важния момент!

Нямам повече време да пиша, че дребния пак се разхълца и ще се гушкаме! Довечера ако намеря минутка, пак ще ви навестя! Hug

# 434
Тонини, раждах в МД - Варна. Изключително доволна съм от всичко, както казах вече. Преди близо 5 години родих сина си пак там. Тогава ми го дадоха да го закърмя на следващия ден сутринта (родих  предния ден следобед), което е пак сравнително рано в сравнение с другите болници в града. Много от варненските майки плюят МД - нямало специалисти, нямало апаратура, само парите ти взимали. Моето мнение и впечатление не са такива.  

Марион, много неща си преживяла, дано вече всичко се нареди.  Peace

Панди, радвам се, че Лизи е по-спокойна и капките имат ефект. И на нас ни ги препоръчаха.

Честити рожби на всички нови мами.   bouquet
На останалите - чакаме  добри новини.
На всички останали спокойни бебоци.

Общи условия

Активация на акаунт