Пазаруване от Amazon.co.uk и Amazon.de - тема №29

• 65 865
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
Момичета,има ли  риск ако купя нещо което не е продавача амазон,това значи ли че няма да го получа или  newsm78

Аз съм купувала няколко неща така, имала съм 1-2 пъти проблеми и са ми съдействали. Но последния път не получих 3 бр. конструктори, за съжаление са без проследяване и сега се започва одисеята с писма до продавач и превозвач. До момента никакво развитие, лошото е, че не се плаща с ПП. Голяма е вероятността да изгоря с парите. В този случай трябва ли да пиша на самия Амазон или те нямат общо в случая?

Разбира се. Ако се опъват и не върнат парите - пишеш на Амазон. Това, че продавачът ги е пуснал без проследяване е също и негов проблем, а не само твой  - той също не може да докаже, че са получени, възможно е да са ги загубили по трасето, и са длъжни да ти възстановят парите. Те си имат застраховки на пратките, за такива щети. 

# 301
Случвало ли Ви се е след като блокират парите в картата и пише че приготвят пакета,има и дата за получаване , да получите имейл че стоката е изчерпана и поръчката да изчезне от историята.Пише ми дори че ще ми върнат парите до няколко дни.За първи път ми се случва.Когато поръчах обувките си бяха налични.

# 302
  • на земята
Мерси момичета,Поръчвам пък дано всичко е ок   bouquet

# 303
  • София
Благодаря, Banshee!

Преди малко пуснах още 2 кутии с капсулите за пране, мерси за споделените линкове  Simple Smile

# 304
Благодаря, Banshee!

Преди малко пуснах още 2 кутии с капсулите за пране, мерси за споделените линкове  Simple Smile

може ли линк  Praynig

# 305
  • Бг
Благодаря, Banshee!

Преди малко пуснах още 2 кутии с капсулите за пране, мерси за споделените линкове  Simple Smile

може ли линк  Praynig

Моля, заповядай  Peace.

Случвало ли Ви се е след като блокират парите в картата и пише че приготвят пакета,има и дата за получаване , да получите имейл че стоката е изчерпана и поръчката да изчезне от историята.Пише ми дори че ще ми върнат парите до няколко дни.За първи път ми се случва.Когато поръчах обувките си бяха налични.

Да, преди една седмица. Бях поръчала бонбони Линдт, парите бяха блокирани. Получих писмо от Амазон /продавачът беше друг/, че при подготовката за изпращане видели, че били с нарушена опаковка бонбоните и няма да ми ги пратят. Възстановиха ми парите веднага, но ордерът си ми стои все още в поръчките.

# 306
  • Варна
За съжаление да, случва се. Лятото поръчах една много намалена чанта, от външен продавач. Блокираха пари и уж всичко беше наред, но я отказаха и изтриха. Писах директно на Амазон, но ми отговориха, че се получавало забавяне при обновяване на наличността в склада и за това в сайта се вижда като налична, а в склада я няма. А дали е така, божа работа.

# 307
Благодаря, Banshee!

Преди малко пуснах още 2 кутии с капсулите за пране, мерси за споделените линкове  Simple Smile

може ли линк  Praynig

Моля, заповядай  Peace.

Мерси  Hug

# 308
И от немския:
Боти №36, ползвах кода за 10 евро ........

Бихте ли споделили кой е кодът   bouquet
Четох назад темата, но не можах да открия публикуван код.  Blush

# 309
  • София
Тези кодове изтекоха на 31 декември, бяха персонални и ги изпращаха еднократно на определени акаунти (на другия ми така и не получих такъв).

# 310
Здравейте, и аз да дам съвет за фирма доставчик с английски адрес... www.uktobg.com - аз я използвам постоянно, в повечето от случаите доставката в Англия е безплатна или много малка, а от там до Бг е по 2лв на кг. Фирмата има офиси в София и Пловдив, а аз съм от Варна и ми изпращат пратката с Еконт до техен офис. Малко бавно става, но дори и така доставката в повечето от случаите излиза по- евтина отколкото директно до БГ.  Wink

# 311
  • Варна
Здравейте,
Много ви моля, помогнете ми! Как става отказ от поръчка, когато са блокирали вече парите по картата. Гледах няколко неща и исках да видя колко ще излезе доставката, но нещо явно съм объркала и набързо получих три SMS за закупена стока. По едната поръчка с най-голямата сума успях да откажа ордера, но по другите две не мога. Писах на продавача, на Амазон, но само получих на пощата си моите писма. Знае ли някой как се процедира нататък?
Моля ви за съвет и помощ!

# 312
Здравейте,
Много ви моля, помогнете ми! Как става отказ от поръчка, когато са блокирали вече парите по картата. Гледах няколко неща и исках да видя колко ще излезе доставката, но нещо явно съм объркала и набързо получих три SMS за закупена стока. По едната поръчка с най-голямата сума успях да откажа ордера, но по другите две не мога. Писах на продавача, на Амазон, но само получих на пощата си моите писма. Знае ли някой как се процедира нататък?
Моля ви за съвет и помощ!9

Първо анулираш поръчката. Изчакваш писмото от амазон, ще го получиш в тяхното работно време, но са бързи. Поискай изрично да пишат, че нямат претенции към блокираната сума, защото поръчките са отказани. С разпечатка от писмото отиваш в банката и искаш да ти отблокират сумата. В Първа инвестиционна може да пратиш отговара на амазон по имейл на картов отдел. За други банки не знам дали може също по имейл.
Ако не ти се занимава просто изчакваш и ще ти ги разблокират автоматично от 15 до 45 дена според банката.
Миналата седмица поръчах по погрешка, просто кликнах 2 пъти и блокираха сумата. Анулирах  доста бързо и парите сами се появиха докато звънях в картов отдел да питам. Мисля, че има някакви минути, в които ако анулираш може да ти ги отблокират веднага.

Последна редакция: чт, 23 яну 2014, 01:31 от dobra

# 313
  • Варна
Благодаря за бързия отговор.  Hug Утре ще очаквам тяхното писмо и дано всичко се уреди нормално. Успокоих се малко, но се ядосах на себе си за немарливостта. Преди ми излизаше доставката веднага под кошницата, а сега нищо и оттам стана грешката с плащането. Ама и те много бързо действат, за минутки и блокирали сумата   Rolling Eyes
Още веднъж, благодаря и ако има нещо неясно, пак ще питам Simple Smile[/quote]

# 314
Доколкото разбрах за да си направя регистрация в Амазон фемили, трябва да имам и за прайм, нали така?
Кога трябва да се отпиша от едното и от другото за да не ми дръпнат пари?
http://www.amazon.co.uk/gp/family/signup/welcome/ref=swm_family_ … 96W08EX9YKYB14PC7

Общи условия

Активация на акаунт