Пазаруване от Amazon.co.uk и Amazon.de - тема №29

• 65 508
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
  • Пловдив
Моля за помощ. Прочетох първа страница , но не пише за връщане на стоки към Амазон. Имам едни обувки, които днес трябва да изпратя, та въпроса ми е безплатно ли е връщането на стоки? Някъде бях чела, че Амазон имали договор с нашите пощи за безплатно връщане на стоки..

# 676
  • София
Споразумението е на немски онлайн търговци с Български пощи.
http://www.bgpost.bg/?cid=231
Пробвай да пишеш на Амазон и да си искаш предплатен етикет. При мен не се получи, но пратката, която исках да върна беше доставена не директно до България, а до Германия и после с превозвач и не можаха да ми пуснат такъв етикет.

# 677
  • Пловдив
Споразумението е на немски онлайн търговци с Български пощи.
http://www.bgpost.bg/?cid=231
Пробвай да пишеш на Амазон и да си искаш предплатен етикет. При мен не се получи, но пратката, която исках да върна беше доставена не директно до България, а до Германия и после с превозвач и не можаха да ми пуснат такъв етикет.

Благодаря! Тя и моята беше до Англия доставена. Те ми изпратиха един етикет за връщане, но не знам какъв е. Трябва ли да го лепя отгоре, след като явно не е за България или да го сложа вътре в пратката?

# 678
  • Бг
Моля за помощ. Прочетох първа страница , но не пише за връщане на стоки към Амазон. Имам едни обувки, които днес трябва да изпратя, та въпроса ми е безплатно ли е връщането на стоки? Някъде бях чела, че Амазон имали договор с нашите пощи за безплатно връщане на стоки..

Ивка, не, връщането не е безплатно от Бг. Не знам къде си чела, че Амазон имат договор с Бг пощи.
Етикетът, който са ти пратили го лепваш на кутията някъде. В нашата поща лелките държат адреса да е написан от горе, а не да е лепнат етикета. Та по този повод аз лепя етикета или от страни, или от долу на пакета, а отгоре вписвам адреса от този етикет и моя адрес. И не забравяй, че пратката трябва там на място да я опаковаш, че искат да видят какво пращаш.

# 679
  • Пловдив

Ивка, не, връщането не е безплатно от Бг. Не знам къде си чела, че Амазон имат договор с Бг пощи.
Етикетът, който са ти пратили го лепваш на кутията някъде. В нашата поща лелките държат адреса да е написан от горе, а не да е лепнат етикета. Та по този повод аз лепя етикета или от страни, или от долу на пакета, а отгоре вписвам адреса от този етикет и моя адрес. И не забравяй, че пратката трябва там на място да я опаковаш, че искат да видят какво пращаш.

Мерси ! А, колко долу горе излиза пращането на обувки, леки са, до Англия? Чудя се дали да ги връщам, защото аз съм ги носила една година, става въпрос за Camper обучки, но се скъсаха, което за Кампер не е много нормално. Казаха ми да ги върна и те ще ми върнат парите, но се чудя дали си заслужава връщането или да не се опитам да ги дам на обущар, че много ме кефят, а и ги бях взела на намаление.

Последна редакция: вт, 04 фев 2014, 12:44 от ivka ♥ 007

# 680
Вчера получих тиганите от испанския байвип. Сигурно на всички са били пуснати с UPS като моите, но на мен за първи път ми се случва нещо пуснато с тях да пътува 10тина дни.Кутията беше доста разкъсана, допълнително лепена. Последните два месеца съм получила 4-5 пратки с UPS и винаги са с разкъсани кутии, лепени допълнително, дори имаше огромна дупка в кутията с хлебопекарната (подарък за родителите ми за Коледа) - добре че каквото я беше пробило беше стигнало до хлебопекарната и до там, нямаше и драскотина по нея (видях,че е лепена допълнително кутията, но около седмица след като я получих видях каква голяма дупка има под старателно сложеното тиксо). Не знам само на мен ли ми се случва това винаги с тези куриери или са така по принцип. С ДЧЛ много, ама много рядко са били леко разкъсани кашоните, в повечето случаи са здрави и най-важното чисти (дори от майтойс големите кашони пристигат здрави).
Та сега за тиганите  Simple Smile Поръчах тези два комплекта
http://es.buyvip.com/#page=d&sale=A3PXW54NI3DFUP&asin=B0 … 0B5R8ZOK&fc=1
http://es.buyvip.com/#page=d&sale=A3PXW54NI3DFUP&asin=B0 … 0CEVQL10&fc=1
Само първия комплект пристигна в собствена кутия, втория беше опакован в найлон с балончета. Уж се бяха постарали да ги опаковат,но дръжките си сложили вътре в тиганите и съответно и моите имат драскотини, почти всички дръжки са доста надрани, а единствената тенджера в комплектите беше ударена в много жестоко единия край от вътрешната страна. И като капак на всичко дръжката на единия тиган не може да се сложи, защото резбата е на криво. За мен първоначалната цена на тези комплекти е много, ама много преувеличена, не съм сигурна,че заслужават и парите, за които ги купихме. Оказа се,че втория комплект те са си го сглобили, т.е. тиганите са една марка, а тенджерата и тигана с двете дръжки са друга марка. На едно от двете (не помня вече) имаше залепен отдолу голям етикет на марката с тези две части и пише,че има и касерола 16 см - е,такава няма. А другите тигани от този комплект са същата марка като комплекта с трите тигана - Newlux, пише си го дори отдолу. Няма да ви казвам как побеснях, веднага им писах доста гневно писмо и им казах да си ги вземат. След 3 часа получих писмо,че ми връщат парите, а аз да си задържа тиганите. Нямам намерение изобщо да ги използвам, ще ги дам на свекървата, тя и без това искаше да си взема подобни. Въпреки,че ми връщат парите, още съм много ядосана  Twisted Evil

# 681
И аз си взех тиганите в петък. Най-малкият директно го бракувах - надраскан е от дръжките. Останалите два и капаците са О.К.
За тази цена - толкова.

# 682
Rusalka:), Kristalka  Hug
Благодаря ви! Дано се появи нещо от харесаните от мен. Протектор намерих. Спомням си, че и на самсонайт имаше разпродажба. Отивам пак да ровя. А офлайн в София къде да търся магазин за добри куфари?
Бях забравила,че като поръчах нашите куфари и след 3-4 дни имаше разпродажба на Samsonite. Разрових се и намерих линк за нея http://de.buyvip.com/ref=pe_385601_43064941_dli2?src=email&s … le=A2JGIJWFR9RSCP
Леле,много скъпи куфарите  Shocked ,пък като им гледам размерите-тя дамската ми чанта е по-голяма. Предложете качествена марка,която да издържи грижливо отношение ( без блъскане) без да се разцепи или разпори шева. Благодаря Simple Smile

# 683
  • Wolwedans
Rusalka:), Kristalka  Hug
Благодаря ви! Дано се появи нещо от харесаните от мен. Протектор намерих. Спомням си, че и на самсонайт имаше разпродажба. Отивам пак да ровя. А офлайн в София къде да търся магазин за добри куфари?
Бях забравила,че като поръчах нашите куфари и след 3-4 дни имаше разпродажба на Samsonite. Разрових се и намерих линк за нея http://de.buyvip.com/ref=pe_385601_43064941_dli2?src=email&s … le=A2JGIJWFR9RSCP
Леле,много скъпи куфарите  Shocked ,пък като им гледам размерите-тя дамската ми чанта е по-голяма. Предложете качествена марка,която да издържи грижливо отношение ( без блъскане) без да се разцепи или разпори шева. Благодаря Simple Smile
Пробвала ли си по-евтиния бранд на Самсонайт- American tourister by Samsonite.
През декември взех тези:
http://es.buyvip.com/#page=d&sale=AA8VN2DLW8I8J&asin=B00 … 0BY5QSJM&fc=1
лекички, маневрени, за сега нямам забележки, но е ползван само единия при едно пътуване със самолет

# 684
Моля, кажете нещо за сделката на деня в Amazon.co.uk

http://www.amazon.co.uk/dp/B00DAEYLR6/ref=gbsl_tit_c-1_7707_1b69 … pf_rd_p=460027707

# 685
  • Пловдив
Момичета , моля за помощ! Мога ли да върна едни дънки поръчани до адрес на фирма посредник? Върху ордера няма никакъв адрес .  newsm78

# 686
Ally_t Ау,цветът е прекрасен. Красиви спомени и със здраве да си ги чекнеш по летищата по света и у нас  Hug Laughing

wilian ,по-евтина не е била.Друго не знам.

# 687
  • Варна.....
Всъщност в описанието на тиганите е отбелязано, че не са от една марка!

# 688
Момичета, ровя из амазон, но не мога да намеря къде пишеше, че гарантират най-ниски цени... и други такива условия техни и политики, затова моля да дадете линк къде са описани тези условия.
Много ме е яд, защото на 25.01 поръчах стока, която днес виждам, че са я намалили с още 30%. Според вас ще ми върнат ли разликата ако им пиша?

# 689
Аз доколкото знам гаранция за най-ниска цена имат само javari.de и fr
Ако греша нека някой ме поправи. Peace

Общи условия

Активация на акаунт