ДЕКЕМВРИйките засмени, с бебче на ръце, местят се в "родени"!

• 30 337
  • 734
  •   1
Отговори
# 180
Вилхелмче Hug аз смятам да направя всички задължителни ваксини на бебките Peace

Ах, аман #Cussing out  писна ми от "кандидат помощници" ooooh! Идва леля ми, като цяла седмица дава зор да идва да ми помага Crazy Едвам я изтраях!!!

Само един бисер ще споделя, свалям и ританките на едната бебка, нали ще сменям памерса  Mr. Green иииии се казва: аууууу ама ти, с голи краченца ли, я държиш #Crazy Joy

Викам ами не, нали току-що и махнах ританките, ето ги и ги показвам hahaha Следва ама така голо не го оставяй детето, завий го с едно одеало или му метни една пеленка отгоре Shocked Joy Joy Е викам, абе нали ще сменяме памперси (при това наакани  с извинение Embarassed) какво одеало, каква пелена newsm78 Joy Joy Joy Joy

Друг бисер Wink Малката често сънува и изплаква насън после пак си заспива, чува я ииии ау обърни детето на другата страна, след секунда тя пак си изплаква, обърни я пак и така поне 4-5 пъти hahaha Казвам и, абе лелъо Mr. Green ами тя, не  е палачинка в тиган Mr. Green та да я въртя от всичките страни Joy Joy Joy

Хахахахха леле колко се смях на тази твоята леля не е истина. Виж, поне ако не помага те забавлялва  Joy
Чакай, че и аз се сетих няколко бисера. Идват на гости при нас кума ни с приятелката си, пък тя милата, е малко си е.... абе глупавичка е. И седим на масата, говорим си и аз отивам по едно време да сменям памперса на малката, при което тя идва с мен да види как ставало. Сменям аз памперса и тя по едно време ме пита "Ама ти всеки път нов памперс ли слагаш?"  Joy Ми не мия дупето поизтръсквам стария и го слагам, че да икономисвам  Joy Направо ме заби тогава.
Един друг път пък, още докато бях бременна ме беше питала дали правим секс с ММ. И аз и викам , да, нали, при което тя ме пита "А ти няма ли да забременееш сега пак ако правите"  no Направо се видях в чудо. Ще си помислите, че си измислям, но да истина си е честна дума. Окзва се че има и такива хора Simple Smile

# 181
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Само с кърма се храни и според мен си наддава много добре. Вие как мислите?
 Какво ви е менюто за по - качествена кърма?
Кърмачето най-правилно си определя режима и количеството, което поглъща от кърмата. Peace Според мен е неуместно да се лишава на този етап от хранене. Баткото ми наддаваше със сериозни темпове и беше 7 кг в края на 2 месец като беше изцяло на кърма. Не мисля,че е повод за притеснение.
Относно кърмата- няма такова понятие като по-качествена и по-малко качествена.  Peace Тя е съвкупност от всичко това,от което бебето има нужда и имено затова тя мени състава си. Но разнообразното и здравословно хранене определено е препоръчително.

# 182
  • Плевен
Цитат на: bestbaby в Януари 17, 2014, 10:18:22 pm
Ллл въпросче: Ние сме изцяло на кърма ,но аз имам доста и дори след кърмене гърдите ми са напрегнати ,цедя се но е дори и след това усещам болка в гърдите. Та въпроса ми е какво мога да направя тази болка да намалее и до колко време кърмата се регулира спрямо нуждите на бебо?
Здравей, bestbaby 

Удобно ли е да ми отговориш отново на някои въпроси за по-голяма яснота на режима ви? Какъв е дневният и нощният ритъм на кърмене? От едната или от двете гърди кърмиш?

В началото, докато кърмата се регулира според нуждите на бебето  (индивидуално е при всяка майка) и особено щом имаш болка от препълването, е добре да цедиш до облекчение след всяко хранене или между храненията (когато усетиш дискомфорта, както за теб е удобно). По-добре е да облекчиш леко, отколкото кърмата да се задържа в гърдите.

Майки споделят, че компрес от зелеви листа или извара около гърдите леко редуцират лактацията и намаляват дискомфорта. Може да опиташ след кърмене да поставиш леко охладен зелев лист ( на зелевия лист се отстраняват дебелите жили, слага се да обхване гърдата, без ареолата предварително охладен -може да надупчиш с вилица или претриеш между пръсти). Когато завехне може да се смени с подруг. След няколко поставяния е възможно и млякото да не е толкова много обилно и леко да се облекчи.

Ето и две статии по въпроса:
Твърде много мляко. Как да се справим с препълнените гърди?
Твърде много кърма

Поздрави 

Ллл:ми стараясе и от двете ,но някои път от едната му е по удобно ,че хапва повече,а от другата около 5 мин.

# 183
и аз нямам превод на болничния от родилното,а виждам че е внесен преди седмица и половина,но си стои на статус в момента се обработва щом и на други се случва значи може проблема да е в НОИ

# 184
И на мен от болничния от родилното са ми превели само часта за декември, за януари още не са, а утре трябва да ходя вече за следващия.

# 185
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Брей, не мога да ви изчета  Laughing

Пита и молитва и ние няма да правим.

Дрешките не ги гладя, според мен със сушилнята достатъчно.
Къпането всяка вечер не съм мислила до кога  Peace

Tintiry, моята мома става много неспокойна след 6:30, като се нахрани към 6, тъкмо заспива, събужда се и после се почва...

Ваксините ще ги сложим - аз след ваксина слагам на убоденото място компрес с риванол и давам Панадол, с баткото проблем не съм имала.
Телче ако не ги сложиш могат да ти спрат детските и да не можеш да запишеш детето на ясла/градина  Peace

За менюто за кърма... ами ям нещо на бързо и в движение - каквото имам сготвено или посягам на запасите на малчо - солети, напр. Понякога ми се завива свят от глад, но няма как  Rolling Eyes
Днес напр. съм изяла 1 кис. мляко и малко солети, защото нямах сготвено и нямах възможност да сготвя, но кърмата като че ли не се влияе, наистина - вчера я дохранвах само на 2 хранения през деня, и 1 вечерта, днес изобщо, но за вечерта ще видим как ще е.
Продължавам да цедя с помпата - слагам я на гърда, каквото суче-суче (още се сърди и протестира), после давам изцедена кърма, после АМ, после пак с помпата цедя да имам за следващо хранене  Peace

Моят болничен също се "обработва".

Днес имам още една 6-ца  Simple Smile   Остана ми само 1 изпит в събота и приключвам  Mr. Green

# 186
  • UK
и аз нямам превод на болничния от родилното,а виждам че е внесен преди седмица и половина,но си стои на статус в момента се обработва щом и на други се случва значи може проблема да е в НОИ

И при мен е така  Crazy Ние имаме беличко по езика Rolling Eyes засега само на едната ми бебонка, вие имате ли? И как ги третирате???

# 187
мноогоо съм радостна ама мнооогоо... Heart Eyes мойта буба ми се хили с глас докато спи.... Grinning

# 188
мноогоо съм радостна ама мнооогоо... Heart Eyes мойта буба ми се хили с глас докато спи.... Grinning

И нашият юнак го прави това от няколко дни-много мила гледка  Hug
Аз вчера срещнах една позната и ми каза,че били 3-тата последна двойна ваксина и мнооого боляла.А друга майка ми каза,че отказала да ги бие и 2-то  Peace

# 189
  • София
Здравейте, може ли и аз да се присъединя към вас? Моят син е роден на 3.12.2013г.

kokona20 и ние имахме беличко по езика- остава след млякото. Започнахме да си промиваме устата с лъжичка вода и вече устата му е чиста.Надявам се да съм ти помогнала.
Вашите дечица имат ли крусти и с какво ги третирате?

# 190
И при нас се случва вече Simple Smile

# 191
Вашите дечица имат ли крусти и с какво ги третирате?

Да, така се оказа, имаме си ги. Четох съвети тук и след баня мажа главата с бебешко олио и четкам с бебешката четка. Има доста добър резултат. До сега съм го правила два пъти и смятам, че с още едно четкане ще изчезнат. Нашичкия имаше чак на веждите. Не е страшно.  Peace

# 192
И аз да се изкажа по коментираните въпроси на последните страници Simple Smile
Къпем бебчо всяка вечер, като ползваме душ гел на Бюбхен, както и олиото. Във водата му харесва много, мълчи си...че иначе сме от ревливите, по принцип  Crossing Arms
За спането - аз досега го слагах на една страна, като го подпирах да не се обръща по гръб. Но така или иначе си се извърташе по гръб пак. Вчера купих възглавница (не от този сайт, но е такава http://www.bebe-best.com/safety1st-vazglavnitsa-protiv-povrashtane-p-11976.html) и го слагам по гръб, а то само така или иначе си извърта главичката настрани. Не знам колко ще ефикасна, както й е описанието - помага за коликите, повръщане и т.н., но поне ми е по-спокойно, ако повърне и главичката не е толкова извъртяна настрани.
Вечер оставям нощната лампа...не мога без да го гледам...не съм никак спокойна, не спя хич...надявам се да се успокоя вече и да не се шашкам, ама голям страх да не му стане нещо през нощта Rolling Eyes Не стига, че ставаме да ядем и да се успокояваме, ами и през времето, през което той спи аз не почивам на 100 %. След яденето в 6 ч. (което понякога е и по-рано), като заспи и се започва едно пъшкане и напъване, през интервал от минута - две...успокоява се и след малко пак така.
Иначе при нас се засили връщането...след ядене по няколко пъти, направо имам чувството, че цялото изядено количество излиза. За "фонтана" от обяснения из нета разбрах, че значи да 'изстрелва' на разстояние, а при нас не е така..но пък количеството ме притеснява Cry. Има ли и други такива? Чудя се дали да не сменя млякото, ама няма много логика май...той си е отначалото с Аптамил, не съм правила нещо различно, че изведнъж така да започне... newsm78

# 193
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
 smile3507

Ние снощи се хранихме в 12, 2, 4, 6  Rolling Eyes  Какво е това нещо не знам. Слагах я на гърда, предполагам, че не се нахранва като хората и затова се буди на такива интервали....
В момента ми се гади от умора  Confused

Последна редакция: чт, 23 яну 2014, 08:15 от TDI

# 194
smile3507

Ние снощи се хранихме в 12, 2, 4, 6  Rolling Eyes  Какво е това нещо не знам. Слагах я на гърда, предполагам, че не се нахранва като хората и затова се буди на такива интервали....
В момента ми се гади от умора  Confused

И ние тази нощ бяхме така, уж се наяжда всеки път си изпива по 80-90 мл. и пак през 2 часа глад. Обаче сега я гледам лежи си в люлката и като почна да издава едни звуци направо ми стопли сърцето  newsm76

Общи условия

Активация на акаунт