ДЕКЕМВРИйките засмени, с бебче на ръце, местят се в "родени"!

• 30 337
  • 734
  •   1
Отговори
# 360
Я кажете, педиатрите ви дадоха ливи направление за травмаголог , да видят крачетата и ставите на бебоците.
Може би имаш предвид ортопед ? Thinking Лекарите дават направление за преглед при ортопед.  Peace

Едно и също е. Водят се ортопед-травматолози.
Точно това шях да напиша и аз..
Ние с мммислим даотидем и да сиплатим за прегледа..

# 361
  • София
На 40 дни ни пратиха на ортопед. Четох, че е добре да е по-рано, ако се налагат корекции или гумени гащи (май бяха)  Embarassed

# 362
  • София
Ние също вече бяхме на ортопед. Той самия каза, че трябва да се отиде до 6 месец, но колкото по-рано толкова по-добре.

За сокчета на мен 40ти ден ми се вижда рано, а и педиатъра не е казвал нищо по въпроса. Аз мисля да ги започвам към 6 месец, когато ще започнем и захранването.

Днес много неприятно времето. За първи път от много време не успяхме да излезем на разходка.

# 363
Ние си плащахме прегледа, макар, че имахме направление.

# 364
Мами има ли някоя от вас от София в района на Слатина, Редута, за разходки в парк Гео Милев. Flutter

# 365
Аз по назад писах ..
Тези които са седалищо ги пращат до 15 ден на преглед,а останалите до 3 месец..Със съвет да идат колкото се може по рано,за да се хване по рано ..Ние от 15 ден сме с гумения памперс.Ще го носим целия февруари..Нормалните крачета са 60 градуса..Аннализа беше с 50 на десния и 52 градуса на левия...За 15 дена с носенето на гумения памперс достигна до 58 / 59 градуса..Но за сугурност още цял месец.. ooooh! ooooh!

Искам да ви попитам ...На кого бебето има лилаво/червено петно отзад на тила ???? От какво е ?? Изчезва ли ??

# 366
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Направление за ортопед и на нас ни дадоха, но не знам кога ще отидем  Rolling Eyes

Към ЛЛЛ - как да си спра кърмата без лекарства?

Ние вече изяждаме по 90мл. АМ на хранене и в същото време пак започнах да правя буци, снощи, т.е. тази сутрин пак ставах в 4  да цедя под душа, пих лецитин...ами писна ми вече... преди това съм я хранила в 12, в 2 и в 4, след което се цедих - не разбирам какво се случва - хем не й стига и дохранвам с АМ, хем се запушвам.След което ставах пак в 6 часа...тя суче по 1 час, изобщо спя по някакви 30-40 мин. на 3-4 пъти... Просто не мога повече така, предавам се  Stop

Иначе при нас все същото, като се събуди за храненето в 11 и е будна до 5-6 часа следобед, през това време иска да е на ръце  Rolling Eyes

Общо взето не се спи нито през деня, нито вечерта  Crazy

Станислава, радвам се, че при теб са се развили добре нещата с жлъчката  Hug 

# 367
  • София
За 15 дена с носенето на гумения памперс достигна до 58 / 59 градуса..Но за сугурност още цял месец.. ooooh! ooooh!

Ох, Маммапак, много се радвам, че всичко вече е наред Hug
Аз имам ужасен страх от вродени аномалии (абе много го чета тоя форум) и при ортопеда бях на нокти през цялото време.

# 368
Аз по назад писах ..
Тези които са седалищо ги пращат до 15 ден на преглед,а останалите до 3 месец..Със съвет да идат колкото се може по рано,за да се хване по рано ..Ние от 15 ден сме с гумения памперс.Ще го носим целия февруари..Нормалните крачета са 60 градуса..Аннализа беше с 50 на десния и 52 градуса на левия...За 15 дена с носенето на гумения памперс достигна до 58 / 59 градуса..Но за сугурност още цял месец.. ooooh! ooooh!

Искам да ви попитам ...На кого бебето има лилаво/червено петно отзад на тила ???? От какво е ?? Изчезва ли ??

На врата, където започва косичката? Ако за това става дума, моя бебок има такива.. родилни петна се водели...изчезвали по-нататък.

Diddulina, е градусите ясно, че няма как с точност да ги улучим да са толкова, ама и да не се топли изобщо водата не ми се вижда правилно, не знам... newsm78

Последна редакция: ср, 29 яну 2014, 22:54 от bugsy

# 369
Аз като бебе съм била в някакви коригиращи каиши след 6 месец. Но това е било, защото са имали съмнение за дисплазия, а не са имали съвременната техника. После друг доктор казал, че нищо не вижда. Мамапак всичко ще е наред. Веднъж като се оправи няма повече нищо да има.

# 370
И един вариант за домашна тренировка
http://youtu.be/-b9rNgWxkjM

# 371
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
ние все още не сме ходили на ортопед,нашето педи каза   към 2-3 месец  newsm78  Момичета на вас педиатрите казаха ли ви от кога да започвате да давате сокчета на бебетата си?  Thinking  на мен нищо такова не ми е казано,но на една приятелка докито е казала от 42 ден на бебето да започва да дава сокчета (бебето се роди на 21,12)
Въвеждането на храни, различни от кърма или АМ се препоръчва да стане между 4-я и 6-я месец, ако бебето  е готово за това. До тогава кърмата или адаптираното мляко доставят всички калории и хранителни съставки от които се нуждае то. Неговата храносмилателна система просто не е готова за твърди храни до около средата на първата му година и изчаквайки този момент, се намалява риска от проява на алергични реакции.
Сокът е  продукт, който съдържа много киселини, минерални соли и захар. Сокът по-често от плодовото пюре предизвиква алергии и дразни червата. За предпочитане е да се предложи плодово пюре, защото в самото пюре се съдържа целулоза, която неутрализира концентрацията на агресивни вещества.
Ето една интересна статия: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=18208.0

# 372
здр мами отдавна несъм писала но нямам време ниет трябваше тази седмица да сме на ортопед но заради грипа го оложих за друга седмица  Hug

# 373
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Аз с баткото сока го въведох последен - след годинката. Започнах със зеленчуково пюре на обяд, после плодово на следобедна закуска, после пак плодово на междинна в 10 сутринта, след това въведох масло, жълтък, месо, глутен, риба и след годинката сок, след година и половина кис. мляко, тогава дадох и прясно и направи реакция и ми сенакараха, че затова имало АМ за до 3 г. та правих 2-ри опит след 2г. Междувременно от 1.5г. до 2-рата въведох праскови, кайсии. И чак след 3-тата годинка ягоди и фъстъци.

# 374
  • UK
Здравейте,

кой ви изписа тези гумени гащи? Нашата педиатърка дори не е  и поглеждала крачетата на бебките, камо ли да им даде направления за нещо, консултацията ни, 1-вата беше точно за 2 минути и се сведе до мерене и теглене на бебенцата и ми даде едни листи с гимнастика за тях, които да започнем едва като станат на 4 кг Crazy
Май ще я сменяме ooooh!

А на мен от стрес (мама има сериозен здравословен проблем  Cry от днес и сътартира химиотерапията ...) и от този стрес ми спря кърмата, имам само 2-3 капки може би, които давам на едната (другата ми лапа зърното и почва да се чуди, какво е това и защо не пуска мляко само hahaha) ми бебонка да изсучее ...

Общи условия

Активация на акаунт