ДЕКЕМВРИйките засмени, с бебче на ръце, местят се в "родени"!

• 30 337
  • 734
  •   1
Отговори
# 345
Ами водичката трябва ли да бъде с такива градуси  Blush аз си я държа на стайна Т - 23-4 градуса.

# 346
Нашата баня е в 20.30 ч. или около този час. 1 път само закъсняхме и в 22.30 ч. го къпахме, че таткото беше извън града...ама така или иначе си спеше сладко през това време.

Аз да се похваля, ама да чукна на клавиатурата, голямото връщане на мляко, което имахме, вече спря...явно е бил такъв период някакъв, знам ли, дано да се задържим така вече  Praynig Ама 10 дни беше ужас...Сега е в рамките на нормалното.

За приготвяне на АМ аз преварявам вода и я съхранявам в стъклено шише с капачка. Като стане време за ядене с ел. кана затоплям нужното количество. Но и аз се замислям за уред за затопляне на шишета...че редовно заспива и прави паузи, докато яде...и да го затоплям пак през това време...Но доста мнения из нета чета, че много излишна покупка било.
аз имам такъв уред за затопляне на НУК и да си кажа честно да си кажа никаква работа не върши,взех си един термос,вода му преварявам с ел.кана и още докато е топла я изсипвам в термоса и имам топла вода поне за 3 хранения

# 347
Здравейте Simple Smile

Моята мома ме остави днес до 11 да си свърша каквото ще върша (започнах тренировки вкъщи, защото до финтес не виждам скоро да се добера) и от тогава чак преди малко заспа.

Станислава, на теб ли щяха да ти правят операция на жлъчката? Моята днес пак се обади - правих си 2 бъркани яйца и още ми е лошо и ми се гади  Sick  Явно яйца повече няма да мога да ям  Rolling Eyes

За банята - ние преди къпехме в 9 - 9:30, обаче докато я изкъпем, накърмя и приспя и става 11, а Борис не заспива без приказка, та после започвам да разказвам приказки и към 11:30 заспивах, за да се събудя в 12:30  Rolling Eyes  И ставаше много късно и за Борис да заспива по това време, затова сега я къпем към 8 до 9:30 е готова приспана, после слагам и батко й да спи и към 10-10:30 и аз си лягам  Peace

Още щях да пиша, но малката се "наспа"  Crazy  ooooh!

Да,аз имах проблеми с жлъчката,миналия четвъртък ми беше операцията и смея да кажа че вече малко по малко хапвам всичко и се чувствам добре

# 348
Мами, имате ли някакво впечатление от капки Абоколикен? Изписа ни ги док и се чудя дали да ги купуваме.
ние ги ползваме и съм доволна от тях,между 18 и 20лв са ,но наистина вършат работа (поне при нас)

# 349
Добро утрооо..ставаме кой кафе кой млекце пие  Laughing никъде не може да се мърда в това време...макар че с кучето ми се тича в снега да си играем,ама малката не мога да оставя  Grinning горкия ми не мога да му обърна внимание,а той е зимно  куче и му се играе в снега...гледам го лапа снежинки  Grinning

# 350
Някой да храни бебето с изцедена кърма? Как я затопляте? На мен ми се вижда мисия невъзможна да топля с гореща вода. Като се събуди пищи от глад и единствен вариант ми е микровълновата.

# 351
Някой да храни бебето с изцедена кърма? Как я затопляте? На мен ми се вижда мисия невъзможна да топля с гореща вода. Като се събуди пищи от глад и единствен вариант ми е микровълновата.
И аз храня с изцедена кърма, но топля на водна баня с гореща вода. В микровълновата съм чувала, че не е много хубаво. Опитай да му дадеш залъгалка ако искаш, докато стоплиш млякото, при мен помагаше преди, че се дереше направо от глад. Инъче сега я взимам просто на ръце, слагам си я да легне на рамото ми и тя си гледка докато топля.  Peace

# 352
 здр момичета Simple Smile пълен ужас е това времи едва стигнах до университета тази сутрин,че емах изпит Sad искам да попитам мамите,които изцяло кърмят:по колко време сучат вашите бебоци?от двете ли гърди кърмите на хранене?моято Наталка суче средно по 10мин и обикновено заспива и аз я махам.Много се притеснявам дали успяма да се наяде за нтолкова кратко време.Иначе на първата консултация бяхме качили 830 грама.Следващата е на 10 и все я мисля дали е гладвичка,защото и доста повръщаме

# 353
Към ЛЛЛ
Здравейте! Обръщам се към вас за съвет, тъй като е възможно да се наложи да спра да кърмя, а аз не искам. Родих наа 12,12,2013г. Бебчето ми до момента е изцяло на кърма. Не знае ори вода да пие от шише.Храним се на поискване. От 10 дена съм със запушен канал, който май ще прерасне в мастит, ако вече не е. От три дена имам 38 градуса температура. Едната ми гърда е три пъти колкото другата.Има зачервени грапави участъци, които много болят дори при най-лекото докосване. Дори на един от участъщите се получиха, нещо като много дребни ранички.Ходих още миналата сряда на гинеколог и съвета и беше да се цедя ръчно, е цедя се след всяко кърмене по около час. Каза да не слагам топли компреси, но аз и това пробвах, след което поставях бебка да суче и после цедих.Имаше леко облекчение, но буцата си остана, поставих след това и студен компрес.След 1 час буцата беше още по-голяма, а гърдата много болезнена. Бебка я поставям първо на тази гърда, но тя се дърпа след първите 5 минути,защото гърдата не пуска кърма. Много ми е трудно и ръчно да се изцедя.От ляво на зърното излиза кърма, от дясно не. От дясно е и запушването вече дори започна да обхваща почти цялата гърда. От събота пия Лецитин 1200-4 бр., от понеделник съм на Зинат и ибопрофен, но няма никакво подобрение.Личната лекарка е на мнение, че трябва да си спра кърмата. Казах й да изчакаме.Съгласи се, но само до сряда след което трябва да започна прием на хапчета, за да спре кърмата. Пробвах компреси с картоф и зеле,за сега няма ефект.Опитах да слагам бебка през два часа на гърдата. Държах я, по 40 минути, но тя или заспиваше или след първите 5 минути започва да дърпа зърното и да не суче.Болката вече е неописуема, мога да я сравня с болката при раждане, а имах тежко раждане, но там всичко приключи за часове, а сега се мъча десет дена.За тези десет дена съм спала,не повече от 20 часа. Вече не издържам нито физически, нито психически. Плача от болка докато я кърмя..Дори не знам дали се наяжда, днес и направих добавка АМ, но тя отказа да го пие, не знам, дали защото се беше нахранила или защото не знае да пие от шише.  провах да я кърмя и в различни пози, но болката е още по-силна.За физиотерапия говорих с личната и с АГ, но казаха, че в нашия град няма и няма да ми помогне.
Въпросите ми са мога ли да пробвам лечение с окситоцин, или на този етап не(вреден ли за мен и бебка, в болницата, когато ми слезе кърмата ми биха, защото бях в подобно положение, още след първата инжекция ме отпусна) и дали и как се правят масажите на гърдите(знам, че е по посока на зърното, но можели малко по-подробно, какви движенията трябва ли да има натиск и т.н) Ако имате и други предложения, готова съм да опитам всичко.
Утре вече ще взимам окончателно решение дали да си спирам, кърмата, защото така, не  мога да си гледам детето.

Много се извинявам за дългия пост, но се надявам поне малко да ми олекне след като споделя с някой!

Здравей, Mirabela_88!
Съжалявам да науча, че от толкова време изпитваш болка в гърдата от запушването. Похвално е, че въпреки всичко се опитваш да намериш решение на проблема без да спираш кърмата, защото очевидно бебка се чувства добре като суче.  bouquet Разбирам, че си притеснена и изморена от това положение и искрено се надявам, че нещата биха се подобрили. Ти вече си взела първоначалните мерки за справяне с  тази ситуация и е много вероятно до ден-два да се почувстваш по-добре. Hug

Ще се опитам последователно да опиша някои мерки за справяне със запушването, като междувременно да отговоря и на въпросите ти.

Запушването на каналите не е необичайно състояние в първите седмици след раждането на бебето. За разнасяне на запушването е възможно да помогнат топлите компреси преди кърмене/изцеждане, защото топлината обичайно помага за отпускане на клетките и по-лесно потичане на млякото. Чудесно е, че предлагаш на Никол да суче често, както и че я поставяш първо на засегнатата гърда – това може да е само от полза за отпушването. Ако не я оставяш да прегладнява и да ѝ предлагаш да суче на около 2 часа тя може да е склонна да суче от засегнатата гърда и тя да се облекчава. Докато тя суче, или по време на изцеждането, е препоръчително да се правят нежни масажи на засегнатата област с кръгообразни движения, започвайки зад бучката и по посока на зърното, за да се опита да се разхлаби "тапата", която пречи на потичането на млякото. Понякога, когато затвореното мляко се освободи, може да видиш нещо като сплъстено мляко, или като каймак да изтича от зърното. Това е нормално и не би следвало да те изненада – това са просто секретите на млякото, които си пробиват път навън. Ако бебето суче, когато това стане, вероятно дори не би разбрала, а това не би му навредило, ако ги глътне. Ако се случи докато се цедиш, обаче, може да е малко плашещо да видиш това странно нещо да излиза.

Ще ти покажа и няколко клипчета за изцеждане на ръка, които може да са ти от полза:
http://newborns.stanford.edu/Breastfeeding/HandExpression.html
http://www.youtube.com/watch?v=Tuhuekl-3JY
http://video.about.com/breastfeeding/Breast-Feeding-Problems.htm
 http://video.about.com/breastfeeding/Hand-Expression-Technique.htm
Ако все пак ти е трудно да се изцеждаш на ръка, а ползваш помпа – може да е удачно да се изцеждаш след кърмене с нея докато усетиш облекчение. В подобен момент е важно застоялото мляко да се изтласка навън, за да се облекчи болката.

Вероятно бучката/ите не биха се разнесли от първото кърмене/изцеждане, но в продължение на няколко дни ако се прилагат подходящи мерки е възможно бучката да се разнесе и гърдата да се облекчи. След кърмене/изцеждане е препоръчително да се поставя студен компрес на гърдата за облекчаване на болката от зачервяване и парене.

Между кърменията може да продължиш да поставяш компрес от зелево листо без твърдата жила в средата да се увие около проблемната гърда, или пък просто да направиш компрес от извара на гърдите, като и в двата случая зърното и ареолата не се покриват с компреса.

През това време докато усещаш дискомфорта в гърдите би било добре да следиш и какво хапваш. Хубаво би било да се избягват трансмазнините, растителните хидрогенерирани мазнини, маргарина и такива храни, които ги съдържат.

Болките е възможно да се облекчават от по-широки блузи и сутиен, който не притиска прекалено гърдите.

Ако след кърмене все още усещаш дискомфорт в засегнатата гърда, може да изцедиш докато усетиш облекчение.

Приемът на окситоцин може да е удачно да го обсъдиш с лекуващия те лекар, или с педиатъра.

Чудесно е, че взимаш лецитин – той е емулгатор и действа така, че да не позволява на мастните клетки да се слепват. Виждам, че приемаш необходимите количества от него – може да е подходящо да продължиш да взимаш по 4 капсули от 1200 мг докато не отшуми запушването и после плавно да намалиш приема с по 1 таблетка на няколко дни. Ето тук е посочено как е удачно да става намаляването на приема му.

Би било чудесно в тези няколко дни, ако има кой да ти помага с домакинската работа да се възползваш максимално да си почиваш. Почивката и постоянен контакт с бебето може да ти се отрази добре и на теб и на нея и да предпочита да суче често, което пък би допринесло вероятно за по-бързо облекчение и разнасяне на бучката.
Прилагам и една статия за Инфекции на гърдата и запушени канали, в която са обяснени основните симптоми и мерки за справяне със запушвания и мастит.

Силно се надявам някои от тези предложения да подействат и при теб и скоро да се почувстваш по-добре. Инстинктите ти не са те подвели и вярвам, че комбинация от тези предложения, спокойствието, почивката, ако можеш да си я дадеш и увереността, че можеш да се справиш ще ти помогнат. Ако имаш някои допълнителни въпроси, или имаш нужда да поговориш с някои не се колебай да позвъниш на националния телефон на ЛЛЛ България - 0888 555 385, където ще можеш да обсъдиш нещата с ЛЛЛлидер-консултант. Дано скоро напишеш, че вече чувстваш облекчение – ще се радвам да го прочета.
Hug

Последна редакция: ср, 29 яну 2014, 14:26 от Tony_st

# 354
Скоро не съм писала, но често ви чета.
Ема си расте, аз много и треперя, но предполагам така е с първо дете.
Аз май съм болна от гадния грип и сега имам конюктивит. Някой да е лекувал конюктивит докато кърми. Не ми се ходи при личната, че там се чака по сто часа и накрая може от нещо друго да се заразя.

# 355
Здравейте,мамчета.. ниепочти оправихме очето  на бебка, слагамкърма 2 или 3 пъти дневно.. има ефект ,вече почти не сълзи . Днес бихме първата ваксина,мина добре. Бебка плака точно 5 минути. Мерихме я и за малко повече от месец сме качили 1 кг и 4 см , аз се бях притеснила дали се храни достатъчно , защото има моменти когано през час час и половина иска да яде.. явно е било период някакъв. В неделя правихмепогача на малката, мина супер , 11 жени и едно спящо бебе  Sunglasses Joy
Я кажете, педиатрите ви дадоха ливи направление за травмаголог , да видят крачетата и ставите на бебоците. Нашето педи каза , че към4тиямесец дава такова направление и мм мноо се ядоса,защото беше ходил при  травматолог и той му казал да водиме Александра , четрябвалопървия месецоще да сепрегледа... тапроблема къде е -при педито илипри травматолога...

# 356
На 40-я ден ходихме на травматолог. Колкото по-рано по-добре.

# 357
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Я кажете, педиатрите ви дадоха ливи направление за травмаголог , да видят крачетата и ставите на бебоците.
Може би имаш предвид ортопед ? Thinking Лекарите дават направление за преглед при ортопед.  Peace

# 358
ние все още не сме ходили на ортопед,нашето педи каза   към 2-3 месец  newsm78  Момичета на вас педиатрите казаха ли ви от кога да започвате да давате сокчета на бебетата си?  Thinking  на мен нищо такова не ми е казано,но на една приятелка докито е казала от 42 ден на бебето да започва да дава сокчета (бебето се роди на 21,12)

# 359
Я кажете, педиатрите ви дадоха ливи направление за травмаголог , да видят крачетата и ставите на бебоците.
Може би имаш предвид ортопед ? Thinking Лекарите дават направление за преглед при ортопед.  Peace

Едно и също е. Водят се ортопед-травматолози.

Общи условия

Активация на акаунт