На море в Турция - тема 28

• 103 052
  • 748
  •   1
Отговори
# 225
Местата в автобуса са според резервацията.Може да се качите на последната възможна спирка и да
сте на втора седалка-зависи кога сте направили резервацията.
Според моя скромен опит, местата в автобуса зависят не само от датата на резервацията, но и от самия водач в автобуса. Имах един такъв опит през 2011 г., когато пътувахме с една от най-големите фирми (често споменавана тук). Водач беше едно младо момче (Данчо), което явно се беше огънало под натиска на една пернишка група (около 17-18 човека) и въпреки предварителната схема за разпределение, Данчо беше настанил въпросните "винкели" на първите 22 или 24 (!) седалки, а ние, които имахме "честта" да се качим в Пловдив (16 човека), бяхме пратени на последните седалки, въпреки че резервациите ни бяха от януари. А за да могат да се ширят на първите места, Данчо се бе разбрал предварително с перничаните непрекъснато да ходят напред-назад, за да не можем да се усетим, че напред има и свободни седалки (?!). Добре, че до мен имаше един човек, който се беше качил в София и ми обясни цялата схема. И на връщане на перничаните им се случи случка - въпреки, че Данчо настояваше, че трябва да си седнем на нашите места, ние си седнахме по-напред, а за перничаните местата (отпред) не стигнаха и тъй като отказаха да седнат на последните седалки, две от момичетата пропътуваха дистанцията Кушадасъ - Пловдив на стъпалата на автобуса. Simple Smile
Е, имахме и късмет, че перничаните се качиха от Аквафентъзи, т.е. след нас, иначе пак щяхме да си пътуваме над двигателя...

# 226
Така беше,ние също пътувахме с този автобус и пернишката група.При ранна резервация бяхме настанени на предпоследните седалки.Качихме се от София.

# 227
Септември месец пътувах с Турс Клуб до Айвалък,местата в автобуса бяха определени още при резервацията

# 228
не знам защо всички искат предни места  newsm78
винаги пътуваме на последните седалки-не виждам разлика

# 229
не знам защо всички искат предни места  newsm78
винаги пътуваме на последните седалки-не виждам разлика
Защото на мен лично на предните седалки не ми става лошо, но седна ли отзад положението става страшно  Sick
За това в момента още се чудя и не съм направила резервация, защото искам със самолет.

# 230
и на мен ми става лошо дори на къси разстояния
но като пия хапчета-съм ок  Peace
хапчетата не ми помагат само на кораби  Joy

# 231
  • Русе
И ние пътувахме на последните 2 седалки, аз и малката бяхме на последната. Не усетих никакъв дискомфорт, напротив имаше си своето предимство - на всички им духаше от климатика, постоянно се загъваха и си насочваха на къде ли не джаджите отгоре, само ние отзад си бяхме добре Mr. Green
И аз съм от тези, на които им става лошо по време на пътуване, но дори и да съм на предната седалка - гаранция няма.
Не може 50 човека да са на предните седалки все пак. Peace

# 232
Дискомфорта на задните седалки в нашия случай, бе, че те буквално пареха (от двигателя, който е под тях). Климатикът се усещаше, но само в предната част на автобуса. Като отчетем и това, че бяхме с малки деца, татковците се разбрахме да пътуваме в пещта, т.е. на последните два реда, та поне децата ни да пътуват по-спокойно. Абе, с една дума оттогава съм се зарекъл - повече с тази агенция - не! Макар че в случая може би по-голямата вина е на Данчо...

# 233
cska_kazanlak коя е тази агенция
ориент или турс клуб  Joy

# 234
Тогава фирмата беше Он травъл

# 235
cska_kazanlak коя е тази агенция
ориент или турс клуб  Joy
По-вероятно да е била Емералд. Техните водачи обикновено се поддават на натиск . Joy

# 236
Не е без значение на кое място ще си в автобуса.
Основните проблеми са от климатика и шумът от двигателя при последните места.
Водачи,като Данчо не бива да развалят пътуването и най-малкото ,това трябва да
стане дознание на фирмата.Подобен Данчо, дали щеше да остане на работа,ако
фирмата не е българска ?

# 237
  • Русе
А кога се разбира, на кои места сме в автобуса? Попитах, когато резервирах, преди 2 седмици, но човека от агенцията ми каза, че още е твърда рано.

# 238
Местата се определят при групирането на хората по хотели и автобуси.
Това става една седмица преди датата на заминаване.
Когато няколко дни преди заминаването ви съобщят N на автобус,водач,тогава
има яснотта за местата.
Винаги съм пътувала в пълен автобус,но хората ,които са за 9 нощувки имат шанса
да бъдат в полупълен - всеки сам на седалка ! Кефче !

# 239
Он травел беше фирмата, така е.
Споменавам й името, защото вече не съществува. Иначе не бих го направил, тъй като веднага биха ме нападнали хора, които са останали изключително доволни от обслужването на същата фирма. Но, продължавам да смятам, че за неприятната ситуация най-голямата вина имаше гида, а не самата фирма.

Общи условия

Активация на акаунт