На море в Турция - тема 28

• 103 110
  • 748
  •   1
Отговори
# 300
alinnna,Далян-Каунос е задължителна.Всичко друго е въпрос на приоритети. При Егейски острови е уникалното т.н. пясъчна коса в морето. Родос е тежка екскурзия,свързана и с доп.разходи освен билета за катамарана и визата.
Благодаря ти много. Ами те Егейските острови май не бяха много скъпи като се загледах, така, че ще ги добавим и тях. А за Родос за виза не бях помислила, ако пътуваме от България няма да ни искат виза  Laughing

# 301
визата е само за лица на държави извън европейския съюз,това за нас не важи  Laughing

# 302
визата е само за лица на държави извън европейския съюз,това за нас не важи  Laughing
Ами Иво писа ,освен билета и визата. А и вероятно щом пътуваме от Турция.....знам ли. Нямам идея. Но така или иначе предполагам, че там се ползва евро и  едва ли ще е само 50 евро на човек. Струва ми се, че ще има и други разходи.

# 303
  • Бургас
Ами Иво писа ,освен билета и визата. А и вероятно щом пътуваме от Турция.....знам ли. Нямам идея. Но така или иначе предполагам, че там се ползва евро и  едва ли ще е само 50 евро на човек. Струва ми се, че ще има и други разходи.

Ще имаш разходи за храна и напитки /все пак цял ден ще откарате на Родос/, освен това за определени забележителности може да искат и входна такса.

# 304
  • Севлиево
Здравейте, искам да попитам някой пътувал ли е с автобус до Мармарис?
Имаме оферта за юни тази година, но се притеснявам как синът ми, който е на 4 г., ще понесе пътуването. Колко часа е пътят и изобщо ме интересува всичко, свързано с малките деца в автобуса.
По принцип всяко лято почиваме в Гърция и той без проблем понася 8-часов път, но все пак сме пътували с колата си. Сега се чудя в автобуса как ще е  newsm78

Всяко мнение ще ми бъде от полза.
Предварително благодаря   bouquet

# 305
Ами затова на този етап мисля да го пропуснем, ама пък знам ли до юни може и да спечелим от лотарията  Laughing. Но Далян Каунос ми е първото нещо в главата, понеже сме любители на костенурки и дори си отглеждаме две червенобузи  Laughing

# 306
По принцип  е така,но понеже влизате в Гърция от страна която не е в Евросъюза,се изисква виза,дори и за хора от страни членуващи в съюза. Поне така беше през 2012г. Билета за катамарана е 35евро,а визата която заплатихме беше 15 евро.Визата се плаща на турската митница. Има редица местни агенции в Мармарис,които дават по-ниска цена за тази екскурзия. Питайте дали тази цена включва издаване на виза. Иначе в самия Родос ще имате разходи за храна/ако желаете/,за входни такси в музеите ситуирани в стария град,както и ако желаете да отидете до Новия град за транспорт. Времето е ограничено до 6 часа/в 17ч. тръгва обратния курс към Турция/,така че преценете си дали да отидете. Родос си заслужава да се види,особено крепостта ,но всичко опира до индивидуално решение. Peace

# 307
  • София
За Родос няма виза. Имаше едни драми за излизане от Турция и отново влизане, турците правеха номера, но не и гърците. Мисля, че тази информация е стара. Миналата година щях да ходя от Бодрум до о.Кос (гръцки остров) и проверих - визи и др. такси нямаше. А за тези които не искат да си губят времето (ол инклузива) по-добре да си седят в хотела. Може да съм рязка, но да се каже, че Родос е загуба на време, не го приемам. Тогава защо ще ходите до Далян... или там има включена храна.  Mr. Green

# 308
Потвърждавам ,за Родос няма виза за нас  /има за руснаците  Mr. Green/ Ако от хотела си вземете лънч пакет ще спестите  Mr. Green. Входа за музея беше 6 Евра,за крепостта е без вход и си заслужава отвсякъде  smile3521

# 309
  • Бургас
След като няма визи значи транспорта до Родос трябва да е само 35 евро /колкото е билета за катамарана/, така ли?   newsm78

Диана, да, малко си рязка  Simple Smile Все пак ние не сме ходили до Родос и нямаме представа какво да очакваме, а цената на билета до там никак не е малка. Само за двама души това са близо 200 лева. Да не говорим за цяло семейство.
Така преди време разни хора ми припадаха колко било страхотно на о-в Тасос, но като отидох и се поразходих, имах чувството, че съм в Сарафово /за справка - комплекс на Бургас, който е до морето/. Едни смотани заведенийца, в които тъпите гърци се правеха, че не разбират английски. Едва намерихме нещо за ядене - нямаше нищо. Наоколо едни прашни улички с къщи, в чийто дворове се разхождаха кокошки и друг дребен добитък. Ами за такъв остров - мерси да давам 200 лева.

# 310
По принцип  е така,но понеже влизате в Гърция от страна която не е в Евросъюза,се изисква виза,дори и за хора от страни членуващи в съюза. Поне така беше през 2012г. Билета за катамарана е 35евро,а визата която заплатихме беше 15 евро.Визата се плаща на турската митница. Има редица местни агенции в Мармарис,които дават по-ниска цена за тази екскурзия. Питайте дали тази цена включва издаване на виза. Иначе в самия Родос ще имате разходи за храна/ако желаете/,за входни такси в музеите ситуирани в стария град,както и ако желаете да отидете до Новия град за транспорт. Времето е ограничено до 6 часа/в 17ч. тръгва обратния курс към Турция/,така че преценете си дали да отидете. Родос си заслужава да се види,особено крепостта ,но всичко опира до индивидуално решение. Peace
Благодаря ти отново. Напълно се разубедих. Все пак отивам да почивам. достатъчно други екскурзии сме планирали, та реално ще ни останат само 2 дни за почивка. Не , че ни е грижа за ол инклузива, както жлъчничко подхвърли Дияна . Половинката и детето са вегетарианци и едва ли ще консумират нещо различно от плодове и салати, а аз от години само вечерям, но все пак трябва и да се почива.

# 311
  • София
Ето тук може да видите информация за Marmaris - Rhodes. Визи няма.........
https://www.blueguide.com/
А тук цените:
http://rhodes.marmarisinfo.com/
Тази линия не превозва коли, което е много жалко.

Последна редакция: чт, 30 яну 2014, 13:02 от Bled

# 312
Прави ми впечатление, че пише, че турската баня, сауната са безплатни. Това действително ли е така. Понеже тук в БГ сме ходили в Спа хотели, където уж предлагат такива условия, обаче се оказва, че от вечерта трябва да си запазиш час, ако евентуално има свободни часове.....единствено това лято в Банско нямахме такива проблеми, понеже в жегите нямаше други желаещи освен нас за парна баня и сауна.  Grinning

# 313
Eто тук може да попрочетете нещо за Родос и да си прецените дали би ви било интересно и отговарящо на интересите ви.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D1%81

Абсурд е да се сравняват о-в Тасос и Родос. По принцип е хубаво, когато човек знае какви допълнителни екскурзии се предлагат на дадено място, предварително да се информира какво може да очаква. За тези със собствен транспорт - могат да си изкарат разстоянията от Гугъл и също да си направят преценка - това е по принцип, не конкретно за Турция.

По напред бях дала линк на сайт за туристическа информация за Мармарис. Ако не се лъжа, имаше цена за Родос - 45 турски лири, но мисля, че не беше включен трансфер от хотела до пристанището и обратно.

П.П. http://www.marmaristravel.net/en/component/gunluktur/son.html

# 314
Някой питаше за шопинг  Laughing  Непременно посетете базара в Ичмилер, миналата година беше във сряда....там има всичко  Laughing и да, на много добри цени.
Алина, в Спа центровете по хотелите сауните и турските бани са безплатни, но ако искаш процедура тогава плащаш. Що се отнася до екскурзията Дияна, на мен лично не ми допадна....Пътят е около 2.30 ч в едната посока  Mr. Green , 1 ч на плажа който е копие на Синеморец, море и река а между тях пясъчна ивица....Няколко минути за поглеждане на една голяма костенурка и един краб - рак, милат май само за пред туристите я отглеждат  Mr. Green  а краба се продава. После още час с малките лодки по реката до калните бани.....Там около час за кални бани, спирка за около 10 мин и малко история за гробниците....Имай впредвид че всичко което консумираш на кораба до Далян си плащаш....Сутринта от 8.30 до 19.30 си на скорост  Mr. Green  Но пък екипажа който ни се падна бяха големи сладури и имаше доста настроение. Извинявам се, забравих да кажа,че към екскурзията има включен обяд, но всичко друго е платено...все пак ще пиеш едно кафе, безалкохолно или нещо друго  Wink  не можеш да караш само на емоции  Laughing

Последна редакция: чт, 30 яну 2014, 18:32 от vesselaa

Общи условия

Активация на акаунт