На море в Турция - тема 28

• 102 842
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
За мен лично, пътуването до Турция, в предвид отдалечеността, не се струва, ако е в комплекс от нисък клас, а ако е на високо ниво - просто не си струва излизането от него /от комплекса имам впредвид/. Имало е години, в които не сме успявали да видим всички атракции. Пътуването със самолет и със собствен транспорт зависи от интересите на семейството /и бюджета разбира се/. Аз лично до Анталия не бих пътувала със собствен транспорт, освен ако не се предвидят 1-2 спирки, но за Мармарис сме го правили, а за Кушадасъ е задължително.

# 586
  • гр. София
Ние ли ще сме първи в Атлантик - от 24.05 сме???? Hug
Ние ще сме от 27.06  Grinning

# 587
За всички които са резервирали в Атлантик-Кушадасъ или имат намерение да почиват там-чака Ви приятна изненада за новия сезон. Имам информация и то от хора на посрещащите турски фирми,че се строи Аквапарк,който ще е един от най-хубавите в района/Лонг Бийч/. Да се надяваме че ще приключат строителството до началото на май. Simple Smile thumbsup

liv1892 както винаги с актуално инфо  Hug Много, много благодаря за хубавата новина рано сутрин   bouquet

# 588
Момичета, понеже никой не ми отговори, предполагам, че нямате впечталение специално от Айвалък, но имам въпрос към тези, които ходите в началото на юни в Турция и по-специално в Кушадасъ, защото другите курорти са на юг... как е температурата на водата примерно първата половина на юни? Става ли за къпане? Защото сме с дете, което не можем да изкараме от водата и мъжът ми се притеснява, че няма да е подходящо толкова рано...

# 589
  • Резерват "Северозапад"
Точно преди няколко страници бе отговорено неколкократно на този въпрос, даже и таблици с температурата на въздуха и водата бяха дадени Wink.

# 590
  • София
Привет, момичета,

обмисляме това лято да почиваме в Турция. Насочила съм се към Кушадасъ, като първа турска дестинация. Двама с дете на 6 годинки сме. Предпочитанието ни е да летим (по обясними обстоятелства  Simple Smile). Бюджетът, който ще отделим за тази почивка е 1600- 2000 лв.

Кой хотел бихте ми препоръчали вие?

Благодаря предварително!   bouquet

Със самолет вероятно ще кацате на летището в Бодрум. До Кушадасъ или Мармарис са 2 часа от летището на Бодрум. Помислете дали да не потърсите хотел в Бодрум и  по-точно в близките заливи. А дали бюджетът ви е достатъчен зависи и от това кога искате да почивате.

# 591
  • София
Момичета, понеже никой не ми отговори, предполагам, че нямате впечталение специално от Айвалък, но имам въпрос към тези, които ходите в началото на юни в Турция и по-специално в Кушадасъ, защото другите курорти са на юг... как е температурата на водата примерно първата половина на юни? Става ли за къпане? Защото сме с дете, което не можем да изкараме от водата и мъжът ми се притеснява, че няма да е подходящо толкова рано...

Аз имам впечатления. Ходила съм в "Гранд Темизел" в Айвалък. Имам забележки към храната в хотела. Много беше бедно менюто, а хотела беше 5* и не беше евтин. Имаше някаква фабрика за маслини наблизо и всеки ден следобяд започваше да се носи някаква ужасна миризма във въздуха. Плажът беше хубав. Някой беше писал, че водата в морето е студена, защото имало някакви течения. Когато ние бяхме през първата половина на юни, действително беше студена. Ако трябва да избирам между Кушадасъ и Айвалък, със сигурност бих избрала Кушадасъ. Бяхме се спряли на Айвалък, защото е по-близо, а тогава пътувахме с малко дете. Сега пътуваме с две малки деца в колата, но предпочитам да жертвам още 2 часа път и да отидем в Кушадасъ  Peace

# 592
Точно преди няколко страници бе отговорено неколкократно на този въпрос, даже и таблици с температурата на въздуха и водата бяха дадени Wink.
Мдаааааам, че даже лек виртуален скандал беше "повъзникнал"  Joy

# 593
  • Сoфия
Звънни им, че са много трудни с фактурите Mr. Green...моята я получих 2 седмици след плащането (второто).

Олееееее, ти и за първото спомена, че са закъснялииииии. Ами и при мен доста закъсняха с договора и се бях притеснила. Явно ще бъда напориста  Simple Smile
Aз да похваля Емералд - вчера пратих капарото и днес вече ми бяха пуснали фактурата. Да се надявам, че и с другата вноска ще е така  Sunglasses Само неразбрах дали трябва да подписвам фактурата и да им я върна обратно или не  newsm78

# 594
Охххх, като се включих в темата, нямах много време и прочетох първа страница и няколко страници назад, но явно не достатъчно назад. Сега се върнах, намерих таблиците, видях и спора... Много съжалявам, че пак съм ви занимавала със същия въпрос. Ориентирах се в градусите... Май няма разлика в температурата на водата в Айвалък и Кушадасъ  Thinking Амиии, сега остава и да резервираме  Simple Smile

# 595
  • София
Правилно се притеснява мъжа ти! Simple Smile
21градуса температура на водата наистина не са за къпане, камо ли за постоянно висене в морето Peace

# 596
Танитка, и аз съм нова в темата, но я изчетох цялата  Crazy и искам да те посъветвам - избирай Кушадасъ, недей Айвалък. Тук по отзиви разбрах, че там водата е винаги студена, заради някакви подводни течения, другото пари/качество не си заслужава - повече пари за по-ниско качество. А за пътя и малко дете. Ние сме с две много малки, но единствено се отказахме заради това, че няма да успеем да отделим 1500 лв. и повече за почивка в Кушадасъ, иначе какво да се прави, повечко път, но пък ще си заслужава всеки похарчен лев.  Peace
Живот и здраве, другото лято... имаме вече набелязани хотели...  Flutter

# 597
  • София
Привет, момичета,...Двама с дете на 6 годинки сме...Бюджетът, който ще отделим за тази почивка е 1600- 2000 лв.
Кой хотел бихте ми препоръчали вие?

Със самолет вероятно ще кацате на летището в Бодрум. До Кушадасъ или Мармарис са 2 часа от летището на Бодрум. Помислете дали да не потърсите хотел в Бодрум и  по-точно в близките заливи. А дали бюджетът ви е достатъчен зависи и от това кога искате да почивате.

Diana_Don, благодаря за коментара ти относно Бодрум.   bouquet А почивката ще е юни или септември (във втората половина на месеците).
А в този случай дали някой може да ми препоръча хотел за Бодрум?

# 598
vanq_6119,от предишни твои публикации знам че си била в Дидим.би ли споделила повече за Соке,моля  Praynig........ какво представлява и какво има  за гледане там?
Мика*ела Hug съжалявам, но на то3и въпрос няма да мога да ти отговоря. Два пъти съм била в Дидим, но никога не съм ходила в Сьоке. Там има аутлети, мага3ини и т.н. а когато съм на почивка в Турция шопинга не ме интересува. Обикаляла съм мага3ини и ба3ари и3 курортите, но с цел ра3ходка.Е, ако при те3и ра3ходки нещо ми е харесало съм си го купувала.
Надявам се да ти отговори някой, който е бил там,но екскур3ията до Сьоке е с цел - па3аруване. Няма какво друго да се види.

# 599
Jane2013  Hug 3а пореден път съжалявам, че не се по3навахме в Палм Уингс. Имам и още една причина да съжалявам, но ще ти я споделя на лични. 3а Палм Уингс няма да пиша и двете бяхме по едно и също време. Ще ти и3редя ра3ликите на ба3а Сентинус. Ти сама сравни.
Сентинус:
- има само един басейн
- няма водни пър3алки
- анимацията е по-слаба
- храната е вкусна, и3обилна и ра3нообра3на, но не може да се сравнява с "гле3отийките" в Палм Уингс
- водни ра3влечения по предварителна поръчка
- няма бе3платен сладолед
- ол инклу3ива приключва в 23.00 ч.
3а те3и "минуси" се сещам в момента. Но, 3а цената която платихме...в Сентинус прекарах една спокойна, чудесна почивка. Нямам 3абележки.

Общи условия

Активация на акаунт