На море в Турция - тема 28

• 102 818
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
Zhiki , аз мога да препоръчам този хотел-GOLDEN BEACH HOTEL 4 * . Имаше един потребител тук,който писа големи хвалебствия за там. Та от неговите възторжени постове си го набелязах.За разлика от твоя избор, в този хотел храната била превъзходна и в голямо разнообразие. Сега като погледнах,вмествате се в бюджета който гоните,вкл и летищните такси. Успех. А защо точно държите със самолет,при вариант с автобус ще може да отидете в далеч по-класен хотел и то за повече време от 6 нощувки... Thinking

# 631
  • София

Аз се колебая.  Tired За хотел в Бодрум (ще пътуваме със самолет). Харесах на първо четене в близост до Бодрум GOLDEN-BEACH-HOTEL-4-*. Офертата от Емералд  е ето тук: http://www.emeraldbg.com/hotel/62280/2/215/1743/72758/GOLDEN-BEACH-HOTEL-4-*.html

Но приемам всички ваши предложения за Бодрум.  Peace Вместваме се в бюджет 1600- 2000 лв., а периодът на почивката е в месеците юни или септември. Двама с дете на 6 години сме.  Peace
Благодаря!   bouquet
[/quote]
Кremi70, да не е бил Golden Age хотела newsm78. Аз писах възторжен отзив за него.Zhiki, миналата година бяхме в края на август началото на септември на почивка в Бодрум, в един отличен хотел на брега на морето- Golden Age. Peace
За пръв път почивахме извън Анталия. За това и се притеснявахме какъв ли ще бъде хотела, като сме свикнали на огромните зелени комплекси и Средиземно море. Хотела беше разкошен- страхотна територия-като ботаническа градина, великолепно обслужване и сервис. Ние не сме от капризните туристи и не забелязваме много много дреболиите, които биха могли да развалят настроението ни, но хотела наистина е много хубав Simple Smile

# 632
Kremi70,Вие цитирате същия хотел,който е визирала Zhiki.

# 633
 lmlp,не е същия. Тя говори за Голдън Бийч,аз за Голдън Ейдж. Има голяма разлика. Именно Роже 22 беше писал за  Голдън Ейдж и аз си го заплюх Laughing

# 634
  • София
Много благодаря, момичета!   bouquet
Много ми бяхте полезни с отзива за Голдън Бийч (и съответно за Голдън Ейдж  Simple Smile). Очевидно изборът ни ще е Голдън Ейдж.  Peace

При варианта с автобус ме притеснява дългия път (доколкото разбрах 17-18 часа до Бодрум). Толкова ще е горе- долу и до Кушадасъ... Thinking Като си познавам отрочето какво е дивичко Simple Smile, не знам дали изобщо ще издържим толкова време застопорени на седалка в автобус. А и мъжът ми не е от търпеливите на дълъг път. Simple Smile
Вариант с автобус за нас би бил Айвалък, понеже не се пътува дълго, обаче разбрах от темата, че през юни там водата е доста по-студена от другите курорти ( а по всяка вероятност ще изберем точно юни за почивката в Турция).
И при тези обстоятелства клоня повече към самолета- и Бодрум или Анталия. Но за тази година избирам Бодрум. Живи и здрави, по-натам и Анталия ще видим!  Peace

Още веднъж големи благодарности!   bouquet

# 635
Здравейте и от мен:) Миналата година за пръв път почивахме в Турция и този форум ни беше изключително полезен:) За което благодаря на всички:) Сега отново планираме пътуване и реших, че е време да се регистрирам и да споделя впечатления.
Миналата година със съпруга ми бяхме в Кушадасъ, х-л Batihan - изкарахме си великолепно. Празнувахме десетгодишнина от сватбата, затова решихме да си организираме романтична почивка без деца:) Пътувахме с автобус на фирма "Дорис", а почивката ни организира фирма "Фебтурс". Хотелът е много хубав. Бяхме в старата сграда, на последния етаж, с изглед море. Просто прекрасно! Стаята беше много приятна, достатъчно просторна, чиста, почистваше се всеки ден, спалното бельо го смениха 3 пъти в рамките на 1 седмица. Имаше ел.кана с 2 чаши и пакетчета нескафе, сметана, захар и няколко вида чай. Обслужването - перфектно. В Бг сме били гости в доста хотели по различни курорти, които като интериор са значително по-луксозни от Batihan, но като се изправиш срещу нацупената физиономия на служителите и когато ти се демонстрира отношение, сякаш си най-противния натрапник в хотела, ти се скапва цялото пребиваване. А в Batihan се чувстваш като желан гост.
4 басейна - така и не се възползвахме, тъй като сме от Бургас и си търсим морето:) Водната пързалка я пускаха два пъти дневно за ок 1 час. Плажът беше чудесен. Ние бяхме там между 28.04 - 04.05., точно в началото на сезона. Бяха засипали плажа с нов, ситен, бял пясък, който зимата изнасяли с камиони, за да не го "прибере" морето. За няколко часа го пресяха, подравниха и подредиха шезлонги и чадъри. Водата беше кристално чиста, но хладна - каквато е в Бг в началото на юни. Слънцето беше доста силно, аз изгорях още първия ден.
Храната - без забележки:) Разнообразна, обилна и вкусна. Всеки ден имаше поне 10 готвени ястия, месни (с телешко и агнешко), постни, със сос, без сос, риба и, естествено - аламинути от типа на бургерите и пържени картофки, на които наблягаха децата на "западняците"Simple Smile Салати - всякакви, свежи, туршии, маслини - поне 4 вида, сирене - тяхното напомня нашето "прясносолно", кашкавал, колбаси, плодове... Десерти - отново изобилие:) Различни видове от характерните за тях грис-десерти, торти, кремове... При всяко хранен си мечтаех да съм като Алф, с 9 стомаха, за да опитам от всяка вкусотия Embarassed Laughing Най-хубавото беше, че така и не напълнях след цялото това ядене, което говори и за качеството на храната. Мъжът ми си пийваше от тяхната ракийка- анасонлийка, а аз подобаващо уважих бирата Ефес, която няма нищо общо с тази, която после си купих от Бг. Минерална вода - в изобилие, хладилни витрини има пръснати на цялата територия на хотела. Ние се хранехме в основния ресторант с изглед към морето, а в ресторанта до плажа обядвахме веднъж - много приятна и интересна на вкус скара, шишчетата бяха от агнешко месо. До големия басейн имаше витрина за сладолед, която работеше от обяд.
Гостите бяха главно французи и скандинавци, но два дни преди да си тръгнем пристигна голяма група българи и моментално обстановката се промени - в ресторанта почнаха да се събират едни маси, да се чуват едни възгласи "Айде, наздраве", да се поръчват едни количества алкохол... мила и до болка позната родна картинка:) На следващия ден по шезлонгите се виждаха натръшкани и мощно хъркащи все още неизтрезнели нашенци.
От допълнителните екскурзии избрахме тези до Памуккале и Ефес. Първата беше дълга и изтощителна. Пътят в едната посока беше 3-4 часа. Първо спряхме в х-л"Пам", където имаше термален извор с лечебна вода, съдържаща някаква много ситна глина. Там обядвахме - отвратителен обяд, безвкусна храна, доста ограничена като разнообразие, в цената НЕ се включваше никаква напитка - дори и вода. Иначе, Памуккале - трябва да се види, но се пригответе за убийствен пек:) На 30.04 слънцето беше изгарящо, не мога да си представя какво би било през август:) До Ефес пътуването е значително по-кратко, следобед си бяхме в хотела
Представителката на фирма Анеа, която ни пое там, беше изключително любезна, мила, готова да помогне за всеки каприз, който може да проявим:)
Сега смятаме отново да посетим този хотел, като този път сме с децата, ще видим как ще мине и ще споделя впечатления:)

# 636
Ваня Hug, много ти благодаря, отговорът ти ми даде пълна яснота  bouquet  bouquet  bouquet
Надявам се някъде да се засечем, очевидно имаме доста общи неща и интереси Hug

Иво Hug, много ти благодаря за вички коментари, новини и мнения Hug
Финално, ние решихме последно Мармарис Heart Eyes, и хотелите са Паша бийч, Гранд паша и GRAND YAZICI MARMARIS PALACE - HV1.
Все още се двоумим, моля да ми помогнете с мнения, както винаги.

Приятен неделен следобед!

# 637
 Jane2013, благодаря за милите думи.   bouquetАз и преди ти писах че от изброените хотели в  Мармарис ,според мен ,най-добре бихте се чувствали в Мармарис Палас. Паша Бийч също е на ниво и нямам забележки,но като че ли е малко по-комерсиален хотел,по-шумен. Гранд Паша е по-скоро луксозен хотел,но без хубава зеленина на територията. А аз държа страшно на зеленината.Успех в избора и бързайте ,че идва края на месеца Laughing

# 638
Здравейте!
Има ли някой пресни впечатления от хотел Сюрмели,Кушадасъ?
Прочетох тези на първа страница,но са от преди няколко години,та затова,благодаря ви предварително!

# 639
Venislava_D - аз лично смятам, че от изброените от теб хотели най-добър е  Paloma Club Suilan, но за съжаление за август и септември на 17.01. вече всичко беше заето, затова ние запазихме Onyria по препоръка на позната- туристическа агентка- надявам се да не сме сгрешили- във вилите обаче. Останалата част била по-стара.
Alleisha - ние миналата година ходихме в Ефес самостоятелно за лица над 12г. 25 лири. Продават книжки за Ефес на БГ по 5 лири /след пазарлък разбира се/ и вътре всичко е описано. Можеш и да се включиш срещу 5 евро мисля и към някоя БГ група. Препоръката ми е да си провериш и да започнеш обиколката от страната на Одеона, а не откъм големия анфитеатър- по-интересно е, защото има градация в сградите.

# 640
zhorchy,
Къде намерихте оферта за 25 лири до Ефес?

# 641
  • Beyond the stars
zhorchy,
Според мен имаше предвид цената на входа в Ефес  Peace

# 642
  • Бургас
zhorchy,

Отговорих ти за това. Постът ми е в края на предната страница. Не знам дали си го прочела.
Входът е 25 лири, иначе организираните почивки са по 50 евро.

# 643
  bouquet
Знам колко струват организираните.
Затова се интересувам как сама да стигна до Ефес   Nature Sunny

# 644
Точно цената на билета на касата споменах. Нали въпроса беше за самостоятелно посещение? И още нещо отидете по-рано например 9 и 30-10 часа, за да избегнете поне малко навалиците.

Общи условия

Активация на акаунт