МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 6

• 100 422
  • 757
  •   1
Отговори
# 315
Леле Кате, палшиш ме, че нали сме при една и съща лекарка, а и на мен ми предстои опит есента....направо незнам...

# 316
  • София, Бургас
vanessa, ти знаеш, че имам дете и все пак досега въпреки пропуските, бях склонна да ги оправдавам. Но честно след последната седмица, вече мисля, че малката е една чиста случайност. Толкова са напред в Турция, просто нямам думи. Тук правим опит след опит и като не стане, няма обяснение. А там оглеждат всичко и вземат в предвид всяко нещо. А цветната снимка..Просто не мога да ти опиша какво лесно и леко нещо е. Без болка, без нищо и всичко се вижда. Правихме я, за да видим дали нямам хидросалпингс и съответно дали това не е причината за кухите яйца и биохимичните. А то се оказа, че си имам даже една здрава тръба. Тук даже едно ФСХ не пуснахме последния път, след като АМХ и ИНХИБИНА ми бяха под нормата. Сега като правих изследвания, се оказа, че ми е повишен. И вчера като излезе и спермограмата просто вече преля чашата. Чак се чудя декември как го откарахме до кухо яйце дори, като бяха пуснали двете ми яйцеклетки на инвитро. И в двете клиники, които ходих ми казаха, че ембрионите ми не са добри и даже се чудиха как така се е развило бебе от тях. Особено снимката от последния опит не им се коментираше, а тук ми казваха, че били добри и даже имало шанс за замразяване. Решила съм вече, че това ще ми е последния опит. Даже и двата, които ми остават по фонда, ако не се получи, може и да не ги ползвам. Просто не мога да поема още една доза неоправдано висока стимулация и да чакаме на късмет да се получи. Сега ще натъпча мм с всичко, което пише тук за няколко месеца, аз ще пия добавки да го намалим този ФСХ и каквото стане това е. Поне знам, че този опит ще сме взели под предвид всички фактори и няма да си дадем парите и надеждите напразно..Ако ти е интересно прочети в темата за Истанбул. Там съм описала доста неща, за пътуването и какво ми казаха там..

# 317
  • София, Бургас
Момичета и момчета Simple Smile /тук разбрах, че не сме само жени/ , изчетох темата и разбрах какви витамини трябва да пием. Въпроса ми е открили ли сте някой препарат, който да съдържа поне някаква част от нещата на куп и то в нужните или приблизителни количества? Докторът ни изписа Аргинмакс по 6 таблетки, но това беше преди да получим спермограмата. Сега виждам на опаковката, че количеството на витамините, не е достатъчно и може би ще трябва да пие някои отделно. Ако имате някой препарат да препоръчате ще съм много благодарна..А ние в събота ще видим и той какво ще каже. Дано да го стегне и да му набие канчето да спре тия цигари най-после..

# 318
  • В сърцето на любимия човек
Д-р Маки изписа на ММ Спермотренд (3х1 първи месец и 2х1 2-ри и 3-ти месец) + Цефагил (3х1) за 3 месеца и днес го попитах дали може да се пият и билките. Каза, че може , ако има желание, нямало да навредят. Билките са бабини зъби + магарешки бодил + сладък корен + петопръсник.
Последната спермограма е с морфология 1%  Tired Успокоявам се, че ММ беше болен от гнойна ангина седмица преди СГ.

# 319
  • София, Бургас
Благодаря  bouquet На нас спермограмата 2010 беше 12%, 2011 6% и сега 1%..Не е бил болен скоро. Просто от преди се наблюдаваше, че нещата се влошават, но освен мен никой не обърна внимание. Преди всеки опит споменавах за това на докторката, но тя твърдо беше решила, че имам намален резерв и затова нещата не се получават. Знам, че морфологията почти не се повлиява, но поне да я държим на този 1% и да не стане 0 ....Но то при нас е почти ясно каква е причината. По 2 кутии цигари на ден си оказват благотворното влияние.

# 320
Кате и ние сме така с цигарите.....Аз си говоря,той обещава и така.На ММ му изписаха Коензим Q10,Цинк,Агапурин,Витамин Е,Глутатион и Андрозитол,но ние за морфология дори не може да говорим,защото имаме единични бройки.Молим се да стигнат за ИКСИ и да имаме мнооого късмет.Иначе и ние сме тръгнали за Турция в края на този месец(прескочихме опитите в БГ клиниките предвид сериозното ни положение и прочетеното тук).
Успех на всички!

# 321
Здравейте отново а,з ли съм единствения мъж който пише в тази тема :::;;Wink))))))
По една или друга причина при нас нещата не се получават и тъй като приятелката ми е по развей прах аз я натиснах да ходиме по доктори.
Преди време бях правил спермограма според мненията на някой не толкова лоша.
Приятелката ми дава хормони LH FSH E2 сега ще ходи на ендокринолог да си провери гушата и от там също ще прави някакви изследвания за хормони TSH FT4 TAT MAT.Предполагам повечето сте минали през това което сега ние извървяваме.Правихме изследвания микробиология хламидия микоплазма уреапазма  гонорея трихономи ...При мен е ок на гаджето излезе уреаплазма първична положителна и ни изписа антибиотик  свещички(само за нея) .Каза докторката че това възпаление  убива сперматозоидите така ли е.?Посъветваха ни да направиме всички изследвания преди да отидем на доктор  защото като отидем пак ще ни карат да ги правиме и да не губиме време,, имаме час за 7Ноември на правилен път ли сме?Благодаря на всички които ще ме насочат ако трябва да знам нещо.И защо след като ти се подадат документите за инвитро(ако те одобрят)се чакало толкова мн време?

# 322
Определено сте на правилен път! Само, че ако от спермограмата има какво да се желае, трябва да приемаш добавки. Тук в темата неколкократно е писано какви, така че може да видиш! При моя мъж уреплазмата беше положителна както и хламидията и след прием на антибиотик се излекува сега ни предстои да пуснем контролна спермограма и да видим  как е положението.

# 323
Левкоцитите са ми завишени което било наличие на някакво възпаление.Не зная дали е удачно да пия лекарства или добавки без намесата на доктор.Ям достатъчно мед и сурови ядки.Ако някой може да ми каже за Сф от къде мога да си закупя билка бабини зъби би било добре.За момента мисля да  направим фоликуметрия май така се казваше.И след прегледа в клиниката каквото назначат цветна снимка имунология и всякакви други.Ще се радвам да прочета всякакви идеи и съвети от по навътре в нещата от мен приемам всичко от желаещите да помогнат.

# 324
Билката можеш да си я купиш от всяка билкова аптека. Иначе виждам, че си запознат с нещата, повечето мъже не могат да се похвалят с това! Laughing

# 325
  • София, Бургас
И аз за първи път виждам мъж да е толкова запознат с нещата. Изследвайте всичко и ще намерите проблема. Това е най-важното. Трябва да сте наясно с всичко преди да почнете каквото и да било...Ние също имахме уреаплазма, но с един курс АБ я излекувахме. Иначе си спомням, че пихме и двамата за всеки случай, защото се предавала полово и за 10 дни имахме въздържание...

# 326
И ние сме с въздържание от 10дена след това нови секрети.Пием Авелокс и след края по  1таблетка Микомакс.Запознат е силно казано неволята ни учи.По принцип не сме се вглъбили в това.Просто правим неща които са нужни ,за да знаем какво ,къде и как не е наред, и да го отстраним за да станем родители Дай Боже всеки му.

# 327
  • София, Бургас
Момичета, днес взех бабини зъби и мурсалски чай. Мога ли да ги варя заедно и съответно мъжа ми да ги приема заедно? Взех и за мен бял равнец, но на опаковката пише да се пие само по 3лъжици дневно..някой пил ли е? Наистина ли толкова малко е достатъчно?

# 328
Момичета, днес взех бабини зъби и мурсалски чай. Мога ли да ги варя заедно и съответно мъжа ми да ги приема заедно? Взех и за мен бял равнец, но на опаковката пише да се пие само по 3лъжици дневно..някой пил ли е? Наистина ли толкова малко е достатъчно?

Моят приятел ги пие отделно - сутрин едната билка, вечер - другата (по 2 лъжички), но е на схема - 10 дни пие, 10 почива.

# 329
Ами при нас освен бабини зъби имаше и още няколко билки и беше като рецепта, но нещо не мога да я открия, ще я потърся пак, дадоха ни я в Надежда! А за белия равнец аз бях започнала да пия, но по една чаша доколкото си спомням. Във форума има доста теми за него, ето една http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=444627.0

Общи условия

Активация на акаунт