МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 6

• 100 423
  • 757
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте, с мъжа ми правим опити за бебе от година, имах един спонтанен аборт след 5 месеца опити в 7 г.с. Този месец решихме да направим необходимите изследвания. От микробиологичното изследване излезе, че имаме ентерококи. Аз ги лекувам от няколко години с антибиотик и вагинални таблетки. Уж намалят до "единични колонии", според АГ не е необходимо повече лечение и на другата година пак ги има, и процедурата се повтаря. Сега ми изписа Флуомизин вагинални и Ципролон 750. Уролога изписа на мъжа ми Аугментин.

Главно ви пиша за резултата от спермограмата:

Обем на еякулата - 5.0 мл.
Миризма  - специфична, много добре изразена
Цвят - белезникаво - жълтеникав
Време на втечняване - 20 мин.
Визкозитет на спермата - 0.4 см.
pH на спермата - 7.8
Брой на сперматозоидите в еякулата - 52 млн./мл.
Подвижност:
- Бързоподвижни - 20%
- Бавноподвижни - 22%
- Неподвижни - 58%
Характеристика на движението: Бързоподвижните извършват типичните постъпателни движения праволинейно напред със спираловидни движения около собствената си ос с много добра скорост. Бавноподвижните се движат в кръг и на място.
Морфология на сперматозоидите: 74% - нормални. 26% - с отклонения, промени в главата и опашката.

Възможно ли е да има толкова голям процент неподвижни сперматозоиди, защото материала е даден на 5-я ден от въздържането? И трябва ли да повтори спермограмата при по-малко дни въздържане? Мислим другия път да я даде на 3 дена ... newsm78

Доста е наплашен от доктора. Изписа му Прегнил 5000 за 6 седмици по 1 ампула. И Сарженор разтворими таблетки. Мислим да му правя и чай от бабини зъби и магарешки бодил. Чак след 2 месеца каза пак да повторим спермограмата.
Наистина ли са толкова лоши резултатите и смятате ли, че изписаните лекарства ще помогнат?

# 346
sh1k3ra, не съм много голям специалист, но нещаъа не са толкова лоши, определено подвижността и концентрацията ви куца, но те пък са показателите, които лесно се повлияват от прием на добавки и витамини, за разлика от морфологията, която при вас пък е отлична. Може да прочетеш в темата и за билките, които ще ви помогнат, мисля, че рецептата беше няколко страници по - назад!  Мисля, че ще оправите нещата! Успех!

# 347
  • София
Пънче, имат ли ефект лекарствата Цефагил+ Спермотренд, д- р Маки ги изписа и на ММ.

# 348
Момичета, бих искала да ви помоля за коментар на последната ни  спермограма. Не мога да разбера по-добра ли или по-лоша от предната?!
спермограма от сега:

Благодаря ви предварително!

Последна редакция: пт, 25 юли 2014, 19:00 от smile_86

# 349

Моля те, махни тези изображения, има лични данни на тях - три имена и най-вече ЕГН. Не пускай такива неща свободно в нета, опасно е.

А на въпроса - от гл.т. на подвижност, е по-лоша новата, а за морфологията не може да се каже, защото са правени по различни критерии. Бройката на милилитър също е намаляла, но тя принципно варира и е в добри параметри.

# 350
  • София
Момичета ,здравейте!Някой може ли да ми обясни какво означават понятията - повишен визкозитет , частично втечняване и pH 8.1 при стойности до  pH7.2 и какво би повлияло на тези стойности да влязат в норма(влиаят ли им някакви лекарства или хранителни добавки)??? Rolling Eyes

# 351
Littel_rabbit, много благодаря за отговора! Изобщо не съм забелязала личните данни. Поправих го Peace

# 352
  • В сърцето на любимия човек
Пънче, имат ли ефект лекарствата Цефагил+ Спермотренд, д- р Маки ги изписа и на ММ.

Иля - още не сме правили контролна спермограма и не мога да ти отговоря. Обаче определено забелязвам повишено либидо при ММ, което и без това си беше високо и преди  Crazy Когато разгледах внимателно съдържанието на Спермотренд-а, забелязах, че доста от съставките се повтарят с тези на Фертил ейд-а, който ММ пи миналата година и според спермограмите в Щерев имаше чувствителна промяна. Надявам се и сега да е така  Praynig До колкото разбрах Цефагил-а (и другите подобни добавки за функционални проблеми) помагат за по-доброто усвояване на добавките за подобряване на СГ. Д-р Макки каза, че може да пие и билките, за които съм писала по-рано (петопръсник, сладък корен, магарешки бодил и бабини зъби), но за сега не сме ги включили, може би от другия месец.
Надявам се да съм ти била полезна.
Успех и дано следващия опит да е силно положителен и по термин да гушкате здраво детенце  Praynig

# 353
  • София
Пънче, много благодаря за информацията!  Hug

Аз четох за Спермотренда, че бил новия Андрозитол и наистина е и за повишаване на либидото, при вас явно действа.  Wink

# 354
 И на ММ му изписа д-р Макки Спермотренд и Цефагил, все още не е правил контролна спермограма, но като знам, че нито от Фертила , нито от  Андрозитола имаше ефект  и сега не съм голям оптимист. Андролозите в "Надежда" само препоръчаха да има въздържание поне 3 дена вместо популярната схема с 2 дена въздържание и 5 дена свършване.С такова малко въздържание резултатите на ММ са още по-трагични...

# 355
Здравейте на всички! Ето я спермограмата на мъжа ми дадена е след 3 дни въздържание в клиниката на Щерев.. Знам че е много зле но кажете според вас има ли лечение или начин на подобрение на сперморамата, от няколко дни му давам витамини от посочените в началото на темичката но моля за коментар, че май ще се очертава ин-витро,
Ако има значение на 28 години е, благодаря Ви предварително!

Материалът е :даден на място

Време на втечняване в лабор.условия: 20 минути

цвят :белезникав

обем: 2.4

рН: 7.2 - 7.8

вискозитет: 1

мирис: нормален

Желатинови конгломерати: Не

Аглутинати: Не

Бактерии: Да

Кръгли клетки: 0 (<5 млн/мл)

Обща концентрация на сперматозоиди/1мл 2.4 (20.10 6/ml)

Нормокинетични сперматозоиди (А+B): 4.5 %(≥ 50%)

A. с бързи линеарни постъпателни движения (ЛПД) 0 %

B. с бавни ЛПД 4.5%

Хипокинетични: 0 %

акинетични 95.5 %

концентрация нормокинетични сперм. (A+B)/1мл 0.1 (10.10 6/ml)

Обща концентрация на нормокинетични сперм.: 0.25 (20.10 6/ml) в обема

Заключение: много тежка Oligoasthenozoospermia

# 356
  • В сърцето на любимия човек
Консултирайте се с уролог - андролог, който да провери дали няма варикоцеле. Такива са д-р Бъчваров, д-р Кацаров, д-р Макки.
След месец направете нова спермограма в друга клиника, призната от фонда, и подайте документи за ФАР, а докато си чакате заповедта можете да опитате да подобрите положението, доколкото е възможно.
Добавките по принцип влияят добре на бройката и подвижността, така че има шанс.

# 357
Консултирайте се с уролог - андролог, който да провери дали няма варикоцеле. Такива са д-р Бъчваров, д-р Кацаров, д-р Макки.
След месец направете нова спермограма в друга клиника, призната от фонда, и подайте документи за ФАР, а докато си чакате заповедта можете да опитате да подобрите положението, доколкото е възможно.
Добавките по принцип влияят добре на бройката и подвижността, така че има шанс.

Така и направихме края на другия месец имаме час при доктор Бъчваров, а между другото искат микробиология на еякулат. А извинявай за въпроса дълго време ли се чака за Фонда, че не съм мого запозната

# 358
За Фонда поне 8-9 месеца се чака, може и повече.

# 359
Аз подадох документи на 04.юни тази година и ми казаха "ще ви се обадим след около 10 месеца"..

Общи условия

Активация на акаунт