МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 6

• 100 382
  • 757
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Момичета, как се брояха дните въздържание? Ако днес е понеделник и е имало секс, в петък кой ден въздържание ще бъде? 4ти?

# 706
  • В сърцето на любимия човек
Да  Peace
От днес до утре - 1 ден;
от вторник до сряда - 2 дни;
от сряда до четвъртък - 3 дни;
от четвъртък до петък - 4 дни.

# 707
пънче-мънче, разбирам те вече за какво ми говориш. Ако следващата спермограма е по-добра, се надявам да има шанс за инсеминация, защото яйцеклетката все пак е добре след Макс да избере сама сперматозоида си... ако е възможно, де... Но, някакси бих била по спокойна, ако ми кажат, че след Имси всичко е наред и се дели правилно... Но, всичко зависи от  бъдещите резултати... Бих искала да ви попитам, колко време преди инсеминация или икси правихте снимка на проходимост на тръбите?...  Има ли значение, ако снимката е направена примерно 6 месеца или 1 година преди инсеминацията\иксито - изискват ли нова преди процедурата?
И още един въпрос - как се справяте с емоциите ? От стреса не мога да спя спокойно  - понякога сънувам кошмари, че ме нападат хиляди бели бълхи, раждам болни деца, които умират в ръцете ми... А за секс направо не ми се мисли, не че не ме привлича мъжа ми, но ме е страх, че може да се получи болно детенце...  Как се справяте с подобни емоционални проблеми?

# 708
пънче-мънче, разбирам те вече за какво ми говориш. Ако следващата спермограма е по-добра, се надявам да има шанс за инсеминация, защото яйцеклетката все пак е добре след Макс да избере сама сперматозоида си... ако е възможно, де... Но, някакси бих била по спокойна, ако ми кажат, че след Имси всичко е наред и се дели правилно... Но, всичко зависи от  бъдещите резултати... Бих искала да ви попитам, колко време преди инсеминация или икси правихте снимка на проходимост на тръбите?...  Има ли значение, ако снимката е направена примерно 6 месеца или 1 година преди инсеминацията\иксито - изискват ли нова преди процедурата?
И още един въпрос - как се справяте с емоциите ? От стреса не мога да спя спокойно  - понякога сънувам кошмари, че ме нападат хиляди бели бълхи, раждам болни деца, които умират в ръцете ми... А за секс направо не ми се мисли, не че не ме привлича мъжа ми, но ме е страх, че може да се получи болно детенце...  Как се справяте с подобни емоционални проблеми?

Доколкото съм запозната, необходимо е само веднъж да направиш проходимост на тръби, освен, ако не са минали години от това ... защо ти е 6м или 1г  newsm78
Спокойно!
Кошмарите ги има, предполагам, всяка от нас ... и аз съм ги имала - отначало на всичко това, но сега, гледам на нещата по оптимистично, може би и след първия си неуспех, още повече ... Нали знаеш, ако сама не си помогнеш няма кои друг - гледай да си сред хора, да правиш любими за теб неща ... да търсиш компания на любимия и разговор с него при всеки такъв момент. Гледай хубави филми, чети хубави книги, откъсвай се често от реалността ... ако имате възможност пътувайте - така се разсейва много човек- събира емоции от видяното, преживяното и не мисли за това, което му предстой Simple Smile
За тези неща се иска спокойствие - уверена, че си в ръцете на добри лекари, другото, остави на тях ...   bouquet

# 709
  • София
при LifeIsBeautiful  нещата стоят малко по-различно. има вече едно детенце с разни проблеми.
може би изпитва доста по-голям страх от всички нас дали причина не е точно лошата спермограма  Rolling Eyes
според мен по темата най-добре е да се говори с лекари.

# 710
  • София
А предимплантационна диагностика, дали ако е възможно при тях, няма да внесе спокойствие! просто разсъждавам на глас, има си лекари

# 711
Здравейте момичета,
наминавам в темичката да споделя колко съм щастлива - преди 2 години при направена съвсем профилактично спермограма на мъжа ми при др. Даскалова, му беше поставена диагноза тератозооспермия, заради изразен проблем с морфологията - при норма над 14 %, при него без отклонения бяха само 5 % от сперматозоидите. Тогава препоръката беше отказ от тютюнопушене (той си пушеше доста)  Simple Smile Вчера направихме нова спремограма, отново при др.Даскалова в New life, след като той вече отказа цигарите преди близо 1 година и резултата ни е много подобрен - вече морфологията е в норма, 15%.
Чела съм тук за колебанията може ли успешно да се повлияе морфология - е, явно може и съм много щастлива от този факт. Simple Smile Както и се гордея с мъжо (и със себе си, защото и аз го направих), че се оттървахме от този гаден навик на заклети пушачи. Simple Smile
Вече спокойно може да започваме опитите за бебе в близко бъдеще..щото досега ние само ходим да се изследваме профилактично за всичко, а никога не сме се пробвали наистина  hahaha
Успех на всички! Simple Smile

# 712
  • София
Нормата за морфология не беше ли 4% newsm78
Радвам се,че виждате подобрение след спирането на цигарите и успех в бебеправенето!

# 713
Guili вие ще правите ли контроли на спермограмата .Аз съм решила  да спестя парите за нова спермограма ,които явно ще литнат по моите изследвания .На моя мъж като цяло не му беше лоша ,има 10 %  крюгер , но количеството му  е много голямо и при твърде много въздържание .Ама и да излезе лоша какво можем да направим , той вече маса време пие добавки ....

# 714
  • София
Да, редно е. Пие добавки от юни-юли, но понеже не са по рецептата на Бъчваров, а тя е същата като моята, та сега се назландисва да правим,чак след като минат 3-4 мес. от приема на Бъчваровите. Имахме час за днес, но го отмених, заради други негови ангажименти....

# 715
Нормата за морфология не беше ли 4% newsm78
Радвам се,че виждате подобрение след спирането на цигарите и успех в бебеправенето!
Ами и в двете спермограми нормата е посочена да е над 14%, като е отбелязано, че така е по стандарта на СЗО.

# 716
  • София
СЗО си смениха стандарта преди година две, спаднаха го на 4%  Rolling Eyes

# 717
СЗО си смениха стандарта преди година две, спаднаха го на 4%  Rolling Eyes

Бамбара, така е,  обаче в повечето клиники това все още не е коригирано! Норма си излиза 14%. После при коментара споменават, че всъщност нормата е 4%...Но заключението на края на изследването е Тератозооспермия.

# 718
Сега се разтърсих в нета за актуална информация, наистина СЗО в момента дава норма от 4%. Странно защо това не е коригирано в изследването на клиниките. Още повече че New Life в Пловдив отвори съвсем скоро, би следвало бланките им за спермограми да са с актуални данни..
А иначе защо СЗО толкова са намалили долната граница? Аз съм пълен лаик в тази област, но честно казано на мен и 14% сперматозоиди с нормална морфология ми се виждат малко сред..голямото изобилие. Mr. Green Какво остава за само 4%..Ама знам ли, щом така са преценили специалистите..

# 719
  • София
хич не е малко, все пак е процент от мнооооого милиони, конкуренцията за едната яйцеклетка става много голяма  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт