МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 6

• 100 391
  • 757
  •   1
Отговори
# 165
Ахахах,интересна теза,дали ще са близнаци ?  hahaha
Сори за спама,не се сдържах... Joy

Знам ли, при тая концентрация, може и тризнаци да излезнат!  Аз... afwitch изчезвам!

# 166
Здравейте, момчета! Сега имам нужда от помощ, но не знам как да публикувам спермограмата си. Не мога да разбера нищо от тези стойности, а тя е следната. Дайте мнение по нея. Доктора каза, че първичната е добре, независимо от заключението и искаше да види и морфологията, а тя е готова сега.
Материал даден на място.
Време на въздържание 5 дни
РН 8.0
Обем на еякулата 3.3
Цвят - слонова кост
Втечняване 20
Агрегация - да
Визкозитет - N
Аглукинати - да
Левкоцити - <1*10^6
Епителни клетки- N
Незрели клетки на сперматогенезата - да
Желатинови телца - да
Детрит - да
Брой сперматозоиди мл. - 65 500 000
Брой сперматозоиди еякулат - 216 150 000
Нормокинетични сперматозоиди група А+Б - 31%
Брой мл. - 20 305 000
Брой еякулат - 67 006 500
Хипокинетични сперматозоиди група С -  25%
Акинетични сперматозоиди група Д - 44%
Индекс по Крюгер
Изследвани сперматозоиди 200
С нормална морфология 7%
С абнормална морфология 93%
С главични дефекти 92%
С дефекти на шийна/средна част 30%
С опашни дефекти 9%
С цитоплазмен остатък 0%
TZI - 1.41
Преобладаващи дефекти
пириформени и аморфни главички, задебелен и пречупен среден сигмент
Заключение - Астенозооспермия

Последна редакция: сб, 17 май 2014, 12:48 от TEDI BOY

# 167
Теди, трябва да публикуваш и референтни стиойности Wink Заключението, което има изследването, означава, че имаш намаление на количеството на подвижни сперматозоиди. Но пък бройката е добра според мен. Трябва да се видят референтните стойности, за да се разбере колко е занижен този параметър. Подвижността се повлиява лесно с медикаменти...А също и ако имаш някаква инфекция- намалява, затова трябват и реф. стойности на левкоцитите Wink

# 168
Здравейте, момчета! Сега имам нужда от помощ, но не знам как да публикувам спермограмата си. Не мога да разбера нищо от тези стойности, а тя е следната. Дайте мнение по нея. Доктора каза, че първичната е добре, независимо от заключението и искаше да види и морфологията, а тя е готова сега.
Материал даден на място.
Време на въздържание 5 дни
РН 8.0
Обем на еякулата 3.3
Цвят - слонова кост
Втечняване 20
Агрегация - да
Визкозитет - N
Аглукинати - да
Левкоцити - <1*10^6 /норма <1.10 на 6 степен на мл.
Епителни клетки- N
Незрели клетки на сперматогенезата - да
Желатинови телца - да
Детрит - да
Брой сперматозоиди мл. - 65 500 000
Брой сперматозоиди еякулат - 216 150 000
Нормокинетични сперматозоиди група А+Б - 31% норма 32%
Брой мл. - 20 305 000
Брой еякулат - 67 006 500
Хипокинетични сперматозоиди група С -  25%
Акинетични сперматозоиди група Д - 44%
Индекс по Крюгер
Изследвани сперматозоиди 200
С нормална морфология 7%
С абнормална морфология 93%
С главични дефекти 92%
С дефекти на шийна/средна част 30%
С опашни дефекти 9%
С цитоплазмен остатък 0%
TZI - 1.41 норма < 1.6
Преобладаващи дефекти
пириформени и аморфни главички, задебелен и пречупен среден сигмент
Заключение - Астенозооспермия

Това са стойностите

# 169
Да сега видях...Ами 1% си под нормата, не е кой знае какво според мен, но е хубаво все пак да се види защо е такова положението. Можеш да направиш консултация с андролог-уролог. Предполагам, че с прием на хранителни добавки нещата ще влязат в норма бързо Wink

# 170
ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СЪМ ТИ БЛАГОДАРЕН ЗА СВЕТКАВИЧНИЯТ ОТГОВОР, VANESA! Просто от 6-7 месеца правим опити със съпругата ми и нещо не се получава, след това се тръгна по дактари. Отново ти благодаря.

# 171
  • Пловдив
Момичета и момчета,някой от вас  да е пил или да е чувал  Мака (Lepidium meyenii) - тропически лек за либидо  newsm78 Казаха ми за него,че направил чудеса за 2 месеца при една двойка.И се чудя дали да не го поръчам за ММ,понеже му е не много добра СГ  Tired

# 172
  • В сърцето на любимия човек
Елънче - маката няма да му навреди, но няма да направи и чудеса. Помня, че ви е опитвахте от много години, направихте ли консултация с уролог-андролог и той какво препоръчва?

# 173
  • Пловдив
Той ходи да си прави СГ,по напред в темата съм я описала но никой не ми каза нищо.Доктора го прегледал и му казал,че няма нищо притеснително.Казал му ако иска да го прати на уролог,но не било необходимо и нашия само това чака да чуе  Laughing Дал му някаква рекламна брошура и му казал че,няма право да предписва лекарства.Взехме ги,само че,нещо не му понесоха,въртяла му се главата.Изпи си ги де (90 таблетки) и сега съм в търсене на нещо друго.А моята лекарка я нямаше определено време и ми се искаше със СГ да ида при нея и тя да си каже мнението.Аз й имам огромно доверие.Тя ми беше казала,че на пръв поглед всичко при мен е наред (с изключение на тънката лигавица,но не било нещо кой знае колко фатално) и ако СГ е наред тогава ще правим цветна снимка.И сега я чакам да иде в новия кабинет и ще й ида на посещение.

# 174
Защо не продължите с обикновени витамини и минерали - А, С, Е, цинк, магнезии, селен, спимена?

# 175
  • Пловдив
Да,разглеждах миналия ден някакви витаминчета на принципа на Актив Мама-та.И даже мислих да пиша на фирмата да ми предложи нещо за мъже.Но ми е по-лесно някой да ми каже какво да купя,отколкото аз да решавам,понеже нищо не разбирам  Crazy

# 176
Ако проблема е само с подвижността и бройката може да му вземеш Фертил ейд за мъже. При ММ много помогна, даже когато ги пиеше по 3 таблетки, както пише на листовката и имаше редовно семеизпразване през ден, имаше СГ със заключение нормозооспермия. Проблемът е, че преживяемостта при него спадна доста и тъй като ние не разчитаме много на спонтанно забременяване, понеже и морфологията при нас е ниска, ни препоръчаха да пие по 2 и преживяемостта се подобри.

# 177
Аз да кажа за Мака, ние я пихме известно време в доволни дози, но не видяхме кой знае каква разлика!
Относно фертил ейд, да попитам, пречи ли да се приема заедно с чая от бабини зъби и магарешки трън в комбинация със спимен /3х2/, в смисъл за почти една година прием на тези неща имаме подобрение в концентрацията и маааалко в морфологията от 4 на 5 % което може и да не е точно така, но го приемам като подобрение!!! Но пък подвижността сериозно е спаднала, което ме учуди малко, но все пак ако взема и фертил ейд, дали няма да предозирам съпружеството?!?

# 178
На моят съпруг за подвижността му изписаха Мотилити бууст от същата серия добавки. След 6 месечен прием нямаше резултати.
Резултати постигнахме чрез пълна промяна на режима на хранене за същия период. Андролога каза при последното ни посещение /в петък/, че има около 30 % подобрение на спермограмата. Надявам се да продължи да се покачва.

# 179
Nyxia - би ли дала малко повече подробности за режима ви на хранене, мисля, че ще е полезно за всички.
Предварително благодаря  Hug

Общи условия

Активация на акаунт