МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 6

• 100 423
  • 757
  •   1
Отговори
# 510
Да, прави се цветна снимка, но не знам дали се поема от ЗК. Аз съм си я плащала в клиниката.

Каква е цената в клиниката?

В разкичните клиники предполагам  е различна цената. Трябва да кажеш към коя клиника си се насочила. В клиника Щерев е около 900лв.

# 511
  • София, Бургас
Цветната снимка варира от 50 до 200 лева примерно..зависи къде се прави. Но те съветвам да е в  клиника за стерилитет, защото има вариант за нищо да не става и да се наложи да правиш пак. Аз имам две в бг едната във Вита, другата вШейново и за нищо не стават..

# 512
Благодаря за бързите отговори   bouquet Ние като видяхме, че има проблем с подвижността на сперматозоидите и си казахме: "Да, сигурно затова не се получава...". Но вътре в мен има едно притеснение, да не би и аз да имам проблем, а да не вземаме мерки ... и пак да чакаме и да се разочароваме. Затова се вземаме в ръце и каквото е необходимо ще го направя, ще се изследвам и аз. Хидротубацията ми изглежда по лесна и безболезнена процедура.
Относно клиниките по стерилитет ме притеснява факта, че няма нито една, която да е близо до Сливен и ако за всяко изследване трябва да се пътува толкова много....Разбира се, че най-важното е да имаме бебче, но все пак...

# 513
Цветната снимка варира от 50 до 200 лева примерно..зависи къде се прави. Но те съветвам да е в  клиника за стерилитет, защото има вариант за нищо да не става и да се наложи да правиш пак. Аз имам две в бг едната във Вита, другата вШейново и за нищо не стават..

Аз нещо май се обърках с лапароскопията  newsm78 newsm78 newsm78 Кате ти за какво я прави???

# 514
  • София, Бургас
Не, само цветната снимка ми беше единия път 100 лева, после в шейново беше 50 лева, но бяха толкова "добре" направени, че направих лапаро в Щерев за 1050лева доколкото си спомням..

# 515
  • София, Бургас
А иначе сега лятото правихме още една цветна, за проверка дали нещо не е станало след кюртажа и стимулациите. Беше в турция и да не ти обяснявам..огромна разлика. Всичко се вижда, 9 снимки под различен ъгъл и никаква, ама никаква болка..просто все едно в друг век се преселих с тяхната апаратура.. беше 300 лири, т.е около 200лева и още 100 за транспорт, но поне си спестих ново лапаро..

# 516
Ясно Wink Значи има огромно значение къде и с каква апаратура се прави.

# 517
  • В сърцето на любимия човек
Хидротубацията отдавна е морално остарял метод, защото много зависи какво види лекаря на момента, след това има само една епикриза, която никъде другаде не искат да признаят и с право.
Аз имам правена хидротубация със заключение "двустранна проходимост" и "матка с нормална форма", а след това на снимката съвсем ясно се вижда, че матката ми е седловидна и едната тръба не пропуска.
sh1k3ra - докато чакате направи всички изследвания, включително и пакет "вродени тромбофилии" (те са за всеки случай, струват 100 лв , но могат да ти спестят много тревоги) и проследяване при теб. Едва тогава пристъпете към АРТ.

# 518
Къде си си правила тези изследвания за вродени тромбофилии? Само кръв ли се взима за това? Мерси много!

# 519
Аз ги правих в Геника, където са 160лв, но в МД струват 100лв

# 520
Здравейте момичета. Моля за малко коментар и идеи какво да правим. Вчера ММ беше на СГ и резултатът е астенозооспермия и 4% от морфологията по Крюгер. Днес бяхме при д-р Макки в Надежда.  Поствам си коментара от Искам бебе, за не пиша всичко наново. Аз съм с много смесени чувства след срещата с андролога. Погледна резултатите и общо взето каза, че нищо му няма на ММ. Имал приятели с такава спермограма и две деца. Не е от това проблемът. После ни обяснява, че ако пуснем след месец още една спермограма в друга клиника и е със същите показатели, може да кандидатстваме по фонда   #Crazy Ако сме искали можел да пие добавки и щяло да се подобри положението. Общо взето сама трябваше да го питам, за да напише рецепта на ММ. Питах го за тези 4% на морфологията, като границата е 4% и той ми казва, че щом сме в норма, значи е наред. Изпрати ни с думите, че ако не станело докато си чакаме документите, със инвитрото ще успеем  Shocked Ето част от показателите, че не ми се преписва цялата СГ

Концентрация 54,33 млн/мл
Активни 9%  норма >25
Бавни 15%
Трептящи 8%
Неподвижни 68%
Подвижност индекс 65   норма >120
Прогресивни 24 (а+б)  норма =>32
ТРЗ (тератозооспермия индекс) 2,84 норма <1,6
Нормални форми 4%
Най- много дефекти има
Вак в пост акрозомал 33
Без акрозома 29
Увита опашка 27
Кръгла глава 19
Аморфна глава 18
Ядрени вакуоли 16
Удължена глава 15 и т.н

Купихме добавките, ММ ще ги пие 1 месец и мисля да направим друга СГ в Щерев.

# 521
1 месец е малко. Нека ги пие 3 месеца и тогава контрола.

# 522
maya_the_bee - 4% не са чак толкова зле, общо взето д-р Макки е бил прав, с такава морфология може да се забременее спонтанно, още повече, че концентрацията ви е добра. Подвижността е ниска, но тя се повлиява лесно. Да има проблем със спермограмата, но той е преодолим.
Моят съвет е следния:
- Ако искате да кандидатствате по фонда изчакайте с добавките, направете контролната спермограма и ако отново е такава - подавайте документите.
- Ако мисълта за кандидатстване в момента ви плаши, нека партньорът да започне да приема добавките, но нека ги пие 3м и тогава направете контролната спермограма, но отново в Надежда, за да бъде от една и съща лаборатория. В този вариант рискът е, че ако няма съществено подобрение и решите да кандидатствате към ЦАР ще трябва да платите за още една спермограма ( тя може и да е обикновена), но пък ще сте сигурни, че ще сте намалили риска от лабораторна грешка до минимум.

От едно известно време съм предубедена към лабораторията в Щерев - не само при нас, но и при други пациенти се наблюдават прилични резултати, който съществено се различават с контролни СГ в други клиники в страната и чужбина, където резултатите излизат доста влошени  Rolling Eyes

ПП: С little_rabbit сме писали едновременно  Hug

# 523
Пънче и зайче благодаря за бързата реакция. Знам, че трябва да се пият 3 месеца минимум, за някакъв съществен резултат, заради дългия период на спермогенезата. Към момента нямам никакво желание (то кой ли има) да опираме до фонда. Слава Богу имаме заделени средства и не се притесняваме да пуснем още една СГ или ако се наложи други езследвания. Ще се целим в естествено забременяване. Още не съм си проверила тръбите, така че има много неизвестни при нас. Благодаря още веднъж   bouquet Притесняваше ме повече морфологията  Peace

# 524
...Към момента нямам никакво желание (то кой ли има) да опираме до фонда. ...

Никой не иска, но все пак е хубаво винаги да има "План Б", защото като се започне с изследванията парите буквално се изпаряват.
Длъжна съм да те посъветвам задължително да си направиш цветна снимка (не хидротубация) и всички необходими изследвания, включително на щитовидната жлеза и ако ФСХ е по-високо (над 7.5-8) и антралните са по-малко от очакваното за възрастта - изследване за яйчниковия резерв (АМХ и инхибин Б).
Успех   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт