Да изпратим зимата по-бързо - Франция 37

• 162 203
  • 684
  •   1
Отговори
# 240
Някой друг имал ли е проблем със здравната осигуровка? От Vittavi (които май са само регионални, но не мисля, че е от значение) продължават да се правят на ударени и да отказват да ми приемат акта за раждане от българското външно министерство с апостила. Казват ми да си преведа акта за раждане тук при заклет преводач. Осигуровката ми е платена още преди 8 месеца, а те продължават да ме мотаят и да не ми издават карта.
Последният път се ядосах и им казах, че акта си е напълно валиден и нямат право да ми го отказват и ми измрънкаха нещо, че съм права, ама държавата имала много строги правила и затова не можело.

Писах писма до френското външно министерство както и до българското посолство в Париж и отговор не получих. В консулството в нашия град дали евентуално биха ми помогнали?

# 241
Здравей!
Аз съм малко в същата ситуация като твоята.Не приемат вече преведени в други държави документи от страх,че може да лъжем.По принцип имат право да си поискат френски преводач.Друг е въпроса че българо-френските преводачи са българи.
Аз си го преведох и пак чакам вече 3 месеца Sad Не знам какво им става на СПАМ,обаче напсоледък никой от познатите ми не си е получил картата,а някои чакат с години.
Дотогава се разхождам с временен номер.

# 242
Ясно. Значи ще се превежда отново. Въпреки, че ми се вижда доста нечестно, защото така или иначе си платих вече веднъж в България.
А тъй като от септември ще съм стипендиантка ми се полага безплатна mutuelle. Доколкото разбрах картата е различна и се чудя и за нея ли така ще ме мотаят или са длъжни да ми я дадат? Все пак най-малкото е, че без карта не мога да си взема безплатните лекарства, а е ужасно нечестно, тъй като съм си платила осигуровката още миналата година.

# 243
Специално акта за раждане държат да е направен превод от преводач във Франция, за други документи, преведени в БГ не сме имали проблеми, но за него държат навсякъде..., също така да е издаден до 3м. назад най- късно... много тъпо.  Confused

# 244
Картата е същата.ЗНачи и ти си като мен студентка - нас много ни мотаят,защото трябва да ни дадат перманентен социален номер и това ги тормози.Тъй като французите нямат ЕГН в нашия смисъл на думата,при тях е този номер и при написването му излизаш само ти.
По-бързо става ако на договор и работиш - тогава няма къде да бягат,но при нас студентите ти дават временен номер и едно листче.Получаваш си безплатните лекарства,но с този номер нямаш достъп до доста неща - примерно Пол Емплоа,ако си работила пенсионните осигуровки,защото те искат задължително твоя си номер а не някакъв временен.
Сега чакам развоя при мен,постоянно ходя да ги питам защото на мен ми стана належащо заради работата ми и там чакат моя номер и за пенсионните осигуровки.
За да ти се получават нещата,почвам да си мисля че трябва да съм или африканка или от Магреб Sad само на тях бързо се стягат и ми правят нещата...

# 245
  • София / Сливен
Здравейте, има ли мами в Ница аз отскоро съм тук и търся да се запознаем!

# 246
Всички се преместиха в Алтернативата ,изпиши го в гугл.

# 247
Здравейте на всички! Извинявам се че се намесвам в темата ви , но имам един въпрос. Аз живея в Англия, но другата седмица отиваме на почивка в Анеси. Бременна съм в 23 седмица и много ми се иска да си направя поне още един скан. Тук са много скъпи (около £100) и се питам дали не мога да си направя един във Франция. Та въпроса ми е имате ли идея какви са цените при вас. Аз намерих една клиника в Анеси, но няма много информация на сайта им. Мислите ли че въобще е възможно? Благодаря ви предварително!

# 248
Пак ще го напиша всички се преместиха  в Алтернативата.

# 249
Зрдавейте,извинявайте че нахлувам в темата ви,но вече не знаем към кого да се обърнем.Сестра ми иска да си татоира -Ти си моето начало и моя край,на френски.Но всички преводи,които ни дадоха са различни...ще съм благодарна ако ни окажете съдействие.

# 250
може би в темата френски език

# 251
  • пак на Рив Гош
mimita, по принцип би трябвало да можеш да си направиш скан, стига да си платиш Peace. Цените, обаче, се различават много от клиника до клиника. Ставката на основната здравна застраховка е около 80 евро (върху тази ставка се базират всички реимбурсирания след това), но често цените са доста повече. Напр. преди 10 години, в Париж, аз плащах по 120 евро (което е съпоставимо с цените при вас).

Зрдавейте,извинявайте че нахлувам в темата ви,но вече не знаем към кого да се обърнем.Сестра ми иска да си татоира -Ти си моето начало и моя край,на френски.Но всички преводи,които ни дадоха са различни...ще съм благодарна ако ни окажете съдействие.
Засега ми идва наум само: "Tu es le commencement et la fin" (това е като ясен край, напр. на филм)/aboutissement (това е по-скоро като край на задача/проект/постижение)

# 252
Здравейте,мили мами!
Започвам с извинения,че нахлувам в темата без да имам нещо общо с Франция.Но надявам се да ме разберете,сега, след като ви обясня и причината.
Имам дъщеричка на 7 години,която ходи на балет.Преподавателката и по това прекрасно изкуство ни сюрпризира,че иска да и постави солов танц,който да е френски национален.Simple SmileВ трупата вече имаме испански,италиански,ирландски,руски,цигански,индийски танци.
Опитвам се на намеря нещо в нета,което да е типично френско-детско и много въздействащо и запленяващо:като музика,танц или сюжет.Да е толкова типично,че всеки,като чуе първите ноти да направи асоциация с Франция и да му закипи кръвчицата в ритъма.Има такива песни или мелодии,нали знаете?!
Ако някой има идея и иска да ни подскаже нещичко,ще сме много,много признателни!!!  Heart Eyes

# 253
  • FR
На мен тази ми е много любина, но не знам става ли за балет  newsm78
http://www.youtube.com/watch?v=I5urlA32xKc&app=desktop
Ако се сетя още нещо, различно от рапа ро радиото  Mr. Green ще пиша.

# 254
оо да,като бях малка го обожавах!!!и наистина песента е вечен хит!за какво  пее?

Общи условия

Активация на акаунт