Отговори
# 435
Здравейте мами.Не мога да пиша тук понеже рядко се добирам до компа от мъжа ми.Сега седнах и си викам трябва да се разпиша.Майчета болките продължават , но са умерени дано не се засилят че пак ще си полежа.Сега се връщам да ви прочета и ако пак ще пиша. Hug Hug Hug Hug

# 436
Определено слънчевото време и неделните задължения са заели времето на всички ни Simple Smile
А аз си мислех, че няма да мога да изчета написаното... Joy
И аз бях навън днес , после си посвърших домакинска работа и ми остана и време да се разпиша Simple Smile
Ди83 според мен пийвай чай с мед, ако стане по сериозно тогава Simple Smile
Бейли за това не се бях замисляла  Joy
Зелделина мен ме боли пък кръста много често, но като легна и ми минава, при теб е странно че като лежиш и те боли...А с такива медицински сестри да те е страх...
Зори аз забравих да кажа, но всички сигурно ще ти кажат че е най-добре да идеш на лекар Simple Smile
Приятна вечер на всички  Hug

# 437
pavlina_hrist0va  Добре дошла   Hug

# 438
 newsm57 добро утро, бремелинки preggo и добре дошли на новите май-чета
Малко е тъжно, че ни оредяха редиците  Confused Но продължаваме да поддържаме огъня  Wink
Като гледам при февруарките има родили и месец по-рано от термин, та изтръпвам....този уикенд давам зелена светлина на шопинга, че...чувствам се неподготвена...брр

Последна редакция: пн, 10 фев 2014, 09:29 от monicat

# 439
Добро утро и от мен май-чета! С тези прекрасни дни как човек да стои вкъщи! Искам да ви помоля за мнение, защото съм много объркана относно "избор на екип". Моят наблюдаващ лекар не изражда ии главата ми е пълна каша какво да правя! По-скоро клоня към раждане по спешност без избор на екип /ако разбира се няма някакви пречки за това/ и доводите ми са, че не виждам смисъл да плащам така или иначе на човек който не познава бременността ми и развитието и! Благодаря за всички мнения които ще чуя и приемам всички! Хубав ден на всички и леко бременеене! Flowers Bouquet Flowers Bouquet

# 440
Добро утро май-чета  
Ех че прекрасно време е навън, само малко да дръпне и сме по улиците. Аз ходих на Док (друг да допълнително мнение) та май съм права е термина ми е с 1 месец напред тоест не е май, а април. Той каза, че бебче отговаря на 8 месец, а не на 7 и каза, че е над кило. Това малко ме успокой, но пак неведението и несигурността ме подлудяват. Контракзиите вече утихнаха, само вечер почват тези Бракстън Хикс, но това да е дерта, имам няколко сантиметра разкритие и бебче е ниско, но за сега нямало изглед да тръгне да излиза.  Confused
zeldelina Амън от знаещи просто ....... нямам думи.
бейли Я да се оправяш бързо  Naughty
Di83 И ти да оздравяваш, дано да ти помогнат лекарствата. Колкото до витамините, аз съм крайно негативна по въпроса така че съвет няма да дам  Hug
monika898 Радвам се че вече си по-добре, дано не се повтори интервенцията.
monicat То на такова време можеш ли да му устойш!
cherry_spa Бързо да се оправя детенцето. Милата душичка колко ли и е гадно.  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

Аз докато напиша фермана и ..... Павлина писала  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
pavlina_hrist0va Аз мисля, че парите който ще спестиш от избора на екип ще са ти в полза, а и никой няма да те остави. Предния път бях свидетел на еднакво отношение  към жена с избор на екип и към мен (аз бях без избор, за мен това бяха, и все още са, грешно дадени пари). Та ако не се налага (макар, че никой не миже да те задължи) аз мисля, че този разход е излишен. И този път няма да плащам за екип!!! Това разбира се е мое мнение и никой не задължавам с него. Ти в кой град ще раждаш?
monicat По добре се подготви, че много малко бебета си дочакват термина. Никой не може да ти каже кога точно ще се роди бебето!

Последна редакция: пн, 10 фев 2014, 09:43 от zori87

# 441
Добро утро май-чета  Hug
Гледам, че си говорите за киселини, от снощи и аз имам ужасни киселини и сякаш някой ме боди, незнам как да го обясна със киселините заедно имам и силно убождане, това дали е нормално  newsm78 вие имате ли такива пробождания, аз и с първата си бременност имах много киселини, но такава болка от пробождане никога съм нямала  Confused

# 442
Еха, zori дойде и внесе цвят  Hug и настроение

# 443
Зори, благодаря ти за отговора! Аз съм от Варна, там ще раждам, не съм избрала и заведение! Просто около мен има толкова момичета, които на скоро родиха и в АГ и в Окръжна болница и всеки казва различно! Grinning Моя мъж е на мнение, че като си платиш си купуваш уважение, но на мен това ми е адски грозно! Сестра ми роди преди 5 месеца и за съжаление нещата при нея бяха много грозни, благодарение на намеса от страна на свекърва и! Уж имаха познат доктор / на когото платиха/ и щеше да ражда нормално, принудиха я да изпие някакво хапче три дни преди термина, защото щяла да преноси, накрая милата я накараха да ражда без разкритие и всичко за да каже: "Искам да ме оперирате!" /познатият доктор беше при нея/! За капак на всичко платиха и 450 лв за раждането, като платиха на екипа, забележете който щеше на смяна! Не искам да наплашвам никого и съжалявам ако ще се получи такъв ефект! Просто съм много объркана!

# 444
  • Пловдив
Зори как така месец напред е термина?Не смятат ли последна менструация и да има седмица-две разминаване с развитието на бебето?Много странно ми се струва.А и двамата лекари на различно мнение ли са?Ако е така ти на кой да вярваш?
Павлина и аз мисля,че като нямаш предпочитан лекар,не трябва да плащаш за избор на екип.И ние сме с тези мисли в момента.Мъжа ми иска да платим за избор,но аз никой не познавам,а и първото секцио ми беше по спешност и не ме оставиха.На другия ден дойдоха лекарите да питат как съм.Аз единствено бих избрала екип,ако раждам нормално с епидурална упойка и за да се застраховам с упойката бих платила да е точно всичко(макар,че моя приятелка раждаше нормално и пак и предложили упойка,ако иска,разбира се със заплащане).
Все пак всеки си решава.Добре е да се застрахова човек като си плати,но там застраховка не винаги има.Божа работа е според мен.
Аз сутринта ходих да давам кръв и урина и така ми прилоша,едвам се прибрах.Седнах на една пейка и чаках да ми премине.За първи път ми се случва,а от ученичка си давам кръв много често заради анемията.

# 445
Добро утро бремелинки Simple Smile
Павлина според мен също е излишно да се плаща на екип. Ако имаш възможност и си платиш в частна клиника да те следят и там да раждаш, имам предвид да ти изкарат цялата бременност да, но един да те следи при друг да раждаш...ако имаш излишни пари да, но всеки си преценя за него си Simple Smile
Зори как е възможно да ти объркат термина и то с цял месец... нали си имаш дата на ПРМ...странно  newsm78
Фибс при мен се получи точно същото от два дена и викам сигурно е нормално и въобще даже не се сетих да питам тук или да прочета... Но и аз нямам идея защо се получава, все едно съм хапнала нещо остро...
Ди83 ме е изпреварила  Laughing и да няма застраховка, затова на всички късмет, със или без екип важното е да сме живи и здрави и всичко да  е наред Simple Smile Прилошаването най-вероятно е заради бременността Simple Smile
Нещо малко ангелче се изгуби... да се отбие за малко да се отчете Simple Smile

Последна редакция: пн, 10 фев 2014, 10:27 от miglena_vl

# 446
Добро утро сладурки,
Monicat, започвай с покупките, ще видиш колко е хубаво и заразително  Grinning а после ще разказваш. Аз нарочно си пиша тук, във ФБ не искам, и на мен ми прави впечатление че намаляваме. Sad
Зори, как така с цял месец напред. С няколко дни- седмица мога да си представя, но с цял месец? newsm78 Да не дърпам дявола за опашката ама направо благородно ти завиждам. Мен вече не ме свърта и искам да го видя бебчо и да го гушна  Hug
Понеже си нямам 3д снимка от последния скрининг ми е много любопитно
Аз си поръчах дрешки най-накрая за мен  Joy и днес чакам да дойдат, дано съм уцелила с размерите. Но първо отивам на фитнес.
Хубав ден и до по-късно

# 447
  • София
Здравейте и от мен bowuu
Тия дни не си бях взела компютъра вкъщи и не съм влизала да ви чета, ама като гледам не сте се престарали с писането в това хубаво време. Mr. Green

Според мен изборът на екип е оправдан само при планирано секцио. При нормално раждане никой не може да ти гарантира, че избраният лекар ще благоволи да се появи, ако бебето тръгне да се ражда през нощта например или през почивни дни /както е много вероятно в нашия случай с 6-те почивни дни в началото на май/. Естествено има и изключения, но по мои наблюдения повечето лекари не са толкова всеотдайни, че да си прекъснат почивката и да се отзоват, нищо, че преди това са поели ангажимент. Rolling Eyes

Тия дни и аз се поразмислих за подготовката и предварителните покупки и ме обхвана паника. Crazy Тепърва трябва да поръчаме мебелите за детската стая на Ники /него ще го преместим в по-голяма, а бебето ще сложим в неговата, която си е още с бебешко легло/. После ще трябва да минем с латекс и двете стаи, всичко ще трябва да се изчисти, шкафовете да се измият и подредят, трябва да изперем меката мебел в хола, да измия всички прозорци, абе голяма хамалогия си ни чака. И уж имам 3 месеца до термин, ама вече се плаша, че ако вземе да тръгне по-рано, хич няма да сме готови.
С Ники нямах такива притеснения, а тогава тепърва бяхме започнали основен ремонт на апартамента като бях в 6-ти месец. Майсторите приключиха 10 дни преди да родя, а аз бях супер спокойствие, сега въобще не е така.
Та в този ред на мисли, ще взема и аз да се подготвям по малко, поне каквото зависи от мен... За купуване нямам какво да купувам освен комплект за изписването и за мен нощници за болницата, но трябва да си събера нещата от Ники, ако се сетя на кой какво съм раздала. Crazy

# 448
miglena_vl значи е нормално, щом и ти имаш такива болки, това пробождане ми се стори много странно досега нямах такова, и доста боли  ooooh!

# 449
Zwezdicka и аз това имах в предвид за оределите редици...т.е. ако е заради хубавото време- съгласна съм, но уви фб пренасочи голяма част от тайфата...
Иначе днес малко ме стяга корема...да видим що за чудо е...на преглед съм по обяд.
За покупките ще почнем този уикенд от едрите неща, после по-дребните и аптечните...и накрая каквото сме забравили, ще го пазарим...няма начин да не забравим нещо де...
Zori, за къде си забързала, мила? Аз си мислех, че ще водя бебешкото хоро Simple Smile а ти искаш да ме предвариш

Общи условия

Активация на акаунт