Отговори
# 300
  • София
Може ли да се счита за достоверна Thinking

# 301
Вие сте луди с тази руска паралелка бе. За какво ви е тоя руски? Дори и японският, който също е напълно безполезен, все пак е по-добре от руския. И двата езика са абсолютно излишни мъки и губи-време за децата.
Аз владея руски перфектно. Завършил съм едното си висше образование в Русия и съответно имам руска диплома. Обаче за над 20 години стаж в България в най-различни фирми никога за нищо и никъде не ми е трябвал руския. Нито пък японски. Виж, английски и немски непрекъснато са ми трябвали и добре, че с английския поне съм на прилично ниво, а изключително много губя от това, че не знам немски. Докато никога нищо не съм спечелил за толкова години от това, че зная руски. Освен че разбирам линковете, които Пламен Хъ Къ пуска в темата за Русия Joy

# 302
Ха-ха аз пък губя много от това, че не владея руски на достатъчно добро ниво. Явно е въпрос на гледна точка.

# 303
  • София
Татко Мецан,
Аз съм учила доста руски в училище (такова ми е ЕГН-то Mr. Green) и вярвай ми, често ми се налага да си го припомням поради контакти с руснаци, дори обмислях частен учител в офиса.
Иначе за японския няма да взема отношение, че съм пристрастна Laughing
Изборът на език не е лесен, но повярвай ми излишен чужд език няма.

# 304
А какво работите, да вземем да се сменим тогава, а? Laughing Е, сигурно на екскурзоводите по морето може и да им трябва руски, но в сериозните корпорации, където са добрите високо платени длъжности, не съм срещал изобщо някой за нещо да го ползва; задължителен е английския, а немски или френски са стабилен бонус. Е, с Лукойл нямам никакви контакти, нито поглед върху тях, може би там се котира руския, не знам:)

# 305
Татко Мецан не се излагай не само на екскурзоводите им трябва руски език. Някой хора имат бизнес с руснаци им им се налага да го използват. Не само в сериозните корпорации се изкарват добри пари, но това е тема на друг разговор .

# 306
Здравейте на всички!
Ето малко информация след посещението ми в училището.
Имахме възможност да разгледаме и съм много приятно впечатлена!
първокласниците са в отделен коридор, успяхме да разгледаме стаите, където ще се помещават два от първите класове - нови, светли, с картини по стените, цветя, големи плазмени телевизори, нови чинове. Коридорите също са новички, с цветя по первазите. Ходихме и до стола- изглежда чисто и приятно, двете тоалетни, в които влязохме са направо дизайнерски, всичко е ново и много чисто, с апарат за дезинфекция на ръцете. Прекрасен кабинет по информатика също. Разпитвахме за френския клас, който ни вълнува. Наистина според мен по 3 часа седмично е малко.  Разбрах, че ще имат часове по театър с французин, което ми харесва. В първи клас си имат госпожа до обяд, после възпитателка. Ако остават на стол- възпитателката ги води там. Първокласниците не оставали без надзор. Все още не се знае коя госпожа кой клас ще води. Срещнахме се с директорката, която ми направи много хубаво впечатление (за разлика от тази в 20-то училище). Изглежда строга, съвестна. Каза, че много внимателно подбира учителите, защото да си учител е призвание (моята теория) и трябва да имаш подход към децата. Разказа ни за различните проекти, които осъществяват.
Като цяло останах с прекрасни впечатления.
Дано съм била полезна Simple Smile
Многго полезна информация, искам и аз такова разглеждане, как става записването?
Мерси

# 307
  • София
Аз съм в чуденка,трябва ли му телефон в 1-ви клас newsm78,разрешено ли е в  18-то?

# 308
При нас в първи клас бяха забранени телефоните. Честно казано не са им нужни. Госпожата ги посреща сутрин, вечер ги предават на родителите. В първи клас дори до лафката не ги пускаха.

# 309
  • София
За телефоните уж се бяхме разбрали да са забранени в първи клас, но не се спазваше въобще. Истината е, че не им трябват на първокласниците, защото на учител ги предаваш сутрин, от учител ги взимаш вечер, както е написала cveti 6. Когато има някакъв проблем се обажда класната - при нас например преди 3 години имаше поредица от "бомбени заплахи" и госпожата звънеше на 1 родител, а той на още 5 и т.н.

# 310
Моля, ако някой има опит, да сподели какво представлява срещата с училищната комисия по приема в 1 клас, която се организира в деня на отворените врати? Доколкото разбирам тя е повече за родителите. С каква цел се провежда и оказва ли влияние върху приема на децата?

# 311
  • София
elimat,
Т.нар. ден на отворени врати, събеседване и т.н. отнема 5-10 минутки на дете и върви по график с оглед входящия номер. Питат детето съвсем общи неща - ходило ли е на градина, коя е любимата му игра и т.н., а от мен поискаха само да потвърдя посочването на езиците в заявлението. Въобще не стана ясно дали  нещо взимат предвид освен желанието за 18-то Mr. Green
Това са моите спомени от 2012 г. и мисля, че миналата година имаше почти същото мнение на родител на настоящ първокласник.

# 312
valya_v, благодаря!

интересно ми е как става класирането за паралелките, които са с източни езици - за там критерият местоживеене не се отнася, как тогава решават кое дете ДА и кое НЕ? По входящ номер на молбата ли?

# 313
  • София
Нямам идея newsm78. Когато кандидатства Калоян предимството по местоживеене беше за всички, но в нашия клас повечето от деца са извън района, включително и ние, въпреки че сме на 10 минутки пеша.

# 314
За немската паралелка дали имаме шанс без предимство?
В предишните години само деца с предимство ли са записвани там?

Общи условия

Активация на акаунт