Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 570
 • Мнения: 136
Не е изучавал корейски, казаха ми че не е проблем тъй като до 7 клас всичко се повтаря в източните езици Simple Smile

# 571
 • София (Възраждане)
 • Мнения: 2 041
Пожелавам късмет на детето!

# 572
 • Мнения: 136
Благодаря, надявам се да се оправдаят очакванията ни Simple Smile

# 573
 • София
 • Мнения: 1 228
Синът ми така го преместихме в 5 клас, втория срок в паралелка с немски език, а той беше с английски и до последно не успя да навакса материала.

# 574
 • Мнения: 136
Здравейте, вчера разбрахме че г-жа Цветелина Борисова излиза в майчинство и 5б ще го поеме г-жа Лефтерова с която ще се запознаем на 17.09.. Моля за мнение за Лефтерова и по какво преподава. Както и какво е необходимо за започване на годината помагалата кой ги купува, събират ли се пари и за какво?

# 575
 • София
 • Мнения: 1 630
Лефтерова също е по корейски език. Друго не мога да кажа. Тя замества по принцип Борисова, но е имала малко часове при нас /сега ще сме втори клас/.

# 576
 • Мнения: 397
Съжалявам , но не мога да се съглася с мнението Ви.Аз съм момче 11 клас в 18-то СУ и съм там от първи.Началната ми учителка беше госпожа Бояджиева.Няма смисъл да казвам , че е една от най-умните ако не и най-умната и креативна жена в това училище.Адски еродиран човек.Имайте предвид , че тя не е модерен човек и всичко ,което ще направи за детето ви е на ръка.С нейни материали.Давам прост пример.Беше написала писмо до родителите относно поведението ни.Дизайнът му беше вълнист и оцветен, все едно обгорен , леко старомоден вид , който хваща окото.Аз както и всички деца си мислехме , че е използвала "вълниста" ножица и е оцветила крайщата.Истината обаче беше друга.Госпожа Бояджиева беше горила всяко писмо със собствените си ръце, за да постигне такъв вид.Сигурно не е спала цяла нощ, но нея я интересуват децата повече от всеки друг.Примери мога да Ви дам още 1000.Да , госпожа Бояджиева може да е малко строг преподавател , но няма по-добър начин децата да излезнат от начален курс по-спокойни и научени от това.Винаги много креативна относно идеи за домашни.Винаги готова да се отзове.В класа ми имахме момче с церебрална парализа.Госпожа Бояджиева никога не го е оставила и за миг да се оправи сам и да "падне".Винаги е била до него както и до всеки един от нас.И сега когато ме види по коридорите се радва така , сякаш ме вижда за първи път!Искрено се радва , а малко искрени хора има.Мъжът на госпожата се бори с тежка болест и има шанс за ампутация на крака.Нека не се лъжем госпожата не е толкова млада вече.Но на сърце е все така млада.Всичко ,което прави е обмислено , повярвайте ми.И сега в 11 клас , минал през около 30 преподавателя още си искам госпожа Бояджиева.За 2 месеца няма какво мнение да изградите.Няма как да знаете толкова добре как преподава.Ако си мислите ,че това е мое мнение има още 26 деца на моята възраст , те и родителите им са влюбени в този човек , както много други хора.Не смея да твърдя , че грешката е във вас, но не се оплаквайте от човек , който бегло познавате.Ако има човек ,който мисли за децата , не за това как да си свърши деня ,за да се прибере това е тя.Уважавайте труда на другите!

На Ваше място щях да предпочета моята начална учителка да ме беше научила на българския правопис, вместо да гори хартии по цяла нощ.
Неграмотни ученици като Вас завършват 18-то училище (не някое квартално в циганската махала, а осемнадесето – училище с претенции!), докато „най-ерУдираният“ учител обгаря писма до родителите – не, благодаря!
Да се фокусира върху материала, че изостават, вместо да тълкува поведенията на децата и да дава оценка на родителското възпитание, вместо да се чуди за какво да драматизира, вместо постоянно да ги наказва - да, наказания има всеки ден!!! Е, не винаги справедливи, защото госпожата се разсейва в своите си мисли и съждения и тотално изпуска динамиката на класа, но това е друга тема Simple Smile Та вместо това, може да се опита да започне да дава обратна връзка на родителите за напредъка по учебния материал. Тя е преди всичко УЧИТЕЛ, не е възпитател и оценител на маниери, хранене, език и облекло. Няма лошо да е всичко това, ако покриваше основните изисквания на професията ПРЕПОДАВАТЕЛ. А те са различни от изискванията преди 40 години. В днешно време, когато дневниците са електронни, дъските интеактивни, а за комуникация се ползват компютри и телефони, не може просто да кажеш на родителите „Не очаквайте от мен да ги ползвам“.  Не може да разчиташ, че някоя майка ще се ангажира винаги да пре-предава какво се случва и какво трябва да се случи и да върши ТВОЯТА работа. Предоставяне на информация, даване на обратна връзка - кой, ако не Класната???. В този клас няма оценки, няма регистриран никъде напредъка на учениците. Не се знае кога има мероприятия в училището. Деца и родители са в информационно затъмнение и се информират от съседни класове и от по-големи сестри и братя.
Безсмислено е да коментирам повече, защото съм оптимист, че следващи първокласници няма да срещнат Бояджиева и тези писания няма да имат добавена стойност за никого.

Последна редакция: нд, 11 ное 2018, 00:02 от Doro

# 577
 • Мнения: 1
Добър ден и от мен,
Не съм влизала от години. Дори не успях да си припомня потребителското име, но се регистрирах да достигне до вас и моето мнение и да подкрепя Доро, като родител на ученик в същия клас. Неведнъж сте чували, че независимо от училището, най-важното от първи до четвърти клас е класният ръководител. Но аз пък ще кажа, че добрите училища затова са добри, защото се грижат да няма издънки точно в началните класове. По този критерий 18 училище не е добро училище. Непрекъсната смяна и отсъствие на учители. Изпуснахме миналата година уникален професионалист Госпожа Николаева, за която в 18-то не намериха постоянно място - при този недостиг на читави учители. Поредният гаф на госпожа класната Евгения Бояджиева от 18 су Уилям Гладстон: пропусна да запише учениците от своя клас в Софийския Математически Турнир. Аз лично й се обадих и я призовах да подаде оставка. Информираха ме преди това, че директорката я държи, защото е удобна и послушна, няма претенции и изисквания. Не искам да вярвам, че Директор, който толкова силно държи на имиджа на училището ще продължи с тази грешка. Респект към всички пенсионери, наши майки, баби, трудили се цял живот. В един момент идва време за оттегляне и почивка. С уважение, 11.11.2018 г.

# 578
 • София
 • Мнения: 156
И аз съм на мнение, че 18-то училище се крепи само на стара слава. Затова и преместих детето си от там. А за г-жа Бояджиева съм чувала, че в активните си години е била много добър преподавател, но действителността вече е друга... 

# 579
 • Мнения: 44
Здравейте! Може ли някой да сподели мнение за г-жа Лорета Петрова, в момента класен ръководител на 1 Д клас с френски?

# 580
 • София
 • Мнения: 3 416
Може ли мнение за някоя от тези госпожи
Йорданка Николова Хаджийска   
Кристина Василева Василева   
Мария Стойчева Шондева   
Зоя Борисова Александрова   
Людмила Драганова Йорданова   
Цветелина Христова Радлева   
Анета Иванова Туртуманова   

# 581
 • Мнения: 2
Как е в паралелките с корейски в СОУ 18то "Уилям Гладстон"? И изобщо как е там?

# 582
 • Sofia
 • Мнения: 214
Може ли мнение за някоя от тези госпожи
Йорданка Николова Хаджийска   
Кристина Василева Василева   
Мария Стойчева Шондева   
Зоя Борисова Александрова   
Людмила Драганова Йорданова   
Цветелина Христова Радлева   
Анета Иванова Туртуманова   

Тези ли да бъдещите учители за първокласниците тази година?
Аз също се интересувам от такава информация, но за съжаление никаква връзка

# 583
 • София
 • Мнения: 118
Как е в паралелките с корейски в СОУ 18то "Уилям Гладстон"? И изобщо как е там?
Здравейте,
Синът ми е ученик в 1ви клас тази година. Вероятно на фона на кварталните училища, условията са доста по-добри. Базата е хубава, имат интерактивни дъски. Обаче, има и недостатъци, разбира се. Недостатъчен капацитет на физкултурния салон, влизат там по график веднъж месечно само. Доста по-натоварена е програмата на децата в сравнение с другите училища, понеже започват с два чужди езика още от 1ви клас. Има проблеми с дисциплината, но смятам, че това навсякъде е така. И още от втори клас започват да въртят смените, както и да си споделят два класа стаята, разбирайте и шкафчетата.
Това, което на мен много ми допада е това, че веднъж седмично вместо час на класа имат театър, който идва на място.
За 1ви клас има места за всички в занималнята, от 2ри сливат по два класа за група от занималнята. Училището е голямо и има много ученици, но пък редът и организацията в него са на ниво. Много зависи на каква г-жа ще попаднете.

# 584
 • София
 • Мнения: 1 639
Ние сме в 4-ти клас и до момента не сме влизали в салона(разбирайте,че нямаме предмет физическо)

Общи условия

Активация на акаунт