Отговори
# 75
  • София
Някой да знае за графика утре- още нищо няма на сайта?

# 76
Някой да знае за графика утре- още нищо няма на сайта?
И аз питам от сутринта, но няма информация. В този дъжд не мога да отида с детето до училището, та ще остане да проверим утре...
Редактирам, изнесли са графика - 585 кандидата - ужас, това надмина очакванията ми. А от графика в сайта не става ясно кой за какъв език кандидатства, т.е. не може да се ориентираме дали промяната на езика би увеличила шанса ни за прием newsm78
Някой ако е питал на място, как да разберем кои кандидати за кой език са? Днес изтича срока за смяна на желание, колебаем се между двата, писани като първи и втори, ако ги разместим дали ще имаме по-голям шанс за прием?
Моля, ако някой е питал на място в училището да даде отговор,не знам дали ще успея да отида днес в приемното им време, а утре май ще е късно за размествания...

Последна редакция: пт, 30 май 2014, 09:58 от Mira_p

# 77
Здравейте!

Влезнах да поразгледам какво става с форума за 18-то. С огромна изненада забелязах "Майка на Мишо" която така се бе настървила миналата година, а ето сега детето и е в 18-то. Това добре, но след всички лоши писаници, е добре да каже, ами няма корупция, ето приеха ни.

Аз казах и в предишните форуми. Нас ни приеха без грам връзки и рушвети. Казвам ви уважаеми родители, не давайте пари. Училището си е хубаво, но според мен даването на пари е неморално.

Сега, когато детето ни завърши първи клас, мога да кажа, че беше една добра година. Учителките се справяха с вещина. Бдяха над тях като майки. Доволен съм от изминалата учебна година.

Разчитайте на късмет и вярвайте на учителите. Ето, че и майка на Мишо, която така се беше разгневила миналата година, сега тихо кротко си води детето в 18-то. Почти винаги има по 3-4 деца да ги приемат от второ класиране. Така беше в нашия клас, така разбирам (от моята "приятелка" майка на Мишо), че е станало и в японския.

То винаги има и такива с връзки и плащане, но в БГ сме все пак

# 78
Бдяха над тях като майки.

Абе тва е вярно, аз през есента писах, че с очите си ги видях, в един хотел бяхме и имаше деца втори клас от 18-то, ами наистина бдяха над тях като майки. Обгрижваха ги страхотно, даже прекалено може би, не ги пускаха без шапки по вятъра, гледаха дали са закопчани, не им даваха да пият студен сок от автомата. И въобще бяха страхотни тези учителки - първо бяха сложили деца в съседна на нашата стая, с общо антре, и учителката поиска да ги преместят, за да не ни пречели, защото тя щяла да идва и посреднощ да ги завива! Направо паднАх. Макар че й казах, че не ни пречат децата, но тя все пак ги премести. Тия учителки никога не ги видях едно кафе да изпият, само гледаха децата дали закусват добре. Децата също много ми харесаха, възпитани, културни, не се биеха, нито бутаха, а в същото време бяха и отворени в добрия смисъл, не бяха захлупени, въобще се влюбих в училището тогава. Едната вечер имаха дискотека в ресторанта, където вечеряхме, супер се забавляваха и много добре се държаха помежду си децата.
Чак им завидях че не съм и аз дете и не съм в техните класове! Направо ми се прииска да се върна във втори клас, но в това училище и с тези съученици! Grinning

Но чувам и лоши неща, за училището - че е пренаселено, че са много деца в клас - над 30, че нямат физическо, (тоест по програма имат, но не си вземат часовете, защото няма къде, има само един салон, който не е достатъчен за 2000 ученика), че не се движат достатъчно и че са много зле с езиковата подготовка, нищо не се научава по чужд език. Не знам колко е вярно, ние имаме време до училищна възраст, но училището ме кефи и следя новините за него. С голям интерес очаквам да видя резултатите от тази година на НВО.

# 79
Сега, когато детето ни завърши първи клас, мога да кажа, че беше една добра година. Учителките се справяха с вещина. Бдяха над тях като майки. Доволен съм от изминалата учебна година.

Разчитайте на късмет и вярвайте на учителите...

Кои учителки, повече от една ли имате?  newsm78

Аз на късмет не бих разчитала, само на собствени възможности.

Наскоро чух негативи за директорката, издънила се няколко пъти в ситуации, не реагирала адекватно и навреме.

# 80
Е как, нали точно директорката е много печена и благодарение на нея училището е това, което е. Тя е създала японските паралелки и дори има за това Орден на изгряващото слънце, изключително високо японско отличие, което в България освен нея го има само най-известният професор - японист, доколкото знам. Който даже чух, че май водел и някои часове в училището /ако е вярно/.
Това лято с очите си видях какъв ремонт направиха на училището, като съм минавал оттам. Ами фасадата вече свети, сложиха и нови дограми. Е, отвътре, много ясно, не съм го виждал, щото няма как да вляза, но отвън се вижда, че много нещо е направено. И много средства са хвърлени, а за да ги хвърлиш, трябва да ги имаш - значи е печена, намерила ги е.

# 81
Някой знае ли, в  прием след 7 клас ,  в японската паралелка , дали има подготвителна година. Дъщеря ми е решила твърдо там и най вероятно ще влезе- очакваме бал около 33-34. Аз лично съм страшно притеснен, защото досега не е имала досег с този език. Вярно, с английският е много напреднала, но - японски???

# 82
Нека ти каже родител с дете там, но тук бях срещал родители да се възмущават, че в 8 клас японския се почва от а,б, което считат за несправедливо към децата, които до 7 клас са учили.

Та ако се съди от това - от нулата се почва, именно заради децата, които до този момент не са учили. Но все пак нека каже някой родител на дете от 18-то.

# 83
Здравейте,и моето дете кандидатства в 18 СОУ тази година ,днес бяхме на .... не знам как да го нарека, среща може би, тя кандидатства за паралелка с първи език японски.Срещата беше около 3-4 мин. нея попитаха как се казва и от коя градина е,а мен дали не искам да си преподредя желанията .Толкова ,ако така са разговаряли и с другите кандидати ,чак не знам как ще си изберат кои деца да приемат.

# 84
  • на Мелмак
Здравейте,и моето дете кандидатства в 18 СОУ тази година ,днес бяхме на .... не знам как да го нарека, среща може би, тя кандидатства за паралелка с първи език японски.Срещата беше около 3-4 мин. нея попитаха как се казва и от коя градина е,а мен дали не искам да си преподредя желанията .Толкова ,ако така са разговаряли и с другите кандидати ,чак не знам как ще си изберат кои деца да приемат.

И аз бях днес с детето - подобно - говорихме с две госпожи- как ще стане това класиране?
Ще видим във вторник Grinning

# 85
  • Sofia
Здравейте и от мен! Абсолютно същата история и при нас се получи днес, както е написала mimoze. Синът ми кандидаства само за  паралелката с японски.  Нямало е никой да чака, само за другите езици е имало хора. И аз се чудех дали и с другите кандидати са процедирали така. И това само някакви мисли навява в мен, че явно местата са вече разпределени и това "интервю" е просто за парлама.  Rolling Eyes Нека ако има и други да споделят при тях как са протекли срещите.
Хубава вечер!   bouquet

# 86
Точно, и при нас същото. Само, че кандидатстваме с друг език. Не ни питаха дали ще пререждаме желанията, но на мен ми се струва по струпването на родители пред другите стаи и списъка, че сме избрали най-нежелания език и имаме шанс. Не знам дали за 18-то важи това, което и за 32, ако не се явите на т.нар. интервю губите участие в класирането, тъй като ми направи впечатление, че бяха само част от децата, които бяха обявени за същия час, т.е. поне при нас се явиха само половината от определените за часа дванадесетина деца.

# 87
Кой е този най-нежелан език?

# 88
Кой е този най-нежелан език?
Френски сме писали. Не знам дали е така, но пред всички други врати беше пълно, а и ако съдя по списъка, втората му таблица смятам, че са около 45 кандидати за този клас, и ако не класират неявилите се...Не знам. Все пак тук поне имаше разговор, макар и кратък, а в 32 - само отмятаха по име на детето - да, тук...

# 89
Днешната среща не би трябвало да има отношение към класирането, що се отнася до "впечатления от детето", тъй като общинските училища нямат право да имат приемни изпити за влизане в 1 клас. Единствено наистина може да смятат, че тези, които не са дошли, отпадат, тъй като в сайта списъците за това мероприятие са обявени като "График за за потвърждение на заявленията за кандидатстване...". В същото време никъде не пише изрично, че неявяването води до отпадане на кандидатурата.

Общи условия

Активация на акаунт