Отговори
# 390
Благодаря за отговора, а за малкото не отговаряйте, разбира се. Желая му много успехи!

18-то беше май дори на 12-то място веднъж, доколкото си спомням, но в 4 клас резултатите не значат нищо, както правилно са казали по-горе. Много по-показателни са резултатите след 7 клас, които далеч не са елитни.

# 391
  • София
Бе хора,нали ви казах,че няма 2-ро класиране,за какво го обсъждате newsm78,не е прието,няма как да е!
Колкото до резултатите,за мен нещата ще ги покаже самото дете,не някакви класации(къде обективни,къде не).На нас това ни е кварталното у-ще,та не съм имала кой знае какъв избор,надявам се,след като не уцелих Детската градина,поне да сме попаднали на Класен ръководител Praynig

# 392
А има ли някой, който е приет без предимство или по второ желание в паралелките със западни езици (немски/англ конкретно ме интересува)?

На мен единственото странно ми се видя, че писах професия/длъжност на родителите в заявлението. Иначе ми хареса, че бяха дали голям период за подаване на заявления. Критериите за оценка за 1-вокласници винаги ще са субективни в паралелките с японски.

И аз гледах, сравнявах резултати от външно оценяване, матури и т,н, но се оказа, че на тази възраст има много други важни фактори за оценка, които са индивидуални. Надявам се всички деца да са извадили късмет и да учат там, където е най-добре за тях конкретно.

# 393
Здравейте,
Моля, дайте мнения за паралелките след 7 клас с английски и немски езици.

# 394
  • София
За 8-ми клас по китайски.

Изпита по китайски в 8-ми клас показва окаяно състояние - една 6-ца (китайка), една 5-ца (полукитайка), една 4-ка (най-силната българка) и останалото двойки. Отливът на ученици, заради преподаването на Коцовски, започна още в началото на учебната година, продължи по средата и се оказва, че желанието на децата да се махнат от преподавателя по китайски не е намаляло - още 1-2 деца са заявили пред съученици, че искат да напуснат училището, заради Коцовски.
Една част от децата, които наистина искаха да учат китайски, се преместиха в 138-мо при Яна Шишкова.

Нашето дете също е там. Щастливи сме, че не оставихме нещата в ръцете на Коцовски. Сега дъщеря ни е спокоен човек, китайският ѝ върви леко и приятно, няма ги всички притеснения, свързани с 18-то.

# 395
И за кво ви е тоя китайски? макар че всичко вече е произведено в Китай и са уж втората икономическа сила в света, а скоро ще станат първата, а те може би и дефакто вече са първата и населението им е най-многобройно в света, силно се съмнявам, че останалият свят ще проговори на китайски. Да не говорим, че те самите имат хиляди диалекти.

# 396
  • София
Харесва ѝ, може би защото е мелодичен и интересен, и е напълно различен свят. Език, който въвлича повече сетива в процеса на изучаване.
Съвсем различно изживяване, в сравнение с европейските езици. Тях не ги подценяваме. Просто въпрос на усещане и любопитство.

Колкото до икономическата гледна точка - тя е съществена, но не е определяща при нас.

# 397
  • София, ж.к."Разсадника"
Да поразмърдам темата, че много лятно го караме тук. Ваканцията е към своя край и замирисва на училище.  Simple Smile До мен има наострени моливчета, търкаля се гумичка и учебник с канджита. Трудно ми е да повярвам какъв е този ентусиазъм. В началото на декември има изпит по японски, но ми беше обяснено, че  трябвало да се понаучат добре някои неща.   Rolling Eyes Тези упражнения са съпроводени със слушане на музика и чатене с приятели.

# 398
  • София
hame,
Моят бъдещ четвъртокласник 4 тетрадки с катакана изписа и такова домашно по японски не е имал до сега.
Иначе хич не му се връща в училище, освен заради приятелите Laughing

# 399
hame,
Моят бъдещ четвъртокласник 4 тетрадки с катакана изписа и такова домашно по японски не е имал до сега.
Иначе хич не му се връща в училище, освен заради приятелите Laughing
И повечето от тези приятелства  остават за цял живот, а това е толкова ценно.  Simple Smile

# 400
  • София
Публикували са смените за новата учебна година:
http://www.18sou.net/news3/item/381-11092015-g-na-vnimanieto-na- … i-i-roditeli.html
Откриването на 15.09 по информация от класната ще започне в 10, но в 9,30 искат учениците да са в двора (не визирам първолаците Grinning).

# 401
 Информация за класните ръководители и разпределението на класните стаи за V-XII клас :
http://www.18sou.net/news3/item/383-11092015-g-na-vnimanieto-na- … i-i-roditeli.html

# 402
Някой има ли инфо за учителите, които ще водят първи клас до година т. е. 2016/2017 , не се вълнувам чак толкова от конкретния език колкото от преподавателя и какво е отношението му към децата.

# 403
  • София
Разкошна,
Аз мога да кажа само прекрасни неща за нашата класна - г -жа Георгиева, която ще поема първокласници догодина. Учи децата не чрез безумните им учебници, а като правят проекти, търсят информация и т.н. Обръща постоянно внимание на децата, информира родителите винаги, когато нещо има независимо дали е в ученето или в дисциплината, води ги редовно на екскурзии и зелени училища. С две думи Калоян и съучениците му имаха страхотен късмет да попаднат на такъв начален учител.

# 404
valya_v,  много благодаря за изчерпателния  отговор, хубаво е, че все още  има учители отдадени на професията. Честно казано не знам какъв шанс имаме за прием, единствено по местоживеене може да получим точки и дано да имаме късмет защото за мен е много важно освен  учителят да е добър и училището да е  на близо. Г-жа  Георгиева какъв език преподава? В същност не съм много наясно класните ли преподават езика или имат отделни учители по съответния език? До колкото разбрах, при подаване на заявлението се кандидатства за определен език, известно ли е предварително, кой учител, паралелка с какъв език ще води?  newsm78

Очаквам мнения и за други учители, които ще водят първи клас до година Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт