СЪРБИЯ, Белград, Ниш, Златибор и всичко останало…

• 204 945
  • 780
  •   1
Отговори
# 390
  • Видин
Здравейте, момичета!Позволявам си да нахълтам в темата ви с един въпрос.Имам абитуриент и мислехме да отскочим до Белград да огледаме за костюми.Имате ли представа дали цените са нормални или не си заслужава да пазаруваме от там?Ще съм ви благодарна, ако някой ми помогне с инфо Simple Smile

# 391
Здравейте,
Сърбоманка съм на 100%, която обаче е ходила 100 пъти по пограничните ресторанти, един път в Ниш и веднъж на Скариадата в Лесковац. Сега се навивам за пътуване до Белград през идните почивни дни за трети март, та молбата ми е за бърза препоръка за хотел/хостел. Не съм капризна, пдостатъчно да е изпробван, да не е скъп, да се намира на място, което е близо до забележителностите и да има паркинг за колата. Благодаря!

# 392
Здравейте, планувам път София-Белград с автобус. Гледам различни сайтове, повечето транспортни фирми са ми неизвестни, ще се радвам, ако препоръчате някоя.

Благодаря!

# 393
  • София
Tаис, записвам си Simple Smile
Обичам и да гледам снимки Hug
Качих  Hug
https://www.flickr.com/photos/117372387@N03/albums/72157666088510032

Снимките са от езерото Палич и Суботица в Сърбия, както и от Сегед в Унгария. Чудесно си изкарахме миналата пролет, посетихме и зоопарка в Сегед, където аз поне за първи път видях пингвини, тюлени, кенгуру и жирафи  Simple Smile Много чисто и приятно място, половин ден изкарахме там. Изобщо маршрутът е перфектен за 3-4 дни. Ние имахме 2 нощувки в Палич, и 2 в Сегед. В Палич нощувахме на две места, едното е ОК, но не го препоръчвам, другата вила обаче беше чудесна:
http://www.booking.com/hotel/rs/prenociste-kristina.en-gb.html?l … total;ucfs=1&

В Сегед спахме в симпатичен хотел, недалеч от центъра:
http://www.booking.com/hotel/hu/mosoly-apartman-ii-szeged.en-gb. … total;ucfs=1&

Бяхме в голямо студио с тераса, със закуска, която се оказа доста като количество  Simple Smile Кофти беше само, че бяхме на третия етаж, а нямаше асансьор, но пък си правехме гимнастика. По-назад в темата препоръчах любимия ми ресторант в града, с наистина разкошна кухня, но освен закуската, ние се хранехме все навън и май така и не уцелихме лоша кръчма.

П.П. Около 3 март пак ходихме до Сърбия, но само за 2 дни. Ще пиша по-подробно малко по-късно  Peace

Последна редакция: вт, 22 мар 2016, 21:48 от Tаис

# 394
  • някъде ... тук ...
Много, много благодаря! Hug

# 395
  • София
Tаис, записвам си Simple Smile
Обичам и да гледам снимки Hug
Качих  Hug
https://www.flickr.com/photos/117372387@N03/albums/72157666088510032

Снимките са от езерото Палич и Суботица в Сърбия, както и от Сегед в Унгария. Чудесно си изкарахме миналата пролет, посетихме и зоопарка в Сегед, където аз поне за първи път видях пингвини, тюлени, кенгуру и жирафи  Simple Smile Много чисто и приятно място, половин ден изкарахме там. Изобщо маршрутът е перфектен за 3-4 дни. Ние имахме 2 нощувки в Палич, и 2 в Сегед. В Палич нощувахме на две места, едното е ОК, но не го препоръчвам, другата вила обаче беше чудесна:
http://www.booking.com/hotel/rs/prenociste-kristina.en-gb.html?l … total;ucfs=1&

В Сегед спахме в симпатичен хотел, недалеч от центъра:
http://www.booking.com/hotel/hu/mosoly-apartman-ii-szeged.en-gb. … total;ucfs=1&

Бяхме в голямо студио с тераса, със закуска, която се оказа доста като количество  Simple Smile Кофти беше само, че бяхме на третия етаж, а нямаше асансьор, но пък си правехме гимнастика. По-назад в темата препоръчах любимия ми ресторант в града, с наистина разкошна кухня, но освен закуската, ние се хранехме все навън и май така и не уцелихме лоша кръчма.

П.П. Около 3 март пак ходихме до Сърбия, но само за 2 дни. Ще пиша по-подробно малко по-късно  Peace

Таис, и ние бяхме във Вила Кристина по същото време, за една нощувка. Simple Smile Как не сме се засекли!  Simple Smile

# 396
  • София
Може и да сме, Биби, а да не сме се познали  Laughing Язък, можехме да хапнем някъде заедно.

Да похваля ей това местенце, до което отскочихме сега през март:
http://www.booking.com/hotel/rs/village-home-milanovic.en-gb.htm … total;ucfs=1&

Село Липовица е близо до Деспотовац, спокоен и приятен район. Предполагам, че пролетта и лятото, когато всичко е зелено, мястото ще е още по-красиво. Ние бяхме в студио с тераса, от което останахме доволни. Боян беше чудесен стопанин, а храната - домашно приготвена и много вкусна, особено палачинките, мекиците и пържените яйца, мммм  Heart Eyes
За една нощувка, плюс вечеря, закуска и обяд платихме общо 40 евро, което за мен поне е супер евтино. Яздихме кобилата Дрина, мачкахме котаците и изобщо беше пълен релакс. На връщане минахме през манастира Манасия, който датира от 15 в. и разгледахме крепостта, която е доста внушителна. Църквата отвътре има разкошни стенописи.

Качила съм десетина снимки, но всички са от телефон (забравих си фотоапарата) и качеството не е особено добро  Peace
https://www.flickr.com/photos/117372387@N03/albums/72157666167022191

# 397
  • София
Хубаво място, за прекарване на някой уикенд при хубаво време е доста добре. Simple Smile

# 398
  • София
Пу, супер идея сега за пролетта. Таис, ти тези 40 евро сериозно ли? Ама за човек ли, за стая ли, за колко е това ? И с храната , тъй ли?

# 399
  • София
Пу, супер идея сега за пролетта. Таис, ти тези 40 евро сериозно ли? Ама за човек ли, за стая ли, за колко е това ? И с храната , тъй ли?
Да, 40 евро общо за всичко: спане, вечеря, закуска и обяд. И мъжът ми беше адски изненадан, очакваше, че ще му поискат повече. Резервацията ни беше през букинг.ком, щерката е на 5 и минава безплатно. Студиото ни беше с 4 единични легла, доста голямо. Резервирах закуска за двама, тъй като мъжът ми не закусва, пие само кафе..този път обаче си хапна мекици де  Laughing

Ние пристигнахме вечерта и бяхме прегладнели, Боян каза ''Няма проблем'' и след 15-тина минути ни сервира салата, туршия и прясно изпържени яйца с наденички и някакво месо. Селско, простичко ядене, нооо ми идваше да си оближа пръстите - кокошките са техни и вкусът на яйцата е като едновремешния на село при прабаба ми. Сутринта спахме до късно, после закусвахме и яздихме. Боян ни попита дали искаме да обядваме преди да тръгнем и ние веднага се съгласихме. В крайна сметка освободихме стаята към три и нещо, дотогава се мотахме из фермата. Беше адски релаксиращо никой да не те подпира кога ще си събереш багажа. Може би се дължеше на факта, че освен нас, имаше само още едно семейство и една много мила сръбкиня, с която си говорих цял час - тя е планински водач, даже води сръбски групи тук из нашите чукари. Беше влюбена в България  Simple Smile

Да предупредя: в нашето студио нямаше ТВ, но ние и у дома нямаме, та не ни пукаше. И второ, за което съм писала и в отзива в букинг.ком, е че след Деспотовац, пътят за селцето не е много читав. Не е нещо страшно, но е хубаво човек да е предупреден  Peace

Биби, да, идеално е за уикенд според мен  Simple Smile

# 400
  • София
Мерси много, ама колко общо е пътя от София ? И колко после казваш раздрънкан път до селцето? С нормална кола, не джип, ще стане нали?

Че няма ТВ не ми пука, даже по - добре. И интернет да няма ще е супер. Ние в АйТи работим и много ще ми е добре без техники.

И още, официално си само със закуска, и ако те нямат ресторант, може би е добре да грабнем все пак някаква храна ? (пък те ако решат да ни нагостят, няма да откажем  Grinning _ Ще вземем да идем през април - май барабар с двете деца.

# 401
  • София
Дори, ето маршрута до Деспотовац. Слагаш отгоре още 20-тина километра до село Липовица:
https://www.google.com/maps/dir/Sofia,+Bulgaria/Despotovac,+Serb … 5455133,11z/data=!4m14!4m13!1m5!1m1!1s0x40aa8682cb317bf5:0x400a01269bf5e60!2m2!1d23.3218675!2d42.6977082!1m5!1m1!1s0x4756cc434535894f:0x3314c42629619a9e!2m2!1d21.4322091!2d44.0970463!3e0

Пътят е с дупки, не целият разбира се, но на места е неприятен. Ние сме с миниван и нямахме проблеми, а колите с които се разминавахме си бяха съвсем обикновени, не джипове  Simple Smile. Просто когато има дупки, се кара по-бавно. То пък все едно нашите пътища по селата са едни красоти  Tired

Не носехме никаква храна, там си има кухня с готвачка (жената накрая излезе да се сбогува и даже подари шоколад на детето  Simple Smile ), казахме й, че сме много доволни от храната и тя видимо се зарадва. Има ресторант вътре, може да се хапва и в беседката, която е с хубав изглед.

# 402
  • София
Момичета и момчета имам едно питане. Откъде в Сърбия мога да си купя агнешко месо и разрешено ли е да го внеса в БГ  newsm78 Четох в митниците ама не пише

# 403
Здравейте.Искам да попитам за пътуване до Белград с кола.
Изисква ли се зелена карта на границата-заплаща ли се магистралата след Ниш.
Изобщо всичко,което е необходимо да знам за пътуването.

Благодаря Ви предварително.
Simple Smile

# 404
Магистралата се плаща. Дават ти талонче на влизане, пазиш си го, на изхода за Белград го връщаш и плащаш.
Относно зелената карта - ние винаги извън ЕС носим. Покрива всички държави без Косово.

Общи условия

Активация на акаунт