Юлски бебчета 2013 - тема 12

• 22 298
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Подаръче, кога успя да ми избягаш толкова  Wink Кирил и Ади са родени на една дата, а аз мисля чак след десетина дни да давам месо. Четох, че между отделните групи храни трябва да има поне 20 дни разлика, така че аз ще вкарвам глутена поне след месец. А си мислех, че захранвам доста по-смело отколкото дъщеря ми  Embarassed
Иначе от това, което съм чела, непоносимостта към глутен се проявява в по-късна възраст, не е като незабавните алергични реакции към другите храни.

# 601

Мисти, айде вече на глутена де!

Рано е според мен за глутен, едва вчера вкарах оризовата каша, така че има време.

# 602
  • София
Сандалка, благодаря за разясненението! Да, вярно Американският колеж е много хубаво училище, имам позната, която завърши там и я приеха с пълна стипендия в Харвард.Мноооого умно същество! Беше една от двамата европейци приети с пърна издръжка през онази година. А 73-то е много добро, но наистина само немски има там. Който ми е слабост, де.

Катенце, душицо, много се радвам, че съм ти донесла късмет! Дано все така да е! Другата седмица почват лекциите на задочницитев моята специалност и аз се чудя и мая как да се класирам поне там, като не успях на редовните да отида Sad А ми се иска поне да се запозная с преподаватели, да ми запомнят лицето, а не да се запознаваме на изпита чак, много ми е грозно това....

# 603
  • София
Аз също съм от "железните утроби"  Twisted Evil , глутена след месец смятам да го вкарвам. Иначе, като си спомня при големите ми - само да почне детенце да държи нещо с ръчичка, веднага му се набутваше я крайче хляб, я зрънчо  hahaha Глутен ли!
Дарина днес за втори път яде месо, та другите групи след месец ще отидат.
Гифт, рибата беше след месото. Но аз поне не препоръчвам да се дава преди 1 г, освен ако не разполагате с... хм, домашна. Тази, която е в магазините или е натъпкана с консервиращи препарати (от фреона в хладилниците, и заради експорт), или с някаква гама хим. елементи от развъдниците. Наскоро се изнесоха ужасяващи данни за сьомгата - уж беше най-полезната, ама начинът й на отглеждане и хранене я прави близка до отрова  Sick

# 604
И таз добра с другата мамма! Е, как така - сега ще има делене! Хммм  Crossing Arms
Ама мерси сандалке - много скрито, много тайничко Simple Smile
Иве - засега не го мислим много, защото планувам да си гледам бебето до 2 годинки. Но после или ще се върнем в БГ и ММ ще продължи един проект в София или ще си търся работа тук. Зависи от много неща, като цяло не съм го мислила. Ти кога мислиш да се връщаш, питат ли те? Мен ме питаха, но то беше, когато бебето беше на 2 месеца и аз не можах да отговоря. Вече си знам, че поне до годинка и половина минимум, ако успея може и до 2 години. Но има време до тогава. Надявам се да се върнем, така ще се чувствам по-добре, а и не ми се иска да си търся нова работа веднага след майчинството - в колата ми допада доста Simple Smile

Вие до кога смятате да гледате децата вкъщи? Ние хубаво говорим за ДГ, но от кога мислите да ги пускате? Ние с ММ сме решили, че до 1.5 годинки ще си я гледам, после ДГ. Надявам се да можем да си го позволим спокойно, защото в тоя изменчив живот нищо не се знае и планове много надалеч не трябва да се правят.

Глутен?!?!? Охх, много изоставам - моята е яла досега само картоф и морков. Исках и пъщърнак, но нали е болна и няма да давам нищо ново.
Вие мазнина някаква слагате ли в домашно приготвените пюрета? Тук продават едно специално за кърмачета и ако ще поръчвате от немския амазон ви го препоръчвам. Лекаря тук каза да слагам от него, защото е пълно с омега3 и 6. Ето това е

# 605
  • София
Жалинка, не е скрито и тайничко, защото е някакво специално място само за избрани, да не си помислиш  Naughty Просто Тук цензурират - линкът не може да излезе, тъй като е филтриран, и се трият постове, които се отнасят за това. Иначе оттатък момичетата се питаха една друга, кой да ти изпрати инфо (или във фейса беше, не помня  Thinking ) Че е апокрифно някак. Можеш сама да прочетеш Wink

И всички останали момичета, които искат да открият другото място - @лтерн@тивЪтЪ - а не сте разбрали, пишете ни на лс, ще пращаме начини. Повечето от нас са вече там, дори почти изписахме една тема  hahaha (майтап)

Жалина, а при вас и дет. ясли, и градините са готини места с цивилизовани грижи... човек да си е спокоен да остави детенце.

# 606
Подаръче, кога успя да ми избягаш толкова  Wink Кирил и Ади са родени на една дата, а аз мисля чак след десетина дни да давам месо. Четох, че между отделните групи храни трябва да има поне 20 дни разлика, така че аз ще вкарвам глутена поне след месец. А си мислех, че захранвам доста по-смело отколкото дъщеря ми  Embarassed
Иначе от това, което съм чела, непоносимостта към глутен се проявява в по-късна възраст, не е като незабавните алергични реакции към другите храни.

Ми к'во да ти кажа,Дейзи...Питах тук,питах там почтх,четох каквото четох и в един момент ми писна.Основно карам на инстинкти,като се придържам горе-долу само към основите на схемите,т.е. последователност.Ама аз вече два месеца захранвам.Ти Кико,кога го захрани?
Аз започнах с картоф,няколко дена по-късно дадох морков.След това имахме известни неразбирателства с г-ца Адел и дадох оризова каша.После въведох пащърнак,тиква,тиквичка,броколи,чушка,домат,зелен боб,грах,лук..Имах случаи да дам повече от един нов зеленчук на едно ядене и дори не броя лъжиците вече.Отварям пюрето и давам.То като е смесено % от новия зеленчук е от порядъка на 13-15%.
От плодовете е яла ябълка,слива,круша,банан,манго,праскова.Кои под формата на пюре,кои на каша.
За месото ви казах-> пилешко-пуешко-заешко.
Може и да бързам,не знам..навсякъде пише различно.10 човека да питаш,10 различни неща ще чуеш.
На 9-ти януари съм дала за пръ път месо.Това е месец и половина след началото на захранването.Казвате да въвеждам нова група храна след месец.Значи оставяме глутена за другия понеделник.
Поточе,овесено-ябълкова на Слънчо съм взела.

Повечето от нас са вече там, дори почти изписахме една тема  hahaha (майтап)
Е вЕрно ли? Crossing Arms

# 607
Много болна тема сте захванали ,за образованието.Аз  пък съм без така заветното висШО и сигурно ще съм от напористите майки ,който държат на всяка цена децата им да учат и ще ги натискам до последно. Rolling Eyes Завършила съм МГ в Пазарджик,на пръв поглед нищо .Но не мога да отрека влиянието на средата,просто попаднах на хора и се научих да уча,да отсявам важната информация ,да успявам във всякакви ситуации.С учителката ми от подготвителен клас и до днес сме приятелки.Ходех при нея на уроци без да ми взема пари.ПО немски.Това кандидатствах,това ме приеха.И оттам започнаха проблемите с мен,защото бях решила ,че с 20 лв седмично ще успея да завърша висшето си образование в ПУ-то.ТУк грешка имат нашите ,защото хем нямаха пари да ме издържат ,хем не ми даваха да работя.И накрая зарязах всичко.Тъжно ми е .Не ,че днес щях да съм по-щастлива ,ако работех като учителка по български и немски.Но ми е мъчно ,защото не оправдах очакванията на доста хора,които вярваха в мен.Аз бях отличничката,винаги подготвена и на линия за всичко.Хората ,на които пишех домашните ,сега са лекари ,адвокати,а аз имам магазин.Тъпа работа Rolling Eyes
Та мисълта ми е ,че каквито и планове да правим за децата си ,никога не знаем какво ще бъде след 15 години.Аз ще натискам до последно за езикова гимназия и после СУ,други училища не признавам Laughing
Близначе ,евала за гръцкия език.  bouquet  В ЮЗУ ли си учила newsm78

# 608
  • Перник
Момичета, не съм ви чела сега ще се връщам, но имам въпрос На всички на една и съща дата ли се превеждат майчинските или не

# 609
Да, в заветното ЮЗУ съм учила  bowuu Ама мноооого отдавна.

Ееее, човек да не излезе за малко и вие изписахте света. До сега се мотахме в НСА с бебе, баба, и кака. Отнякъде се довя и едно куче, та го намачкотихме за ужас на майка ми.
Взех дребната от училище. Няма температура, леко е отпаднала, има сополи. За сега не е зле, ще видим дали ще се разболее.

Тъкмо сте на училищна тема, да си кажа. Аз нямам никакви претенции къде ще учат децата ми. Все ми е тая. Нито ми дреме за  езикови, нито за математически, нито за елитни, нито за каквито и да е гимназии. Особено пък частните в които учат разни превзети богаташчета....айде нЕма нужда. Ако ще и в селското даскало да учат, все тая. Искам само да са здрави и щастливи, нищо повече. Болни амбиции нямам. Каквото му дойде.

Много мерси на всички за помощта за пюренцата  Hug Мъхче, ще пробвам да си направя акаунт и да видя ще успея ли.

Кой се чудеше от къде да вземе бурканчета за кухня? Ние купихме на Боци няколко пюрета Мендев. Супер евтини са , български. Техните бурканчета са като едно време Ганчев. Има и едни Малечко, и те са такива. Давате пюрето, миете бурканчето и готово. Аз така се сдобих с няколко. За мое учудване Мендев са на вкус като някогашните пюрета и Боци много ги хареса  Peace

Месо и глутен отдавна вкарах. Понася се добре. И аз вече взех да си карам както аз си преценя. Че то верно колкото хора, толкова мнения.

Ще правя пиле фрикасе.  Не можах много да ви прочета, ама дребната само ми прави забележки, живяла съм била в Бг-мама  ooooh!

# 610
Да ви светна и вас, ако кат мен не сте разбрали, отивате си в профила и махате отметката на да не се показват подписите на потребителите, и воала вече има лентички  Laughing

# 611
Ааа ама Сандалка го каза това преди 3-4 страници още  smile3534

# 612
  • София
Браво бе Мисти. Само се правиш ти на незнаеща, а си си цял хакер, всичко разбираш.

И аз взех вече да претупвам въвеждането на нови храни. Е, риба още не съм дала, но пък захранването със зеленчуците беше само първоначално. То пък и как постепенно да му въвеждам храни, в едно зеленчуково пюре има поне 5 зеленчука. За месните и аз следвах пиле, пука и заек, за сега. Следва телешко.
Плодовите ги вкарвам, джаста-праста, нали му ги слагам в млякото, та белким хапне. Днес е на малина с ябълка. Чудя се какви да му ги бъркам. Приготвила съм му и едно в което има ананас. Търся нещо ново, различно.

Всичко друго освен млякото му е много вкусно, онзи ден, естествено държейки го на ръце си сипвам леща да ям, гребвам с лъжицата навеждам се да я опитам а той се навежда преди мен и е отворил широко уста. Дадох му капка, изяде я. Гребвам втори път да я опитам, той пак преди мен се е надвесил над лъжицата. Е приспах го и след това се наядох на спокойствие. Онази вечер пак по същия начин, не искаше млякото, но пък се пресягаше да ми вземе броколите от чинията. Сега за обяд сипвам на брат му кюфтета с бял сос, еми това малкото преглъща, преглъща, ей лигите му потекоха.

# 613
Дейзи те това съм го пропуснала, нали съм блейка. Щото ми дадоха една задачка от работа имала нужда от помощ заместничката и аз като добра душа, работя, мия чинии, приспивам бебе едновременно и отвреме на време поглеждам тук как сте  Embarassed
Весе те това беше ти си открила своят начин, почвай да готвиш за вас с АМ, и давай на Лазар да видиш как ще му намериш цаката  Mr. Green

# 614
Весе и Ками е така, гледа и преглъща. Искам вече манджи да яде, поне да знам че ще е вкусно.

Общи условия

Активация на акаунт