Епилепсия - ТЕМА 19

• 66 171
  • 726
  •   1
Отговори
# 690
Най-доброто противоалергично средство за момента е ЕРИУС.Аз дори го давам преди упойки дори и за ЯМР анестизиолога ни го препоръча.А иначе и ние с гадинките сме много зле,в момента е адски нахапан от бълхи и е в ужасно състояние

# 691
Забравих да допълня че няма проблем с конвулекса и ЕРИУС

# 692
  • София, Люлин-8
Аз давам Фенистил капки. Сащо няма проблеми с Конвулекса, а и може да я мажеш с Фенистил гел на ухапаното място.

# 693
  • Варна/Белгия
Аз давам Ериус и хомеопатия,а на фенистила съм чела че не е препоръчително за епилепсия.

# 694
Отидохме до спешен кабинет изписаха ни Ериус.
Аз също знам за Фенистила, че не се препоръчва. 
Друг път съм мазала ухапано от комар с Псило - балсам, но сега е нещо ужасно! Две огромни червени петна горящи чак! Алергия е - потвърди го и доктора. Още повече, че на последните ни кръвни изследвания имаше високи отклонения в показателите ЕО, което е свързано с проява на алергии.

# 695
  • София, Люлин-8
Това за Фенистила за пръв път го чувам, редовно ни го изписват. Даже от александровска болница ни изписаха да го давам сега преди резонанса.  newsm78

А аз от Ериуса започнах да сумнамбулствам и затова не посмях да го давам на малката.  Rolling Eyes
А фенистил съм пила и нямах проблеми, но още не бях почнала лекарствата.  newsm78

# 696
  • София, Люлин-8
Верно било сега прочетох в листовката.  ooooh!
Тия хора акъл имат ли та все ни го предписват при положение, че винаги казвам за епито. #Crazy

Е по-добре късно отколкото никога. Добре че сте вие.  Hug

А в тоя ред на мисли за Урбазона има ли нещо такова, защото утре се канят да ни треснат 10 мг. от него.

Последна редакция: нд, 11 май 2014, 15:25 от romanol

# 697
  • Варна/Белгия
Ние получихме алергията изведнъж към много неща,полени и косми към животни и към някои други групи храни.Докато бяхме в бг спасение нямаше,от както се преместихме и не е получавала.А за комарите лятно време и купувам едни гривни за крака и не са я хапали.Може би малко помогна хомеопатията,но не можах ме да изкараме цял курс заради постоянните притъпи.

# 698
  • София, Люлин-8
Бързо питане.

Ще ме пуснат ли да стоя при нея по време на изследването?  newsm78

# 699
  • Варна/Белгия
мене не ме пуснаха,защото било много шумно

# 700
Мене ме пуснаха на ЯМР, но детето беше без упойка и ръката ми беше върху крачето му. И на скенер са ме пускали. Слагат защитна жилетка.

# 701
  • София, Люлин-8
Ние се прибрахме.

Нашето ЯМР не е чисто за съжаление. Cry
Ще ви напиша там само където са открили нещо.

Супттенториално вляво окципитално се визуализира неправилна по форма зона на патологично променен сигнален интензитет. Находката се намира в бялото вещество и е с висок сигнален интензитет при Т2 .....

ЗАКЛЮЧЕНИЕ:
МР образ на описаните промени е с неспецифичен характер и може да се свърже с кортикална дисплазия. ВДД отношение глиозни промени от неспецифичен характер. За клинична корелация и контролно МР сканиране.

Това пиша в нашето ЯМР.
Сега искам да направя и една консултация и с д-р Мимкин. Та ако някой може да ми даде негови координате ще съм много благодарна.   bouquet

Последна редакция: чт, 15 май 2014, 13:04 от romanol

# 702
Романол, съжалявам за резултатите от ямр. Все пак важно е детенцето да е добре, има много случай на хора без проблеми при които случайно се откриват мозъчни увреждания, както и обратното много проблеми нормален ямр.

# 703
Романол, дисплазията има общо с епилепсията, нали?
Обясниха ли ви нещо?

# 704
  • Добрич
romanol много съжалявам за резултата! И моето момиче е с дисплазия, но успяхме да овладеем пристъпите. Пожелавам и при вас нещата да се нормализират!
Давам ти номера на Минкин и дано останеш доволна от отговора му- 0888/957 915  Hug

Steli Mam тя предизвиква епилепсията, самата кортикална дисплазия означава удебеление на мозъчната кора в засегнатата част от мозъка и понеже граничи с центрове отговарящи за различни неща (при нас е сетивен) го подтиска, ако може така да се каже.От там идва проблема и се отключва епито. Така ни го обясни онзи ден един лекар, който в момента работи в германска клиника.

Общи условия

Активация на акаунт