МБАЛ Бургас - тема VI

• 105 684
  • 637
  •   1
Отговори
# 300
  • Бургас
В Поморие? Където няма нито един анестезиолог и реанимация?  Айде не пишете глупости. Аз като раждах, точно от Поморие докараха спешно жена поради горните причини.
Който иска приключения за сметка на своя живот и този на бебето, да ходи в Поморие. След като с очите си в МБАЛ видях какво е родилка да получи гърч, да си глътне езика и на секундата да я качат в реанимация, се убедих, че лично за мен по-сигурно място няма.

# 301
  • Бургас
Аз пък може и да съм пристрастна, ама в Поморие наистина е много добре. В крайна сметка всеси сам избира какви рискове да поеме и къде да ражда.

За МБАЛ искам да попитам - как обличат зимните бебета? Казаха ми да нося 3 комплекта ританки и камизолки, ама само по тях ли ще е или да си взема и други, горни? Или с пелени ги увиват отгоре? А като ми го донесат бебето примерно на третия ден, изцяло ли аз се грижа за него или акушерките го взимат да го мият и сменят в определени часове?

# 302
И аз съм се насочила към д-р Кироваков в МБАЛ Бургас. Налага се да родя със секцио, заради фраксипарина, който слагам през ден
Денят на отворени врати само в сряда ли е? Предварително ли трябва да се запиша и къде трябва да се обадя? Извинявам се, ако въпросите ми са глупави, но нещо не мога да се ориентирам в сайта?
Като заговорихте за цени - освен таксата за избор на екип какво друго се плаща? Самата операция ...?

# 303
  • Бургас
Аз пък може и да съм пристрастна, ама в Поморие наистина е много добре. В крайна сметка всеси сам избира какви рискове да поеме и къде да ражда.

Съни, не ме разбирай погрешно. Нищо против нямам болницата в Поморие. За нормално раждане и без усложнения може да е ок. Споделих какво се случи, докато аз раждах. И лекарите коментираха, че там няма анестезиолог и затова пращат в Бургас.
Просто се подразних как влиза някой, плювва тука и после изчезва, без да се аргументира. Нали целта на темата е да има конкретика, за да е полезна.

За въпроса ти - моето бебе беше зимно (кога мина една година Embarassed).
Носех ританки, бодита и връхни дрешки за отгоре. Вземи си повече комплекти за всеки случай. С пелени ги увиват само докато са при тях в неонатология, ако си секцио.
Когато ти донесат бебето, акушерките идват да сменят памперса и да го повиват, но ако ти искаш да се грижиш сама за него и ти да го преобличаш, нямат нищо против.

AMARIA , никъде не се обаждаш. Направо отиваш в сряда по обед отзад на входа на родилното. И после ви пускат да влизате на талази Simple Smile
Ако си решила да плащаш за избор на екип, плащаш само тази такса. Нищо друго.

# 304
Тинтина, благодаря ти   bouquet
Предполагам има кой да те разведе и да ти обясни, нали? Там ще ми дадат ли информация за това какво трябва да нося за мен, за бебето и документи   newsm78

# 305
  • Бургас
Развежда ви старшата акушерка. Води навсякъде - в родилни зали, операционната, горе на третия етаж, в неонатологията. Всичко обяснява, дават и списък какво да се носи, отговарят на всички въпроси.

# 306
Май да се иде на отворените врати е най-добре, някой от вас ходил ли е на някакво училище за родители?

# 307
  • Бургас
Ами добре е, защото поне имаш информация.
На училище за родители не съм ходила. Работих до последно и хич нямах време Embarassed

# 308
В Поморие? Където няма нито един анестезиолог и реанимация?  Айде не пишете глупости.

+1

# 309
Извинете ме ако има зададен такъв въпрос....... не съм от Бургас и няма кой да ме закара да посетя ден на отворените врати, та..... може ли някоя мама, която  раждала в МБАЛ да каже какъв е горе долу списъка за родилното, който се изисква от болницата?????

# 310
Документи
- лична карта
- направление за раждане
- документ за кръвна група
- амбулаторна карта
- термометър
За раждането
- лигнин - 1 кг.
- еднократни чаршафи - 5 бр.
- лични принадлежности
- нощници - 2 бр.
За новороденото / при 3 дневен престой/
- памперси - 12 бр
- хавлия - 1 бр
- комплекти дрешки - 2- 3 бр. ританки, камизолки, чорапки/ или каквото прецените/
Това е списъка, преписан дословно, в общи линии предия път като раждах не се е налагало нещо допълнително, бих добавила помпа за кърма. И все пак ако ти се наложи нещо, винаги могат да ти го донесат впоследствие. Дано съм била полезна Simple Smile

# 311
Много благодаря за бързият е изчерпателен отговор!!!

# 312
Здравейте момичета, предстои ми раждане март месец и все още се чудя къде да родя. Може би някъде назад в темата пише, но няма как да изчета всичко, та ако може да ме светнете, как процедират с бебетата в Окръжна и в Девата при нормално раждане и секцио, дали ще ми го дадат веднага, при мен ли ще бъде и т.н. ?
Колко се плаща за избор на екип, струва ли си въобще? Някой раждал ли е при доктор Кироваков, той ми е на ЖК и съм очарована от него Simple Smile

За Девата най-добре питай в другата тема, тази е на МБАЛ Бургас. Темата на Девата е тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=809371.new#new  Peace

# 313
Здравейте момичета, предстои ми раждане март месец и все още се чудя къде да родя. Може би някъде назад в темата пише, но няма как да изчета всичко, та ако може да ме светнете, как процедират с бебетата в Окръжна и в Девата при нормално раждане и секцио, дали ще ми го дадат веднага, при мен ли ще бъде и т.н. ?
Колко се плаща за избор на екип, струва ли си въобще? Някой раждал ли е при доктор Кироваков, той ми е на ЖК и съм очарована от него Simple Smile

За Девата най-добре питай в другата тема, тази е на МБАЛ Бургас. Темата на Девата е тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=809371.new#new  Peace

Благодаря за инфото, ама колкото повече го мисля май ще си раждам в Окръжна Simple Smile

# 314

Благодаря за инфото, ама колкото повече го мисля май ще си раждам в Окръжна Simple Smile

Ти си знаеш най-добре. Писах тъй като бе питала и за Девата, а това не е тяхната тема. Леко раждане  Hug

Общи условия

Активация на акаунт