БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-32

• 29 797
  • 785
  •   2
Отговори
# 285
От кога мога да давам сурови плодове и какви?

Вече можеш - ябълка, круша, банан, манго, пасирано грозде, авокадо, пъпеш.

# 286
Размислих се, защото днес купих такава мрежичка за плодове на Нуби, и на опаковката пишеше 10 м. +.  newsm78

# 287
и аз ги гледах тези мрежички, ако нямаме такава има ли нещо подобно, което може да се използва за даване на плодове?

# 288
Някои мами ги дават опаковани в тензух Дива77.  Hug

# 289
Някои мами ги дават опаковани в тензух Дива77.  Hug
  bouquet
иначе засега само лентички морков й давам да ръба- да си чеше венците по-скоро

# 290
  • Варна
защо не е добре да се дава в 19.00 ч кашата? аз на обяд в 13 ..00 ч давам пюре с кърма, в 16.00 само кърма и в 19.00 правя 100 мл каша плюс кърма след това.

За да не си товари коремчето с твърда храна, толкова близо до часа за заспиване. По-добре последните 2 хранения да са мляко, на вашата възраст (не знам на колко е бебето, но от схемата ти съдя че е на 6-7 месеца). Като стане на 11м-12м и се увеличат хранителните нужди, тогава ще си обядва в 13:00, ще си следобядва с голяма порция плодове/кисело мляко и ще си "вечеря" с нещо постно в 19ч, като след това в 21-22:00ч ще си пие мляко за заспиване. Аз поне мисля, че това е добра схема, но всеки си преценява Simple Smile

# 291
защо не е добре да се дава в 19.00 ч кашата? аз на обяд в 13 ..00 ч давам пюре с кърма, в 16.00 само кърма и в 19.00 правя 100 мл каша плюс кърма след това.

За да не си товари коремчето с твърда храна, толкова близо до часа за заспиване. По-добре последните 2 хранения да са мляко, на вашата възраст (не знам на колко е бебето, но от схемата ти съдя че е на 6-7 месеца). Като стане на 11м-12м и се увеличат хранителните нужди, тогава ще си обядва в 13:00, ще си следобядва с голяма порция плодове/кисело мляко и ще си "вечеря" с нещо постно в 19ч, като след това в 21-22:00ч ще си пие мляко за заспиване. Аз поне мисля, че това е добра схема, но всеки си преценява Simple Smile

И аз се чудех, защо педито е казало в 7ч. Може пък нейното бебче, да си ляга късно и съответно сутрин късно да става. Аз имам познати с такъв режим на семейството и съответно на бебето.

# 292
Моят педи каза кашс следобяд! Но наша беба се будеше нощно време за мляко! Като започнах да и давам каша към 17:30-18:30 пие едно мляко преди лягане! Буди се нощно време понякога за хранене

# 293
  • София
До каква възраст е желателно да обезсолявам сиренето?

# 294
  • Варна

Мен ако питаш, колкото по-безсолни храни, толкова по-добре, ама не само за бебета, ами цял живот Simple Smile

# 295
  • София
Малиш първо честити рожден ден на дъщеричката ти, да ти е жива и  зравя, много послушно и лъчезарно дете.

Моята дъщеря все още се буди всяка нощ за мляко м/у 4-5 ч. , след това закусва в 10. Не давам каши вечер, само плодово пюре към 18 + Ам,след това в 21.30-22 само АМ. Не ме притеснява, не й слагам бисквити  и други работи в млякото вечер. Когато тя е готова сама ще се откаже. Да не говорим, че е изключително о злояда и нищо др освен АМ не приема радушно.

# 296

На големия до 2г. и повече обезсолявах. Но обезсолено сирене дори ние трябва да ядем.

# 297
Момичета, как се захранваше с жълтък? Не се даваше в поредни дни като другите храни, нали?

# 298

Според мен колкото повече, толкова по-добре. Мисля да обезсолявам докато го яде така.

# 299
  • София
Mерси за сиренето. Не ми е проблем и си го обезсолявам, но реших да няма нещо някакви нужди, дето са различни, пък аз да не ги задоволявам така  Laughing
Благодаря още веднъж   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт