БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-32

• 29 785
  • 785
  •   1
Отговори
# 60
Доколкото чайче за попара-аз правя с вряла вода!
Доколкото алергенни храни - проверявай всяка поотделни в инет! Аз дадох спанак  на 11, ама май го дават от 10. Важното е да започниш, че прясно мляко, белтък, цитруси, мед са след годинката! В зависимост от алергията има мами, които са внимателни с кисело мляко, сирене, масло, жълтък! Домата и червената чушка са ти последна грижа!

# 61
  • София
Не знам дали питането е точно за тази тема, но реших да не пускам нова.
Досега синът ми не е правил проблеми с хранителни алергии, изключая млякото и каша гречка. Онзи ден го пробвах с портокал, след което забелязах петънца, които са типични за неговия атопичен дерматит. Разбира се, не съм повтаряла, но и петната не само, че не изчезнаха, ами се разпространиха и под формата на обриви по сгъвките на краката. Портокал дадох в сряда, днес вече е петък. Възможно ли е да е хранителна алергия или да го водя на дерматолог?

# 62
  • СОФИЯ
здравейте,бебето ми е захранено разни зеленчуци,вече втора седмица.сега и взех пюре - броколи с ориз ,пише 4+, дали ориза е подходящ за нея ?

# 63
здравейте,бебето ми е захранено разни зеленчуци,вече втора седмица.сега и взех пюре - броколи с ориз ,пише 4+, дали ориза е подходящ за нея ?

Оризът е много подходящ за първа храна! Броколите са газообразуващи- дават се поне на 8 месеца

# 64
  • СОФИЯ

Оризът е много подходящ за първа храна! Броколите са газообразуващи- дават се поне на 8 месеца
Thinkingаз съм дала морков,картоф,тиква,пащърнак....сега какво да дам тогава?имам и тиквички с картоф има и ориз вътре,това дали е подходящо??

# 65
  • София
Момичета, направих уж брашно от ориз.. Т.е пекох на 80 градуса за около 50 минути, смлях го на кафемелачката и пак седи като грис? Като го сваря, седи баш като грис, така ли трябва да е  Embarassed

# 66
Момичета, направих уж брашно от ориз.. Т.е пекох на 80 градуса за около 50 минути, смлях го на кафемелачката и пак седи като грис? Като го сваря, седи баш като грис, така ли трябва да е  Embarassed

Днес получих готово био и е много финно, като пшенично брашно. Ако бебето го яде и не се дави не виждам какъв е проблема.

# 67

Thinkingаз съм дала морков,картоф,тиква,пащърнак....сега какво да дам тогава?имам и тиквички с картоф има и ориз вътре,това дали е подходящо??
Тиквички може да дадеш, но въведи оризова каша преди това! Зелен фасул също може да дадеш! Броколи и карфиол на 8 месеца

# 68
  • На брега на морето
Не знам дали питането е точно за тази тема, но реших да не пускам нова.
Досега синът ми не е правил проблеми с хранителни алергии, изключая млякото и каша гречка. Онзи ден го пробвах с портокал, след което забелязах петънца, които са типични за неговия атопичен дерматит. Разбира се, не съм повтаряла, но и петната не само, че не изчезнаха, ами се разпространиха и под формата на обриви по сгъвките на краката. Портокал дадох в сряда, днес вече е петък. Възможно ли е да е хранителна алергия или да го водя на дерматолог?

По мое мнение надали е от портокала. Възможно е в началото да е било от него,  но 2 дена да продължи не ми се вярва....аз бих завела детенцето на лекар да го погледнат, особено при положение, че има дерматит. Дано бързо се оправи  Hug

# 69
Милинка, като нищо е от портокала.

# 70
От плодовете слабоалергенни са: ябълки, круши, манго, боровинки, авкадо
От зеленчуците: сладки картофи, тиква, тиквичка, броколи, карфиол, алабаш, зелена чушка, зелен фасул. Последните 2 са газообразуващи и се дават към 8 месец! Цвекло може да даваш, но внимавай с нитратите!
Пащърнак, тиквичка!
Добавила съм в синьо каквото се сетих.
С цвеклото не съм съгласна. Всички неща с наситени цветове се отлагат при алергични.
Правилото е - най- безопасни са в следния ред бели, жълти, зелени, оранжеви, червени плодове/ зеленчуци. Има изключения: тиква се понася добре, но пък целина не. Морковите са чест проблем, колкото и абсурдно да звучи. Цитруси, бобови (с изкл на грах и зелен боб), яйца, кисело мляко се отлагат след годинката.
Много благодаря. Ако захранването съм го започнала в 6 месец, то кога се въвеждат алергенните храни?
Повечето са след година, някои като цитруси, какао дори след 3 години.
Белтък - след година и половина.
Каква ви е основната алергия.

Обрив от храна не изчезва веднага. 2-3-4 дни.

# 71
  • София
Кое в цитрусите прави такива поразии? В смисъл защо цитрусите са по-опасни?

# 72
Боите, с които оцветяват корите, но и това, че не са характерен плод за ширините ни.
Цитрусите са и доста високо киселинни, дразнят стомах и черва, оттам и възможна реакция.

# 73
Здравейте, мога ли давам от консерва риба тон, че имам в повече, но не знам доколко е удочно. До сега не съм давала и чай,освен на Хип лайка. С какъв бихте ми препоръчали за започна?

# 74
  • София
  bouquet Чери!
Носи си аватара по-дълго; особено ти завиждам за него  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт