БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-32

• 29 794
  • 785
  •   1
Отговори
# 360
Как се приготвят пюрета за повече време? Как се съхраняват? Или къде мога да порчета по въпроса?
Замразяват се във формички. Слагат се в бурканче и се изварява!

Какви формички? Самото пюре ли се разделя във форми? Ако може по-подробно ще съм много благодарна Simple Smile

# 361
Марибелка,аз затварям в бурканчета от готови пюрета.Кипвам ги за една минута и обръщам с капачката надолу за да хлътне. Peace

# 362
Аз броколи,карфиол, моркови и др. си взимам от замразените на Бондюел и си правя колкото ми трябва!
Знам, че формички за лед някои мами ползват! Едно кубче е около 30 гр. Картофи не стават по тоз начин!
А и доколкото знач не всички бурканчета стават

# 363
Марибелка,аз затварям в бурканчета от готови пюрета.Кипвам ги за една минута и обръщам с капачката надолу за да хлътне. Peace

И аз имам свободни бурканчета, но са с кофти капачки, бебевита и хип, стават ли капачките им за тази цел? Ааа и трайност ме интересува.. до три седмици месец длаи издържат така, повече не ми трябва.

# 364

Да.Не всички бурканчета стават.Тези новите не са с винтче,а с гумирана отвътре капачка.За да може да ги използваш по начина,който казах,когато ги вариш не трябва да плуват целите във водата.Капачките да са извън водата и се получава.

Марибелка,може и да си купиш капачки отделно.Ето тук виж какво открих:

Последна редакция: сб, 08 фев 2014, 19:08 от подаръче

# 365

Да.Не всички бурканчета стават.Тези новите не са с винтче,а с гумирана отвътре капачка.За да може да ги използваш по начина,който казах,когато ги вариш не трябва да плуват целите във водата.Капачките да са извън водата и се получава.

Бебевита имам и хип, стават ли и каква е трайността?

# 366
Аз затварям в бурканчета от "Ганчев".Правя около 10-12 пюренца,които използвам до 10-12 дена след приготвянето им.Иначе така стерилизирани пюренцата имат голям срок на годност.Стига капачката да хлътне.
Редактирах си горния пост.Там ти пуснах нещо.

# 367
Аз затварям в бурканчета от "Ганчев".Правя около 10-12 пюренца,които използвам до 10-12 дена след приготвянето им.Иначе така стерилизирани пюренцата имат голям срок на годност.Стига капачката да хлътне.
Редактирах си горния пост.Там ти пуснах нещо.

Благодаря, а ти както топли ли ги затваряш? и това е? и 12 дни? така ли? и къде ги държиш?

# 368
Виж сега.Има два начина да си направиш пюренца.Единият е още докато са горещи зеленчуците-пасираш,затваряш в бурканчета и обръщаш с капачката надолу.Без да ги вариш.Трябва да действаш бързо обаче.Преди да са истинали зеленчуците,за да може да хлътне капачката.
Другият начин е този,който ти обясних.Вариш си зеленчуците,пасираш,пълниш бурканчетата,нареждаш ги в една тенджера с вода,като оставяш капачките извън водата.Не трябва да плуват вътре,ако са от онези гумираните.Кипваш за минута-2.Изваждаш ги от водата и ги обръщаш с капачката надолу.
Аз лично ги използавам за 12 дена,защото толкова приготвям.Ако направя 30 пюрета ще имам за месец.Всеки ден давам по едно.Ти ако искаш може да направиш и 60,ако имаш възможност(аз нямам).Ще издържат.Стига капачката да е хлътнала добре може да си ги ползваш и след 3 месеца. Peace
Съхраняват се по същия начин както всяка зимнина затворена в буркан.Извън хладилник.

# 369
Еее, супер! Много ти благодаря подаръче просто четох една татия с изследвания за бебешките пюрета-купешките и реших че трябва на всяка цена да приготвям домашни! По-добре късно, отколкото никога  Rolling Eyes

# 370
  • София
Аз приготвям пюрета за 2 дни. В деня в който готвя бебека, яде прясна и топла храна, за другия ден правя упражнението с обръщането на капачката. за 10-12 дни не бих правила, т.к е същата играчка, като през ден да му готвиш. С тази разлика, че така предлагам по-голямо разнообразие, е аз съм и въвела доста неща до момента. А и един път като го приготвиш, след това като го превариш за да се стерилизира и отново го претоплиш, като решиш да го даваш, не мисля че остават много ценни хранителни вещества вътре. Най-полезно е всеки ден да се готви и директно да се консумира топлата храна.

Бурканчета ползвам от лютеница с винт , просто не ги пълня до горе, а ориентировъчно, колкото изяжда детето.

# 371
  • на земята
На Бебевита и ХИП бурканчетата НЕ стават за стерилизиране  Peace
Приятелка използва на Ганчев,и то не всички ставали  Peace
Искам да попитам като се въведе брюкс.зеле,трябва ли отделно да се въвежда обикновено и кис.зеле примерно ?

# 372
Лелеее, какво зелееее  newsm78 Моето с 5 зъба на кръст какво зеле би смляло...

По същество: всъщност от каква възраст на детето може да му се дава да яде зеле, гъби? (и има ли връзка с това колко зъба има, за да може да сдъвче храната)
Благодаря - страхотни сте и безценни   bouquet

# 373
  • на земята
ей такова брюкселско зеле  Peace
зеле се дава след 10-11 месеца,по думите на гастрото  Peace
Е нали ще се пюрира,варено на манджичка,да няма сурово зеле да хрупа  Laughing
ние имам 4 зъба и два наболи..)))
Гъби,след 2 години  Peace знам аз  Peace

# 374
kanye,защо да е същата играчка?Ти готвиш през ден.Аз през 10.За хранителните вещества...Ми ти как си мислиш се приготвят тези готовите?Относно разнообразието пропуснах да кажа,че варя да речем картофи,моркови,тиквичка,тиква,чушка,броколи,зелен боб..и после правя различни комбинации.В едното бурканче слагам картоф и морков,в друго-картоф,чушка,зелен боб,в трето-тиква и картоф и т.н.Така всеки ден давам различно.Понякога се случва да смеся половин домашно приготвено с половин купено пюре.С цел разнообразие. Peace

Общи условия

Активация на акаунт