Лежащи бъдещи мами, заповядайте да не скучаем - 29 тема

• 39 025
  • 756
  •   1
Отговори
# 345
elfi 80, jul_j Честити рожбички мили мами  Hug След борбата, която всички водим тук, това е най-голямата и сладка победа. Пожелавам Ви да са Ви живи и здрави, много жизнерадостни и борбени бебчета, много да Ви радват и да сте много щастливи заедно  Simple Smile Heart Eyes

На другите мами успех отново, за пореден път виждаме, че темичката е късметлийска и ще удържим до края, за да имаме и ние живи и здрави бебчета  Hug

Аз продължавам да лежа, бях малко болна тази седмица и кашлях, та моя док ми удвои магнерича и пия и бусколизин докато отшуми кашлицата, че заради скъсената шийка е опасно като се напъвам да кашлям. Ужасно гадно беше, но помина вече и се чувствам по-добре. А нашата бебка рита ли рита и много ме радва като си я усещам така.....  Simple Smile

Хайде от мен лек и слънчев ден  Hug Hug Hug

# 346
Raika, защо не питаш за биоелектра, една приятелка е пила и каза ,че и действал много по добре от магнерода и магнерича. Аз днес ще питам и за това и за партусистена , че имам 1 кутия и той си е за контракции не като салбутамола. От време на време и аз имам снощи ме болеше сточаха горе като при гастрит и корема пична да ми се втвърдява и да ме боли целия. Аз се успокоявах , че щом не е ниско доло няма страшно ама и затова ще питам , абе доста въпроси имам дано не ги изям половината. Няма ли някоя мама от Димитровград , в темата за контракции пише че по аптеките там имало партусистен, внася ли го от Сърбия само там го имало.

# 347
Здравейте мамита! Днес съм в паника, не само днес но с тастъпването вечерта и преболяване тук там изпадам в паника Sad имам скъсена шийка, каято е и разкъсана от първото ми раждане преди 7г ! Предния месец си беше 3см но на сегашната консултация се оказа че е 2см, нямам зашиване, поради лоша ориентация относно гениколога! Пия но шпа 3х1 и магнерот 3х2. Притесненията ми са че доктора каза само да лежа, което не е възможно напълно, и ако има нещо да се обадя.... но не го попитах какво нещо Sad какво трябва да ме притеснява, освин че като стана за малко си имам контакции за това се пазя колкото мога, имам болки в яйчниците които днес са постоянни и ме плашат, иначе си ги имам само като се обращам от едната на другата страна а сега са постоянни, това означава ли че е сериозния проблем и да му звъня? И нешо неудобно, но согато имам такива болки по някога имам газове и ми минава болката а днес само един път можах да пръц.... досрамя ме но изпадам в паника и получавам сърцебиене Sad моля ви да ми помогнете с мнение простете ако имам грешки не съм гледала и пиша от телефона, бързам да пиша, че да се поуспокоя

Последна редакция: пт, 04 апр 2014, 18:03 от Магдалена Величкова

# 348
  • Пловдив
Магдалена Величкова, успокой се. Така не си помагаш. В коя седмица си?
Нормално е да имаш по няколко контракции на ден. Аз пия и Гинипрал, но като заместител изписват Салбутамол или Нифедипин. Можеш да питаш. Аз слагам и Утрогестан вагинално, от него шийката набъбва. И не на последно място многооо лежане. Успех!

# 349
В 30седмица съм, контракциите не ме притесняват мила... те са втвърдяването на стомаха нали Simple Smile)  : Embarassed усещам нещо като разкъсване на яйчниците, или подобно  когато изстинат краката как болят яйчниците нещо такова Simple Smile) Божее не мога да се изкажа като хората, плаша се че ако започне преждевременно раждане( да пази Господ) как ще разбера какви са симптомите?? Страхувам се защото болницата където се моля да родя е на 70км от нашия град Sad

# 350
Първо наистена се успокой
Ставай само до тоалетна и за хапнеш
Каквото и да има го остави или намери  кой да ти помага
Аз също бях но вече беше късно за серклаж
слагах вагинално утрогестсан който наистена помогна
Pivai ти е писала всичко необходимо от нея шийката набъбва
Пиех магнезия диаспорал и нощ па при необходимост
За съжеление не се усеща нищо ако се скъсява шийката
Ако усетиш болки все едно ще ти усеща цикъл и по чести контракции направо тръгвай към болницата
Ти откъде си
Имаш още малко време около 4-5 седмици и ще си по спокойна
Дотогава остави всичко настрани
И питай за лекарствата не знам защо не са ти изписали
Само се успокой всички сме с теб и вярваме че ще е наред всичко с бебо и теб
Прегръдки  Hug
Pivai ти как си мина ли прегледа ?
Прегръдки и за теб
Следя ви и чакам хубави новини  Hug

# 351
  • Бургас
Здравейте! Моят преглед днес беше леко разочароващ. Общо взето отнесох критика за това, че съм лежала в конкурентната болница.
Много бях ядосана, но ми мина. Иначе оставам на магнерот и но шпа, като при необходимост мога да пия и папаверин. Не разбрах точно как да комбинирам обезболяващите, но бях твърде афектирана, за да питам. Евентуално от следващата седмица утрогестан.
Магдалена Великова, нали това ти е второ раждане, как няма да разбереш! Наистина се опитай да бъдеш по-спокойна! И помисли за вариант за медицинска помощ близо до теб за спешни случаи! Стискам ти палци да си добре!

# 352
Здравейте! Моят преглед днес беше леко разочароващ. Общо взето отнесох критика за това, че съм лежала в конкурентната болница.
Много бях ядосана, но ми мина. Иначе оставам на магнерот и но шпа, като при необходимост мога да пия и папаверин. Не разбрах точно как да комбинирам обезболяващите, но бях твърде афектирана, за да питам. Евентуално от следващата седмица утрогестан.
Магдалена Великова, нали това ти е второ раждане, как няма да разбереш! Наистина се опитай да бъдеш по-спокойна! И помисли за вариант за медицинска помощ близо до теб за спешни случаи! Стискам ти палци да си добре!

Ей не се научиха че здравето на пациентите е по важно от това къде си отишъл лежал и прочие Sick
Не им обръщай внимание
Аз за това уважавам моята док
Където и другаде да отида никога не е сърди и приема всички изследвания от там
Магньиевия диаспорал или магнерот пиех два часа след хранене или 1 преди ,не се съчетава с желязо ако пигш трябва имат час разлика
Нош па ми даваха при необходимост когато имам болки
Папаверина  мисля че е аналог на нощ па но по силен
Утрогестсна като го сложиш лежиш поне 30 мин иначе всичко изтича дано съм била полезна   newsm78

# 353
Първо наистена се успокой
Ставай само до тоалетна и за хапне
Каквото и да има го остави или намери  кой да ти помага
Аз също бях но вече беше късно за серклаж
слагах вагинално утрогестсан който наистена помогна
Pivai ти е писала всичко необходимо от нея шийката набъбва
Пиех магнезия диаспорал и нощ па при необходимост
За съжеление не се усеща нищо ако се скъсява шийката
Ако усетиш болки все едно ще ти усеща цикъл и по чести контракции направо тръгвай към болницата
Ти откъде си
Имаш още малко време около 4-5 седмици и ще си по спокойна
Дотогава остави всичко настрани
И питай за лекарствата не знам защо не са ти изписали
Само се успокой всички сме с теб и вярваме че ще е наред всичко с бебо и теб
Прегръдки  Hug
Pivai ти как си мина ли прегледа ?
Прегръдки и за теб
Следя ви и чакам хубави новини  Hug
                            много благодаря Simple Smile аз съм от Разград, но от месец водя консултациите си в Тутракан :*

# 354
Здравейте и от мен , на днешния преглед потвърдиха , че имам полип в матката , но нямало какво да се направи сега. Не било опасно за бебето но можело да ми цапа до като родя. Според моята лекарка шийката си ми е много хубава и дълга. Разрешиха ми леки разходки. Магдалена както ти казват момичетата успокойсе знам , че не е лесно защото и аз съм голяма паника. Започни да си слагаш утрогестан неразбрах точно какво правил но било мн добре за шийката. Колкото можеш повече лежи. Някаде в нета гледах едни колани които предържали корема. Незнам дали вършат работа но може да питаш доки и някой от момичета, ако помагат да си го слагаш докато ставаш. Raika моята докторка ми каза  да не ги взимам заедно лекардтвара за да можело да има по чест прием на удпокояващи матката медикаменти. Между приема на магнерода пий но шпа. Поне аз така правя. Успех на теб и на всички лежащи мами.  Hug

Последна редакция: пт, 04 апр 2014, 19:25 от galka8507

# 355
Магдалена, аз съм така от седмици и знам колко е трудно да запазиш спокойствие. Това, което аз правя е да си пия хапчетата и постоянно да лежа. Също така ми минаха задръжките да потърся помощ, когато болките продължат дълго или съвсем изпадна в паника. Вече няколко пъти тичахме до спешното. А и ако от там препоръчат, влизането в болница винаги си остава вариант. Престоят там не е приятно преживяване, но аз лично го предпочитам пред това да изживявам някакви кошмари у дома.
Успех и позитивни мисли ти пожелавам  Hug

# 356
Магдалена, аз съм така от седмици и знам колко е трудно да запазиш спокойствие. Това, което аз правя е да си пия хапчетата и постоянно да лежа. Също така ми минаха задръжките да потърся помощ, когато болките продължат дълго или съвсем изпадна в паника. Вече няколко пъти тичахме до спешното. А и ако от там препоръчат, влизането в болница винаги си остава вариант. Престоят там не е приятно преживяване, но аз лично го предпочитам пред това да изживявам някакви кошмари у дома.
Успех и позитивни мисли ти пожелавам  Hug

аз миналия месец полежах в болницата на моя глава  Simple Smileпроблема е че нашите доктори са страхотни и като разберат че на ползваш техните услуги или поне услугите на" докторите"  в града не те приемат и ти казват да си търсиш твоя доктор , та си платих 25лв на един да каже че съм при него и да ме приемат, страхме е да ми ставе нещо и да упра до техните " услуги "   bouquet

da se pohvalq sabrah smelost i se obadih, govorih sas setrata, veche imam nomera na doktora (predi imah samo na klinikata) ta sestrata mi kaza da ne qm nikakvi presni salati, imalo i drugi maiki oplakvashti se ot sashtite bolki, az i pri znah che na dva pati pracnah  Embarassed i me pootpusna Simple Smile a za" Утрогестан" mi kaza che se slagali v nachaloto, no kato si otida na konsultaciq shte pitam lichno doktora  Hug bezkraino vi blagodarq, mnogo mnogo mnogo bezkraino   bouquet  bouquet  bouquet Hug Hug Hug izvinqvam se za latinicata Simple Smile

Последна редакция: сб, 19 апр 2014, 17:33 от AnMary

# 357
Голяма съм шматка, сегс се върнах назат в темата и гледам колко грешки съм допуснала, така е като пиша от тел. От чисто суеверие да се поправя , че спонтаните ми аборти са до 9 седмица не до 19. Магдалена, повечето доктори казват ,че след 15-16 гс нямало нужда от утрогестан защото плацентата набавяла всичко необходими. Но моето доки каза , че действал благоприятно на шийката и един вит я украпвало. Имам една приятелка със серклаж и на нея и казаха ( друг доктор) да слага утрогестана докато свалят конеца. Много лекари много мнения. Ние тук само споделяме това което докитата са ни каза ли. Най добре си питай твоя наблюдаващ. Аз имам двама доктори единия само ми пуска изследвания по ЗК и вече спрях да я слушам , че само ме шашка пък при другата си ходя реално да знам какво става с бебка.  Hug много късмет на всички.  Praynig

# 358
Магдалена
И аз съм от Разград но от 14 год живея с София
Утрогестана си го слагах до преди да родя
Внимавай с храненето може би си имала колики те много болят
Не  пий  прясно мляко и фъстъци
Но ти е скъсена шийката така че лежането и лекарствара  са задължителни
Док не вярваха че ще стигна го 9 месец а успях до 2 седмици преди термин Simple Smile
Успех

# 359
Голяма съм шматка, сегс се върнах назат в темата и гледам колко грешки съм допуснала, така е като пиша от тел. От чисто суеверие да се поправя , че спонтаните ми аборти са до 9 седмица не до 19. Магдалена, повечето доктори казват ,че след 15-16 гс нямало нужда от утрогестан защото плацентата набавяла всичко необходими. Но моето доки каза , че действал благоприятно на шийката и един вит я украпвало. Имам една приятелка със серклаж и на нея и казаха ( друг доктор) да слага утрогестана докато свалят конеца. Много лекари много мнения. Ние тук само споделяме това което докитата са ни каза ли. Най добре си питай твоя наблюдаващ. Аз имам двама доктори единия само ми пуска изследвания по ЗК и вече спрях да я слушам , че само ме шашка пък при другата си ходя реално да знам какво става с бебка.  Hug много късмет на всички.  Praynig
                                                        az za tova zapisah vsichko, koeto mi spodelehte I na konsultaciqta shte pitam potrobno :*

Общи условия

Активация на акаунт