Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... XLI

• 54 165
  • 732
  •   1
Отговори
# 585
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Музиката наистина е прекрасна, и аз си я слушам вчера и днес Party.

# 586
  • в морето до колене
Cveti. - провокираш ме да питам, кое ти се видя наивното в този филм?
Тея вАмпири са такива дърти циници, според мен.  Mr. Green
Надраснали наивността и като понятие , и като поведение още преди няколкостотин години...

Последна редакция: сб, 08 мар 2014, 15:12 от мячик

# 587
Мячик, наивност (в добрия смисъл) ми се видя носталгията им по отминалото време, особено Адам беше като в хронична меланхолия към всеки минал момент. Реално знаят сигурно вече как протича цялата история, години след години, но все пак има нещо, което ги държи. Бяха и за пореден път безкрайно добри към сестрата на Ева...

# 588
  • в морето до колене
Мда, аз не бих нарекла тяхната носталгия по миналото точно наивна, но това си е твоята гледна точка. Мисля, че филмът дава възможност за интерпретации.

Аз със сигурност ще го гледам пак, но ми се иска да чуя и повече мнения. Затова предложих преди време "сравнителен анализ" с "Полунощ в Париж".
Да разбирам ли, че по нашите тракери вече има качествено копие на любовниците?
Да ходя пак да предложа такава дискусия в Киноклуба.

# 589
Нимфоманка вече е в замунда.

# 590
Наистина, има доста варианти за интерпретация, което значи и още поводи за гледане  Heart Eyes
Ето и магнет Peace
Скрит текст:
magnet:?xt=urn:btih:246D49FA5455ABE182C5CD9A58B846C75B7F2B49&dn=Only%20Lovers%20Left%20Alive%202013%20Webrip%20x264%20AC3%20TiTAN&tr=http%3a%2f%2ftracker.DMCA-removal-from-Google%2fannounce.php%3fpasskey%3df034b691f76d7ebbbe195a6b7766c0b6

# 591
Нимфоманка вече е в замунда.
Ако са пуснали и втората част, ще съм много благодарна на магнет   bouquet

# 592
  • в морето до колене
Джой, за един и същи торент в Замунда пише 111, 118 мин. (разбирай го, както искаш), а в Зелка 188 мин.  Mr. Green
Не знам на кое да вярваме, но ето го магнета от Зелка.

Скрит текст:
magnet:?xt=urn:btih:95ccff5e599170525fb46a79cf1e7257833ad4f1&dn=Nymphomaniac+Volume+I++%26+II+%2F+%CD%E8%EC%F4%EE%EC%E0%ED%EA%E0++%282013%29

Същият рилийз го има и в Арена.

# 593
1.58 мин е втората част в замунда, изтеглих го и го пуснах.

# 594
Благодаря   bouquet

# 595
Аз със сигурност ще го гледам пак, но ми се иска да чуя и повече мнения. Затова предложих преди време "сравнителен анализ" с "Полунощ в Париж".
И двата ми бяха много жизнеутвържадаващи по съвсем различен начин. Колкото светла и някак топла беше носталгията в "Полунощ в Париж", толкова беше мрачна в "Любовниците". Но и двата много ми харесаха и след гледането им бях с доста приповдигнато настроение.
Даже и на Адам с неговата меланхолия и отегчение от живота и всичките му претенции -"ох, толкова ми е досадно вече да живея, че ще се гръмна със супер скъпия и уникален куршум" - накрая като опряха ножа до кокала избра неживота.  Grinning

# 596
Не съм гледала Only lovers.., но защо го сравняваме с Midnight in Paris, на Уди Алън Midnight in Paris?

# 597
  • в морето до колене
Криста, аз още след Киномания като писах за филма, казах че ми прилича на този на Уди, защото и тук я има идеята, че "времената преди нас са били по-велики от днешния ден"...
Затова го сравнявам.

# 598
Не съм гледала Only lovers..  още (в списъка е), но видях това и като ви чета, реших, че е по темата Simple Smile)))

# 599

Отново да помрънкам, че малко ми писна всеки следващ филм, който гледам да е по 2 часа. След малко ще се пробвам и с August Osage Countyи времетраенето е същото... мода ли е, какво ли...

На мен ми хареса. Затрогваща семейна драма, в която всеки се мъчи да се пребори с проблемите си, без измишльотини и изсмукани от пръстите нереални глупости. Класическа история - как порасналите деца отлитат и се разпръскват в различни посоки, къщата опустява, а старите родители никой не иска да гледа и да си разваля рахата с грижи и проблеми, прехвърляйки си отговорността като горещ картоф.
На Мерил Стрийп много и отива да играе в такива филми, но за пореден път и тук преиграваше на моменти. От години насам не е това, което беше преди години, колкото и добра актриса да е. Според мен в този филм Джулия Робъртс беше най-добрата. Макар и да не я понасям, има нещо откровено противно и отблъскващо в тази жена, но тук играеше страхотно и много истински. Без неестественост, без преиграване. За мен тя трябваше да вземе Оскара за второстепенна роля, а не Лупита не знам си коя /пък тя яко преиграваше, особено сцените с рева!/.

Обичам такива истински филми, в които се разглеждат реални човешки драми, а не на Сандра Бълок далечните неволи зле изиграни.

Много ми заприлича филма на друг любим филм - Everybody's Fine.

Общи условия

Активация на акаунт