Италия, 143 тема

• 35 697
  • 747
  •   1
Отговори
# 210
  • в едно миланско село
пс. забраих да кажа, че това за глезенето на лицето ми се струва голяма глупост.
и зарибяването по социални мрежи - също. аз съм си изживяла периодите по форуми, не изпитвам нужда от видимост в мрежите, единствено информацията ми е ценна. и лек лаф-моабет вечер след работа. не се притеснявам за себе си. като гледам участието на щерка ми във ФБ, и за нея не се притеснявам. малката... няма как да падне толко далеч от дървото, особено като всъщност нямаме забранен плод  Laughing

# 211
Добро утро!

Сетих се откъде съм я чувала тази теория - приятелката на една приятелка  Laughing работела в Ален Мак или както там се казва след промените, и тя казвала, че всички кремове използват съставки, които 'пристрастяват' кожата към тях. Звучи като теориа на конспирацията срещу голямата лоша козметична индустрия, знам, но пък и кой знае?...

Фейам, не знам дали си гледала/чела Стивън Кинг (по-новите неща, той произвежда по 1-2 романа годишно, мъжът ми е голям фен), но при него обичайният сюжет е как плъзва някакъв непознат вирус (който се предава по мобилния Wink Laughing), всички се заразяват и стават зомбита/вампири/умират, освен една група избрани, които нямат от новото поколение мобилни и/или имат естествена имуноустойчивост. Та ти и дъщерите ти изглежда все едно сте от този вид, естествено-ФБ-устойчиви  Laughing.
Her ми е следващият набелязан филм, само добри неща чувам отвсякъде за него.

# 212
Добро утро, честит първи сняг от тук:)
И то доста красив, огромни парцалести снежинки, които натрупаха 1-2 см вече за няма и половин час.Лошото е, че нямаме зимни гуми и се налага тутакси да се напазарува за 2-3 дни, ако случайно ни затрупа както в последните 2 зими да имаме манджаре.

Ани, ще погледна днес за филмчетата.

Гледах и Капитан Филипс през уикенда хареса ми много , започнах и Вълка от Уол Стрийт,  но не мога, много истеричен и тези монолози на ЛдК направо откачам, и на около 40тата минута се отказах, нямам нерви.

Записвам една серия от Хистори която започна вчера ( подобна Менкайнд) Big History дано да е хубав, аз обичам много:)

# 213
Добро утро, честит първи сняг от тук:)
И то доста красив, огромни парцалести снежинки, които натрупаха 1-2 см вече за няма и половин час.Лошото е, че нямаме зимни гуми и се налага тутакси да се напазарува за 2-3 дни, ако случайно ни затрупа както в последните 2 зими да имаме манджаре.

Гледах и Капитан Филипс през уикенда хареса ми много , започнах и Вълка от Уол Стрийт,  но не мога, много истеричен и тези монолози на ЛдК направо откачам, и на около 40тата минута се отказах, нямам нерви.

Записвам една серия от Хистори която започна вчера ( подобна Менкайнд) Big History дано да е хубав, аз обичам много:)
Лени , дай малко инфо .. Peace

# 214

Лени, да предупредя, че са доста dark и на моменти извратенички. Щом Леонардо Ди Каприо ти образува нерви, не знам... Laughing

На Микеле на Тралала биха харесали, след като прочетох какви ги къдри Стивън Кинг. В Уикипедия описват "Black Mirror" като Зоната на здрача с елементи на техно-параноя.

Последна редакция: вт, 28 яну 2014, 11:14 от Barbabeau

# 215
Девойки, ще призова и аз да избягваме да се редактираме, често остава непрочетено това, което сте добавяли. Барбич, например за содата каустик, тази важна вметка, едва днес по случайност я видях, като прелиствах назад да проверя как се казваха онези 'филмчета'.
Установявам, че знанията ми по химия са много излинели. Никаква представа си нямам (е, уикипедия ще знае де...) каква е разликата между сода и сода каустик, е, освен по употребата им. А едно време много обичах химията. Преподаваше ни един много готин мъж, млад. Идваше на работа с костюм, четеше ни морал 25 минути (понеже ние се водехме проблемен клас) и после за 15 минути си предаваше урока, и то толкова ясно, че запомнях всичко на място. Имаше си цял фен-клуб влюбени ученички, и беше известен като "Плейбойски" заради сходство с фамилията, макар той да не даваше никакви поводи за клюки - освен със самото това, че беше привлекателен млад мъж. Не се знаеше дори дали е женен.
Години по-късно го видях край университета и се впечатлих, че то не било саямо училищна легенда, ами действително си имаше чар и сексапил човекът. Леко небръснат ходеше винаги, и все някак потиснат изглеждаше, изобщо, неустоим. Като д-р Рос от Спешно отделение  Joy.

# 216
Нормално ли е с новата версия да не се виждат подписите?
Содата каустик е едно нещо дето разгражда разни биологични отпадъци, а сода бикарбонат се използва в готварството. Не знам дали ти беше такъв въпроса или питаш дали сода каустик е киселина или основа? Мисля, че другото му име беше натриева основа, поправете ме ако бъркам.

# 217
Ние от известно време гледаме много научно популярни канали. И то заедно гледаме, обсъждаме си нещо, което на нас рядко ни се случва, защото сме много различни вкусове за кино например, а аз от спорт много много не се вълнувам освен по олимпиади, калчо да не говорим... А сега като научих да  записвам каквото ни интересува направо влязах в друга епоха на телевизията и имам надежда, че този прокълнат уред телевизора най-после ще започне да се използва правилно

Маркрит това са серии по Хистори за световната история. Още не съм гледала нито един епизод за да ти дам повече информация. Виж в Гугъл Big history series. Peace

Ани ще пробвам още днес вероятно  и ще ти кажа как го възприемам Black mirror. Доколкото виждам 'сезоните' са само от по 3 епизода, т.е досега са излязли 6 епизода, така че за 1-2 седмици ще ги изгледам:)

# 218
Black mirror аз не го възприех, изгледах два епизода, като първия направо ме отврати, а на втория посланието му е .... Не знам, не е особенно инновативно, и е доста пресилено. (Стивън Кинг навремето четях много, когато имах време. Сега нямам, та затова не го чета, но би ми харесала повече неговата книга за опасността от зомбирането от технологиите, отколкото black mirror).

# 219
А те го дават по някоя телевизия ли?

Аз точно преди обяд гледах 1вия епизод.  Некст левъл е тая история  Twisted Evil
Доколкото разбирам черното отгледало е това на екраните ни. В което може да се потъне по много начини. Вторият епизод преди хранене или след това препоръчвате да гледам  Mr. Green

# 220
Black mirror аз не го възприех, изгледах два епизода, като първия направо ме отврати, а на втория посланието му е .... Не знам, не е особенно инновативно, и е доста пресилено.
На мен идеите и метафорите ми се сториха в стила на Оруел, но смелени като за сериал и визуализирани като за Ендемол Wink Малко крадецът вика дръжте крадеца!

Лени, ще чакам да кажеш значи.
П.П. Първият епизод за министър председателя ли беше? Той е най-хард, пристъпвай към следващите спокойно. Simple Smile

Тралала, тази важна вметка я направих, понеже и аз я знам от моята баба и нейната diy химия. Лично аз никога не съм си надвърляла училищното ниво по химия и не съм имала love story с химик! Laughing

Нормално ли е с новата версия да не се виждат подписите?
Да. Ако искаш пак да ги виждаш, трябва да си ги включиш от профила.

Барбич, май бях те питала вече за тази китайска козметика. любопитна съм и бих я пробвала, но по никакъв начин не мога да се зачета с часове в момента.  ако ти попадне нещо подходящо за моята възрастова група, свирни, моля, ще го пробвам на доверие и ще благодаря даже  Laughing
Ами аз малко на акции чета и разглеждам продукти, не ми е постоянен интерес. Обещавам при следваща акция да споделя линкове към интересни блогове с ревюта, както и някаква по-обща информация.
Сега конкретно мога да ти кажа, че си бях взела май около 80 Embarassed тестера от Ja Saeng Essence, които вече почти ми свършиха, така че бих казала, че съм го изтествала Laughing и, да, много ми харесва! Не съм сигурна, че би бил подходящ за много суха кожа, понеже не е особено мазен продукт. За сухите кожи ще е ок за дневен крем, предполагам + някакъв по-тежък нощен.
Все още имам един куп тестери от това. Нанесох го само веднъж май и беше белезникав за моята кожа и след това не съм експериментирала. Също като консистенция е малко по-плътен. Всъщност сега за зимата би трябвало да е екстра, ще го пробвам.

# 221
Тралала, тази важна вметка я направих, понеже и аз я знам от моята баба и нейната diy химия. Лично аз никога не съм си надвърляла училищното ниво по химия и не съм имала love story

Че кой говори за надхвърляне на училищното ниво по химия! То дори да си го запазиш (ми) изглежда достатъчно трудно и... ъпгрейднато  Laughing.
Колкото до химика, особена личност беше, от тези, които се отпечатват в съзнанието; дори със самото това особен, че беше учител в средно училище. Не знам дали още това работи. Казах ли ,че винаги ходеше с костюм и вратовръзка?
Сега като се замисля, доста от учителите са ми правили силно впечатление. И всичко изглежда толкова отдавна.
На нас дори ни бяха раздавали хранително помощи в училище, било е вероятно около 1997-8ма година. Ориз и някакви други подобни неща.

# 222
Аз мисля, че малко хора ги схващат както трябва идеите и метафорите на black mirror, далеч не е за широката публика. Която по-скоро е на ниво -глей го тоя с прасето! (За моите вкусове беше доста  Sick).  Някак си е прекалено, и моята водолейска натура отхвърля всякакви крайности. То бива метафори, бива, но там като че ли са надхвърлени и даже извън контекста. (Мнение на профан де, изобщо не съм на ниво да критикувам трови вид изкуство, та не ми се връзвай те много bowuu).

# 223
според мен идеята е, че живота ни до толкова е повлиян от вторични неща ( технологии, медии, обществено мнение),, стават първостепенни и усукват реалността и повлияват на решенията ни по начин, губейки от фокуса ценните и важни важни неща, хора, връзки или конкретно усещането за достойнство, или взимането на човешки правилното решение след, което според мен беше той да се оттегли, вместо това се качва на 'гребена' на вълната отново повлиян от  неважности. хората сме прасетата всъщност, защото когато казаха "загасете телевизорите" 1,3 милиарда ги включиха за д видят и не само да видят щото това траеше 1 час , а да видят кулминацията. кой е прасето.
и така.  Ще видя и следващите

# 224
Аз не разбрах много за какво говорите, имам усещането, че съм откъсната от света напоследък. Само ме питат това следиш ли, онова следиш ли и аз гледам така  Shocked

Към технологиите не съм пристрастена, ползвам интернет основно, за да общувам с хора, които са далеч от мен и за слушане на музика, теглене на филми и книги, а откакто имам Кобо в къщи почти не седя пред компа.

Гледам, че сте споменали Оруел. Миналата година прочетох 1984 и бях потресена направо, най-вече защото след това започнах да забелязвам неща, които, да кажем, пренебрегвах.

Въпрос към читателите, имате ли регистрация в goodreads? Да ви добавя ако желате Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт