Италия, 143 тема

• 35 697
  • 747
  •   1
Отговори
# 240
# 241
Дес имаш някакви проблеми с писането, защото си написала нещо йероглифно но явно е ядостано съдейки по човечето:) Ениуей ако и на теб ти се отваря бавно форума и при мен е така днес.

# 242
Не беше ядосано, ядосах се, че излязоха йероглифи. Просто се опитах да го напиша на кирилица през телефона, и това излезе. Тъпото е, че мога да поствам на кирилица във Фейсбук през телефона, но във форума излизат йероглифи.
Писах, че съм на родителска среща и че вали...

# 243
Днес много работа, цял ден с мокри краци и след работа ходих да си купя обувки за сняг и гадна киша. А да и ме опръскаха с кал още преди да отида на работа. Но си купих освен обувките за сняг си купих и някакви по-симпатични, бяха супер намалени, затова си взех 3 чифта с едно пазаруване, много обичам така.

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1/q77/s7 … _1976547214_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1/q77/s7 … _2104163999_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/t1/q71/s7 … _1458328369_n.jpg

ето ако искате да ги видите. Та това е, оплаках се, похвалих се, отивам да пийна една бира.

# 244
Якамоз, сините и червените са супер! Да са ти живи и здрави, предимно.

За Монтесори исках да кажа, че когато избирах училище за Матео, ходих на ден на отворените врати в две Монтесори училища. За съжаление са ни далеч, така че въпреки моя ентусиазъм се спрях(ме) на практичното решение, което е католическото училище на две преки от нас. Останах обаче с впечатление, че Монтесори не е това, което е било, и че междувременно вече всички училища повече или по-малко възпитават самостоятелност, творческо мислене и инициативност у децата. Но всички майки, с които се случи да говоря, бяха много доволни от Монтесори.

Детската ни градина е с елементи на Монтесори, така че например големите деца слагат прибори и чаши по масите, имат си смени Simple Smile. Също така трябва да си изберат в коя стая ще играят и да останат там определено време, т.е. учат се да си осъзнават решенията и да се концентрират после.

# 245
Тралала, и моята приятелка е много доволна.Дъщеричката и също с удоволствие ходи на градина.
И аз правя с Марти същото , искам той да осъзнава всеки свой избор.
Започнах да го уча да смята и коя е буквичката му ,също и моята.Майка ми ми е дала един куп неща с които се занимаваме, много литература и занимавка за дете на неговата възраст.На нея мога да се доверя цял живот с деца се е занимавала.
Якамоз, прочете ли нещо по въпроса днес или да обясняваме Laughing

# 246
  • в едно миланско село
темата за Монтесори метода не я ли дъвкахме преди има-няма година-две? Rolling Eyes
като всички, преминали през фазата избор на детска градина, и аз много се бях запалила, ма бързо ми мина  Mr. Green
днес като днес ми се струва мода за отегчени домакини, изискванията за участие на родителя в "учебния" процес и поддръжката на учебното заведение (не, не с пари, с лично присъствие), постоянните сбирки на родители и деца в свободното време, както и разни други ограничения, ако не забрани, ми се струват не само остаряли, ами и леко сектантски. ама такова интелектул-елитарно сектантство.
навремето е бил революционен, да, когато децата са били гледани от гледачки, или оставяни на самотек, жената се (у)сетила, че и те душа носят  Mr. Green

като му погледнем днес основните характеристики, мчи то всички по такъв метод сме ги гледали, и в нормалните градини - и там така.
и други работи, дет съм сигурна, че съм ги писала вече.

# 247
Прочетох отгоре отгоре да, мисля че разбрах за какво става въпрос. Има някои интересни неща, според мен сигурно има полезни съвети, не мога да кажа какво мисля без да съм по-добре запозната. Както цяло има интересни идеи, но по-скоро за домашно възпитание, имаше нещо за спане на матрак, а не в кошарка и други подобни неща.

# 248
Феиам, макар че и двете ти щерки са попрехвърлили прима елементаре, кажи какво мислиш за системата на преподаване на изписване на буквите? Ако имаш отношение, разбира се. Десита и тя е с ученик... и кой още?
Аз съм човек, който има отношение към типография и калиграфия, и общо взето само се ядосвам и умът ми не го побира как може нещо толкова елементарно, но в същото време важно и основополагащо, като азбука за първолачета да бъде (и то, по възможност) преебано?! Rolling Eyes

Имам един малко смешен гаф от миналия месец на едно снобско Монтесори парти Mr. Green, ама сега пиша от тел, не ми се разказват истории.

# 249
  • в едно миланско село
ми не знам какво разбираш под "преебано" Rolling Eyes
аз съм доволна от липсата на страници и страници ченгелчета и подобни, над които да се "трудим" по цял ден. много ми беше тягостно и унизително навремето.

за сметка на това още съм озадачена от факта че тук, с изключение на големина и уклон, винаги имам чувството че малко дете е писало, защото ръкописното си остава такова едно... ученическо (не знам как да го обясня).

# 250
за сметка на това още съм озадачена от факта че тук, с изключение на големина и уклон, винаги имам чувството че малко дете е писало, защото ръкописното си остава такова едно... ученическо (не знам как да го обясня).

на това и аз съм се чудила доста, накрая реших, че е заради генетична връзка с римляните

# 251
Не, не, ченгелчета да се пишат. Формата на буквите и начинът, по който учат да ги изписват. "Шрифтът" един вид... Нищо чудно, че си стигнала до такива наблюдения, дамммм, и аз ги предвиждам за вбъдеще, ако не се намеся с мои обяснения за буквите и изписването им ooooh! (Нещо, което не съм имала намерение да правя и не съм сигурна дали е редно сега в прима - да противореча на маестрите и на книжките един вид)
Много е сбъркано с тези печатни малки (нищо против главните, те са с основополагаща геометрия) и сега, като започнаха ръкописа, изведнъж пък вкарват едни безумни заврънкули и закръгляния, изобщо несъществуващи, освен в някакви по-специални шрифтове, а и естественият наклон е премахнат, че и даже леко обърнат Shocked Малкото b пък е с незатворено кръгче и те упорито така го упражняват ooooh! Абе изобщо не е нормален ръкопис това. Откъде са го изровили, кой го е измислил?
Значи, вижте, това учат като ръкопис. Вижте тези безумни главни!! Те структурно са пълна издънка.
И това в комплект с писане на ръка печатни - големи и малки, които са съвсем друга опера.
http://marcoficarra.files.wordpress.com/2011/03/alfabeto_corsivo.jpg
Знам, че сигурно ви изглежда дреболия, но те в първи клас друго не правят. Значи целият първи клас е дреболия! Пък и вие си имате наблюденията вече за ръкописа на възрастните......

Последна редакция: ср, 29 яну 2014, 23:44 от Barbabeau

# 252
Добро утро:)

Много интересен въпрос е това за писането. Аз съм мислила по ?са и имам теория Grinning
Да, правило ми е впечатление, че пишат малко 'детски' но  това на мен много ми харесва.

Това се отнася и до поколението на дядо ми (20тте) и дори по-натам, докъм идването на другарите писането ми се струва доста по-ръкописно ( както е показала Ани), сравнявам възрастни роднини каквото ми е попадало писмено има разлики. Дядо пишеше рецептите на пациентите четливо, като първокласник ( знаете как се пишат рецепти иначе). Освен това държеше писалката по различен начин. Дамиано я държи по същия начин, като дядо ми,  което си мисля, че е 'школа' традиция, която просто у нас е отпаднала с времето. И двамата държат с 3 пръста, като средния идва пред показалеца, докато когато аз учех как се пише това се смяташе неправилно и средният пръст 'подлага' показалеца, много се държеше на това да се държи млива с палец и показалец, а средния да поддържа от долната страна.
Всъщност най-изявения представител на това писане е мъжа ми Grinning
Днес ще снимам как пише и ще ви покажа. Направо му се възхищавам как всичко му е четливо, търпеливо изписано и все пак не е чак бавно.  Разликата между моя и неговия почерк е огромна, аз нямам всъщност почерк. Пиша грозно, нечетливо, нетърпеливо. Нямам 'наклон' на почерка, днес ми е кеф наляво, утре надясно:)
Аз съм го отдавала това нещо на това, че не е ходил на лекции, където се налага да пишеш много бързо, да съкращаваш и тн. Тогава пък аз тотално загубих всякакъв почерк , в момента съвсем не мога да пиша, имам проблем и списък продукти да напиша четливо и затова все му диктувам.

Така че аз съм 'за' тази школа, изглежда ми малко инфантилно, старомодно,  но нямам нищо против традициите.

# 253
Аз нямам проблем с писането на ръка, даже много обичам. Не знам дали пиша красиво, със сигурност има хора, които имат по-хубав почерк от мен. Не съм имала проблем с писането в уни, ест по-грозно пишех на лекции, по-красиво на домашни.
Не знам дали съм ви споменавала, но Матео е калиграф, може да пише много яки неща.

# 254
Лени, то и аз съм 'за' школата на Дамиано, а не за твоята, в такъв случай. Laughing Аз съм 'за' да може да се пише с ръкописен почерк и го намирам за естественото писане. Не само въпрос на естетика, ами и практичност, и нужда. И тъй като в първи клас се учи тъкмо това, при това с безброй повторения и набиване в канчето, мисля, че е много важно да се преподава едно принципно правилно изписване. Не знам как да обясня точно - есенциален и функционален ръкопис. Пък после всеки да си обработва почерка според собствен характер, моторика и естетика.
Например тия двойни греди на главните B, P, R са некъв абсурд! Двойни и издути, а с моториката на един първолак се превръщат направо в кръгове. Confused За Т направо думи нямам да опиша какво мисля.
И понеже са във фаза на усвояване, учи само по един начин, всички еднакво и както е напечатано в учебника. Аз това го разбирам и е правилно всичко да е унифицирано, но просто напечатаното в учебника трябваше да е по-качествено (да ме извиняват).

Деси, не си казвала за Матео, че е калиграф. Супер! Ми питай го тогава какво мисли за буквичките на първолаците. Simple Smile
Аз вчера имах прозрение, че твоят Матео ми напомня на младия Ив Сен Лоран. Wink
http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/c2/e8/03/c2e8034561cc4674 … 9368b0db1dcc3.jpg

Общи условия

Активация на акаунт