Клуб на храбрата шивачка - тема 15

• 96 990
  • 778
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте !
Може ли някой да ми обясни как се практикува с регулиране натиска на крачето? На старата ми машина нямах такова регулиране и не зная как става. Предполагам , че ако е по- дебел плата натиска се отхлабва, а ако е тънък се притяга!

Точно така  Grinning  Или ако наближава място, където са няколко къта плат, сваляш натиска за да преминаваш през това място.

# 211
Здравейте, дами!
За Великден в детската градина на сина ми ще правят благотворителен базар. Измислила съм си какво да изработя, но разбира се ще ми трябват хубави свежи парчета плат. Асортименът който има на "Пиротска" и "Екзарх Йосиф" няма да ми свърши работа. Дали можете да ми препоръчате друг магазин/и ,може и интернет магазин и без това съм с бебе и ще ми е малко трудно да обикалям. Трябват ми свежи, весели, памучни платове.
Предварително благодаря!

# 212
Здравейте, дами!
За Великден в детската градина на сина ми ще правят благотворителен базар. Измислила съм си какво да изработя, но разбира се ще ми трябват хубави свежи парчета плат. Асортименът който има на "Пиротска" и "Екзарх Йосиф" няма да ми свърши работа. Дали можете да ми препоръчате друг магазин/и ,може и интернет магазин и без това съм с бебе и ще ми е малко трудно да обикалям. Трябват ми свежи, весели, памучни платове.
Предварително благодаря!

Сливница малко преди Раковска, магазина на Cacadu отворили си и до него още един само с парчета за по 3-4 лв може да разгледаш там имам мн богат избор Simple Smile

# 213

Сливница малко преди Раковска, магазина на Cacadu отворили си и до него още един само с парчета за по 3-4 лв може да разгледаш там имам мн богат избор Simple Smile

Bluberi, благодаря ти! Ще се разходя до там при първото хубаво време Simple Smile

А да ти се намират кройки за кукли Simple Smile ?

# 214
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
има отделна тема за кукли, има идеи, кройки, от къде се снабдяват с платове...

Татяна, каква хартия ползваш да си вадиш кройките?
аз имам сега малко seidenpapier, но ми свършва, а е и на парчета и понякога не стига....

# 215
Татяна, каква хартия ползваш да си вадиш кройките?
аз имам сега малко seidenpapier, но ми свършва, а е и на парчета и понякога не стига....

Дебело фолио от бриколажен магазин  Mr. Green - такива които се ползват при боядисването на стаи, в най-дебелия вариант. Ето този купих последно: http://www.amazon.de/Jufol-10231-Allzweck-Plane-Innen--Auße … ywords=malerplane

Предимството е, че е издържливо и прозрачно, така мога да нагласявам плата най-добра, съобразявайки се със шарките/десена Peace И освен това не е скъпо  Wink

Ти ще ходиш ли на холандския пазар за платове във ВИ?

# 216
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
линкът не се отваря, ама ще погледна сега в нета. кога е базара?
свекърът е болен и пътуваме всеки уикенд при него, та незнам... Rolling Eyes
един път в годината има и при нас в DA...

# 217
линкът не се отваря, ама ще погледна сега в нета. кога е базара?
свекърът е болен и пътуваме всеки уикенд при него, та незнам... Rolling Eyes
един път в годината има и при нас в DA...

Търси Бауплане  Peace

На 6.4. е, аз ще ходя. Много ми се ходи и в Дортмунд на панаира (Креатива)  Sad - то е след 3 седмици

# 218
Аз малко си опростих свалянето и ваденето на кройките, използвам най обикновен найлон.

tociza виж тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=396666.0  мисля че е темата за куклите,има наистина много интересни идей Simple Smile

# 219
tociza
[/quote]
А да ти се намират кройки за кукли Simple Smile ?
[/quote]
Аз мога да ти предложа хубави и бързи за изработване идеи за Великденски базар. Ако искаш, ми прати имейл на лични. Имам кройки на Тилда зайчета, гъсета...
Скрит текст:
Аз самата се готвя да шия за базар и сме на една вълна. Wink Също много ще вървят ягодки, морковчета, ябълки.
Скрит текст:
Хубавото им е, че се шият двуизмерно. Прегъваш плата на две, върху горното парче очертаваш кройката колкото пъти се събере на парчето плат, бодеш с топлийки в средата на всяка кройка да не се размества платът, шиеш по очертанията на много ситен бод, изрязваш на половин сантиметър от шева, обръщаш, пълниш, шиеш дупката, където е обърнато и си готова. Истинска манифактура. Wink Може би досадих на момичетата от тази темичка, ако искаш на лични ще се дообясняваме. Simple Smile
Иначе това е последната и актуална тема за Ръчно изработени играчки: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=731601.new#new

Последна редакция: сб, 01 мар 2014, 11:41 от mama Barba

# 220
  • FRANCE
Tatjana или някой друг специалист, може ли да ми препоръчате шевна машина за дебели платове? Много съм си доволна от моя сингер но ми се налага да шия по-голямо количество твърди и дебели платове (ПВЦ и калъфи за шезлонги и т.н) та не съм сигурна че много добре ще и повлияе. Търся нещо втора ръка, с един прав бод и един зиг-заг. Доставка до Франция или да ми препоръчате марки и модели да търся. Не е за професионални нужди. Благодаря  bouquet

# 221
Момичета,трябват ми евтини цветя от плат,Някой знае ли от къде мога да купя в Пловдив или онлайн магазин?

# 222
Хора, здравейте! Търся инструкциите (на български или английски) за ушиване на това яке: http://www.burdastyle.com/pattern_store/patterns/desert-moto-jacket-022014 . Имам списанието с кройките, но си го купих от Сърбия и съответно не разбирам почти нищо от тях, а не съм от най-напредналите в шиенето. Моля, ако някой има възможност да ги сподели да пише. Благодаря предварително!

# 223
  • София
Хора, здравейте! Търся инструкциите (на български или английски) за ушиване на това яке: http://www.burdastyle.com/pattern_store/patterns/desert-moto-jacket-022014 . Имам списанието с кройките, но си го купих от Сърбия и съответно не разбирам почти нищо от тях, а не съм от най-напредналите в шиенето. Моля, ако някой има възможност да ги сподели да пише. Благодаря предварително!
Болна тема засегна.  Mr. Green
Преди имаше на английския сайт, към всеки модел, линк за PDF инструкции - можеше да дръпнеш инструкциите и без да си купувал кройката. Аз дълго време така процедирах. Купувам си списанието оттук, съответно на немски, и нищо не разбирам. Но от известно време изчезнаха линковете към инструкциите Close Tired
Една седмица бях бясна. Не знам какво си въобразяват. Не стига, че ни набутват немските списания, докато по щатите, англия и австралия си разпращат английския вариянт, не е като да няма Close Миналата седмица питах девойката в магазина на Дондуков, защо ни смятат за немскоговорящи, а не ни доставят от английските броеве. Мацката се наду, и взе да ми се кара, че не било току-така, то не било същото, какво съм си въобразявала аз.. Close ooooh! 
Така че, решение на проблема нямам. Изтеглила съм руски броеве но за по-ранни години, че от руски по-лесно се превежда с преводача. От немски е ужас. За по-новите броеве не знам какво може да се направи. Винаги се учудвам когато някой каже, че не гледа инструкциите - ако шиеш пола или блуза, да. Ама ако шиеш тренчкот със сто елемента, или сложно яке като показаното, просто трябва да имаш доста опит, за да караш наизуст.
На сръбски нищо ли не се разбира?

# 224
Ха! Единственият брой на списанието, който имам на английски е този. По-късно вечерта ще се опитам да снимам инструкциите и да ти ги пратя.

Общи условия

Активация на акаунт