Клуб на храбрата шивачка - тема 15

• 96 940
  • 778
  •   1
Отговори
# 240
Във Варна май не ги предлагат

Ако случайно намериш да се предлагат във Варна, би ли писала? Аз съм ходила само в магазинчето на червения площад където изборът е много ограничен, за друг магазин не знам.

# 241
Здравейте, аз пак да си попитам, може ли да ми препоръчате шевна машина за наистина дебели платове, с прав тигел и зиг заг. Доволна съм си от моята Сингер, за сега не искам да го сменям,  издъхва на по-груби платове, тоест почва с "так-так". Замислям се някоя професионална, но коя newsm78 ще си я ползвам за мен, но ни предстои преместване би сериозно шиене на дамаски, шалтета и т.н  Много ви благодаря за всякакви предложения

Според мен най-добре една Бернина - не Бернет, а Бернина. Имат един модел окасион на 2 години, дават 1 година гаранция: http://www.naehpark.com/naehpark/Angebote-Schnaeppchen/Gebraucht … rauchtgeraet.html
Имай предвид че шасито (не знам как се казва съшност) при Бернина е малко, което може да се окаже недостатък при обемисти работи. Също така, крачетата са си сума. Иначе са ужасно здрави и съм чувала че се справят а най-дебелите материи, чела съм за 10 слоя кожа без проблем  Peace

Алтернативно Джаноме 6600 - цялата е от алуминий и е полу-индустриална.  Тук я имат като модел който беше изложен в магазина http://www.naehpark.com/naehpark/Angebote-Schnaeppchen/Ausstellu … llungsmodell.html или окасион на 1 година и полвина http://www.naehpark.com/naehpark/Angebote-Schnaeppchen/Gebraucht … eraet-oxid-5.html

# 242
  • София
Някой ден и аз бернина ще си взема Simple Smile
На доста места съм чела ревюта, започващи със "имала съм (марка машина), и винаги е шила добре, години наред. Винаги съм се чудила, за другите които казват, че обичат бернината си. Е, моята машина не е бернина, не я чак обичам, но се разбираме. Разбрах за какво става въпрос, чак след като си купих и аз. Сега наистина обичам бернината си..."
Понеже и мойта китайка става, ама чак да я обичам, не мога да кажа Simple Smile  склонна съм да вярвам, че е истина Simple Smile
Пожелавам на всички в темичката ни машини, които да обичаме  Heart Eyes (па може и да не са баш бернина Simple Smile )

# 243
  • sofia
Няма домашна (обикновена) машина, която да се справя без проблем с дебели неща. И моята (бернет 66) минава подгъв на дънки, но на най-дебелото въртя на ръка, не го минава сама.

Не случайно и при индустриалните машини си има такива за "тежки материи".
Татяна, не знам за какви машини си чела, но за тези 10 слоя кожа не мога да го повярвам (за домашна, битова машина).

Свекър ми е бил тапицер и в нас имаме една крачна машина, която специално е преправяна, за да може да шие дебели материи и ги шие. Също така няма проблем с много дебел конец. Мъжа ми си шиеше мешки (онези войнишките торби) и на места се наслагваше по 4-5 слоя брезент - минава го съвсем спокойно.

За случая на madame, за дамаски и шалтета, ако не става дума за шев на количества, а да си направи за себе си и домашната би издържала тормоза. Ако ще шие количества - да си купи индустриална. На тях и рамото им е значително по-голямо и ще може да върти обемни неща (шалтета)

# 244
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
И моята (бернет 66) минава подгъв на дънки, но на най-дебелото въртя на ръка, не го минава сама.

ама Татяна ти е написала, че има разлика между Бернина и Бернет.
Бернина е изцяло произведена в Швейцария, с метални части. Бернет се произвежда в югоизточна Азия и е по-нисък клас (и аз съм с Бернет  Wink)

ходих на място и тествах една Бернина - мина 2 сложа кожа после без никаква промяна на настройки, конец или каквото и да е било мина през коприна. нито скоростта, нито звука се промениха... цената ме спря да си я гушна и да излезна Twisted Evil

# 245
  • FRANCE
Много ви благодаря за споделеното.  bouquet  Наистина се замислям за нещо идустриално или полу индустриално, но нищо не разбирам и не зная какво точно да гледам. (а и скоро имам РД кръгла годишнина и почти убедих ММ да инвестира в една машина  Mr. Green)
Е за съжаление не мога да си позволя 4000 евро за машина
Вчера ших на девойката рокля на принцеса, ами насубраха се 5-6 слоя плат за шиене на разни дипли и гънчици и Сингерчето почна да издъхва, бавничко с придържане (дадох малко зор и изкривих игла) стана но загубих сто часа за 6 тигела.

Последна редакция: пт, 07 мар 2014, 10:51 от madame

# 246

Татяна, не знам за какви машини си чела, но за тези 10 слоя кожа не мога да го повярвам (за домашна, битова машина).

Сега търсих това което съм чела, права си, не са били 10 слоя кожа, а 10 слоя памук + 2 слоя кожа. Машината била Бернина 215 - т.е. дори един от по-малките йм модели.

Бернет не могат да се мерят с Бернина, Бернина са производени в Швейцария и с много метални части, докато Бернет са китайско производство с повече пластмаса.

# 247
Много ви благодаря за споделеното.  bouquet  Наистина се замислям за нещо идустриално или полу индустриално, но нищо не разбирам и не зная какво точно да гледам.

Има ли магазини около вас, където да шиеш малко пробно, които предлагат няколко марки?

Сетих се за още една марка: Juki. Принципно правят индустриални машини. Но там не съм запозната с моделите.

# 248
  • FRANCE
 За Juki и аз четох добри отзиви или една Пафф 114.
Много ми се иска да поръчам от Германия (ама от къде  newsm78), във Франция са малко бзеумни цените на такива неща.
Нямам магазин наоколо, само за обикновенна домашна или нещо на Сингер, но не искам Сингер. Бернината не е много на мода тук.

# 249
Виж тук: http://www.bernina.com/fr-FR/Meta-fr-1/Rechercher-un-revendeur-1

Иначе ако искаш от Германия: http://www.naehpark.com/kontakt/ пишеш си името, презимето, мейл и телефон, под това чекваш 2рата опция Maschinenberatung / Preisinformation и в полето за коментар пишеш че искаш консултация за нова машина на английски (ако го говориш) или френски (което ме съмнява те да говорят....). Те ще ти се обадят, можеш да посочиш и кога ти е най-удобно, ако могат ще се съобразят.

# 250
  • FRANCE
Много благодаря Татяна!

# 251
  • София
Веси е права.Няма домашна машина да се справя нормално с дебели материи.Да не говорим, че в последните години почти всички да като детски играчки-да ме прощавате.Който е имал по стари модели е на ясно.Пък и са капризни.Жаном и Бернина ги има в Аксиома в София, Елна я има в Пловдив(има и мяй в Завод Витоша).Всички доставят в страната и има и сервиз.Да си я поръчваш извън страната си е меко казано странно).Джуки(или Жуки)имат професионална линия-зависи от модела.Обаче има едно НО-професионалните наитина машини си карат прав тегел-глезотията с многото декоративни шевчета е главно за зарибявка на такива като мене дето се чудят какво да искат и после да не го използват.
По повод платовете-жизнерадостни почти няма .Какаду не е опция, по скоро Ботев преди пиротска и при Мартинов.

# 252
  • най-шареното място
Много отдавна високият клас домашни машини се водят полупрофесионални и шият чудесно. Почти всички хвалени марки се внасят. Но се внася малка гама заради пазара.

10 слоя памук и 2 кожа може да значи много неща. То и един слой може да е непосилен, а може и памукът да е воал.

За Варна, Тойоти има в магазините за техника. Или последно там гледах.

# 253
Здравейте момичета,от около година Ви чета и сега събрах смелост да пиша-увличам се по шиенето-творенето на дреха си е голяма краста!В началото плахо и със страх уших чаршавчетата и юрганчетата на детето,докато то беше още в утробата ми,напук на суеверията!Машината ми/ТОЙОТА ДЖИНС/се справя чудесно с всякакви материи досега/като изключим маслоустойчивите работни дрехи на съпруга ми/,включително и промазано платно от билборд Embarassed,по-добре да незнаете Sickи честно казано,вече май се изплати!Кройки вадя изключително лесно и успешно в-у строителен найлон Laughing/както виждате раста в йерархията/.Пазарувах от Какаду-на Симеон/с парчетата/,но откакто вчера посетих магазина им на Сливница-УАУ,просто май и 1000 лева не биха ми стигнали да си купя всичко,което харесах на пръв поглед!!!!Та включвам се с питане-тъй като живея в софийски квартал,от селски тип Laughing,откъде да си намеря нови броеве на БУРДА или Петронес?Работи ли още магазинът на БУРДА на Дондуков?Предпочитам да притежавам списанието,защото нямам действащ принтер,а и това с лепенето...,просто работеща майка с 3 годишн син,с алергия и в строеж-надявам се,разбирате!Интересувам се също от списания с детски кройки.Дали по обикновенните РЕП-ове в София мога да открия нещичко?

# 254
пооддържам мнението на веси 1 и луна

Общи условия

Активация на акаунт