Орхидея 12

• 122 342
  • 791
  •   1
Отговори
# 180
Моята има абсолютно същото но си е нагоре, което си е цветонос отвсякъде според мен.
Обаче моето стои със същата големина откакто съм я купила вече 2 месеца и не е мръднало нито микрометър дори - чудя се дали изобщо ще се развие?

# 181
Снимах най-после орхидеята на която мисля че и излизат 2 листа едновременно.Ето:

Някоя от вас вече не посети ли Практикер?Чакам снимки да оплакна очите newsm53

Това е туй дето съм го кръстила- Цветонос бримка. Май само Таня беше споделила че при нея освобождаването се е получило. При мен се получаваше три пъти така в различни години и трите пъти не ставаше да го осовбодя без да засегна стъблото на растението и така да го погубя.

Продължавам да наблюдавам фалчетат си от практикер '2014. Максимума с който цъфтят тази година е три цвята. Но голяма част от тях не цъфтят. Повечето да на три листа и момента изкарват 4-то. За мен крайно недостатъчен е този цъфтеж с три цвята. Иска ми се за естетичен вид да има минимум 6 цвята.

за сметка на това другите фалчет купувани от различни магазински вериги ( и Кауфланд от масовите )  и който изглеждат дори възрастни растения с по 6-7 листа и саксии пълни с корени цъфтят суперобилно- имам дори такива с по 10 цвята.

Дендрбиума нобиле е пуснал нов цветонос и то докато стария цъфнал на 15-16 декември още прецъфтява и е на две цветчета  ..... какво ли му стана  newsm78 , може би усети че не съм толкова страшна  Joy

Днес минах през практикер по друга причина. Фалчета по 9,00 лева нямаше. Имаше по 20,00

# 182
Дали се е случвало на някой. Фалче което имам от години тази година цъфна като пелорик, Останах изумена. Дали някой не знае повече защо се случва това ? Има пелорици което всяка гоина си цъфтят пелоричесто, но това ме изуми.

Брошура Баумакс от 01.03 до 08.03 - фалчета 3+ цвята в саксия фи12 за 6,99.
Имам фалчета от баумакс но не са много. Едното е много капризно, пуска поне 30 пъпки и от тях хвърля 20 -25.Останалите няолко ги наблюдавам. Все още не са цъфтели при мен.

# 183
Дали се е случвало на някой. Фалче което имам от години тази година цъфна като пелорик, Останах изумена. Дали някой не знае повече защо се случва това ? Има пелорици което всяка гоина си цъфтят пелоричесто, но това ме изуми.

Имам фалчета от баумакс но не са много. Едното е много капризно, пуска поне 30 пъпки и от тях хвърля 20 -25.Останалите няолко ги наблюдавам. Все още не са цъфтели при мен.
За сефте чувам, как така от фалче пелорик ще стане......... качи снимки да видим ако имаш и от стар цъфтеж като фалче какво е било.!

# 184

Ето какво стана с дендробиумът, който преди месец наложивзе че пусна..... Таня само за един месец чак не мога да повярвам, а сега ще чакам за корени и дано се развие до растение.!!!!

# 185
  • София
И аз тук с една красавица Heart Eyes

# 186

Имаше такъв случай из предните теми Реге.Дали пък не беше на Таня!?!Но имаше-сигурна съм.
Туй мойто издутото сцепи основата на откършеното листо.Ново листенце е,но сякаш има още нещо вътре.Аз леко го подпомогнах с нокът и естествено листенцето се прокъса. smile3512
Ще го снимам в неделя пак,дано поизрасте че сега е много малко и не знам дали ще се види хубаво.

# 187

Ето какво стана с дендробиумът, който преди месец наложивзе че пусна..... Таня само за един месец чак не мога да повярвам, а сега ще чакам за корени и дано се развие до растение.!!!!
и моя дендробиум е в същото състояние; пъпки излизат, но корени още не съм видяла; пръскам го с водичка на 2-3 дена /под климатика е/

# 188
  • София

Имаше такъв случай из предните теми Реге.Дали пък не беше на Таня!?!

Като прочетох поста на Ре ге, някаква лампичка в главата ми светна, но като не помня.  Embarassed Имам чувството, че се е случвало, но без да съм на 100 % сигурна. Обаче се разрових в снимките и я намерих. Купих я с такива цветчета и неразтворени пъпки:

Останалите пъпки по-късно цъфнаха и едновременно имаше 3 вида цветчета:

А на следващата година си беше 100 % пелорик:

ре ге, честито ти цъфнало нобиле!  Hug

Диляната, радвам се, че така бързо се е разклонило. Не го пипай и ще пусне коренчета към корите. Дано да успееш да го развъдиш. Защото аз ги прецаквах при засаждането в нова саксия.  Sad

Не знам дали ви казах, но минимаркът ми има два нови цъфнали цветоноса, а на края на стария еднометров цветонос (от юни 2012г е) има кейки с малък нов цветонос с едно цветче и още една пъпка.  Laughing Всъщност кейкито съм ви го показвала, мини цветоносчето е това, което беше станало на "бримка". Но има една важна подробност - на минимарка цветоносите не се вдървяват и може би затова така лесно го разкачихме. И въпросния еднометров цветонос съм го увила около горната поставка на цветарника и съм го пуснала да виси до нивото на долната саксия. Така не му личи колко е дълъг.  Laughing

# 189
  • Русе
Тaня67, показаната от теб орхидея е разкошна!Снимките също!  Hug
Аз днес се сдобих с милтониопсис,поне така мисля.Дано разцъфне,защото цветът ще ми бъде изненада!Не знам дали ще успея да се справя с него,но не му устоях днес.

# 190
Ето, значи правилно съм си спомнила.  Peace
Таня, това кейки на Мини Марка дали си го обещала на някого? Отдавна ми е мечта а знам, че няма никакъв шанс да си го намеря по тукашните магазини!
   *sve*- разкошен екземпляр!
Чакам да го видя разцъфнал в цялата му прелест!
  Diliantata успешно вкореняване на дендра.

Последна редакция: сб, 01 мар 2014, 00:39 от Miltoniq

# 191
Помагайте,моля ви Laughing,добри хора ! Подариха ми орхидея,много красива от вида Phalaenopsis (  с шьрень окрьскь нь розови точици) , само я махнах от опаковката и я оставих но източен прозорец, на поставка да не й е студено , на светло е,но не прекалено . И сега забелязвам , че се е изпотила саксийката отвътре ,от едната страна и ме притеснява.Моля кажете как ще вирее ня топло,защото в стаята е топличко и й проветрявам ,дали да не й купя аквариум и кога трябва да я пресадя от саксийката от магазина,която междудругото е малка с много дупки и прозрачна.(съжалявам ако имам грешки в буквите,от телефона е)

# 192
Помагайте,моля ви Laughing,добри хора ! Подариха ми орхидея,много красива от вида Phalaenopsis (  с шьрень окрьскь нь розови точици) , само я махнах от опаковката и я оставих но източен прозорец, на поставка да не й е студено , на светло е,но не прекалено . И сега забелязвам , че се е изпотила саксийката отвътре ,от едната страна и ме притеснява.Моля кажете как ще вирее ня топло,защото в стаята е топличко и й проветрявам ,дали да не й купя аквариум и кога трябва да я пресадя от саксийката от магазина,която междудругото е малка с много дупки и прозрачна.(съжалявам ако имам грешки в буквите,от телефона е)
Изпотяването по саксийката е нормално, получава се конденз от изпаряване на водата.И моите имат също.
На колко топло е.? ако е около 18-23градуса е добре ако е 30-35 ееее, аз никога не съм ги гледала на такива температури.

# 193
  • София
Милтония, и дъщеря ми, и леля ми са мераклийки за кейкито.  Wink А аз все още не смея да го отделя. Ще чакам по някакъв начин да ми покаже, че му е време, защото до момента нямам нито едно захванало се, а уж все чакам да се развият достатъчно.  Sad 

Честита Баба Марта!   bouquet

# 194
И при мен сегашният цветонос излезе през листото. И сега гледам още нещо избива.  newsm78 Ще вземат да съсипят листата на орхидеята. Едното, през което е излязъл цветоноса, е започнало да става по- меко. Предполагам ще изсъхне. Ще снимам тези дни.

Общи условия

Активация на акаунт